Zoran Rajović

Izvor: Wikipedija
Zoran Rajović
Država Srbija
Bosna i Hercegovina
Osobni podatci
Puno ime Zoran Rajović
Rođenje 28. listopada 1979.
Vinkovci
Klub
Trenutačni klub Bez klupskog angažmana
Pozicija veznjak
Igračka karijera*
Godina Klub Nast. (gol.)
1996.1998.
1998.2002.
2002.2004.
2004.2005.



2007.2008.
2008.2009.
2009.
2010.
2010.2011.
2011.
2011. -
FK Vojvodina Novi Sad
Beroe Stara Zagora
FK Glasinac Sokolac
HŠK Zrinjski Mostar
Ashdad
Hapoel Kfar-Saba
Ethnikos
HŠK Zrinjski Mostar
FK Hajduk Kula
FK Olimpik Sarajevo
Diagoras Rodos
FK Leotar Trebinje
FK Rudar Prijedor
BEC Tero Sasana
? (?)
 ? (?)
 ? (?)
28 (17)
 ? (?)
 ? (?)
 ? (?)
 ? (?)
 ? (5)
Portal o životopisima
Portal o športu

Zoran Rajović (Vinkovci, 28. listopada 1979.) je srpski nogometaš rođen u Hrvatskoj. Rajović također posjeduje bosanskohercegovačko državljanstvo.

Nastupao je za Vojvodinu iz Novog Sada, bugarski Beroe, kineski Dalian Haichang, FK Glasinac Sokolac, HŠK Zrinjski Mostar, izraelske klubove M.S. Ashdod i Hapoel Kfar-Saba, grčke: Ethnikos i Diagoras, FK Hajduk iz Kule, FK Olimpik Sarajevo, FK Leotar Trebinje, FK Rudar Prijedor. Trenutno igra za tajlanđanski BEC Tero Sasana.

Rajović je rođen 1979. u Vinkovcima gdje je i naučio prve nogometne korake, nakon toga se preselio u Novi Sad i pristupio Vojvodini u kojoj je sa 17 godina debitirao u Prvoj ligi Jugoslavije, s devetnaest je otišao u Bugarsku, igrao za Beroe. Trebao je potpisati ugovor s Litexom, ali ga je ozljeda koljena, koja ga je od travnjaka odvojila na osam mjeseci, spriječila da zaigra za taj veliki bugarski klub.

Nakon oporavka od ozljede otišao je pola godine u Kinu, u klub Dalian, pa se opet vratio u Vojvodinu, a zatim ujesen 2002. došao u FK Glasinac Sokolac. Prije početka sezone 2004./2005. Premijer lige BiH, kao jedan od najboljih napadača Premijer lige BiH dolazi u HŠK Zrinjski Mostar. Već u prvim utakmicama Rajović se pokazao kao pravo pojačanje i postao ljubimaca navijača. Iste sezone sa Zrinjskim osvaja naslov prvaka Premijer lige BiH, a proglašen je najboljim igračem i strijelcem lige. Također je proglašen najboljim igračem Zrinjskog te je tako od navijača dobio trofej "Filip Šunjić - Pipa".

Nakon odlične sezone u Zrinjskom, Rajović odlazi u Izrael gdje igra za Ashdod i Hapoel Kfar-Saba, a nakon izraelskih klubova odlazi u grčki Ethnikos.

U redove plemića se vraća na početku 2007. godine. Povratkom Rajovića, miljenika Ultrasa u redove Zrinjski naglo je porastao apetit navijačima, koji su se nadali osvajanju titule prvaka. Ipak od titule nije bilo ništa, a Rajović je ipak opravdao svoj dolazak u Zrinjski. U sezoni 2007./2008., Rajović je sa Zrinjskim osvojio Nogometni kup Bosne i Hercegovine, a nakon završetka te sezone, njegov ugovor sa Zrinjskim je istekao i iz Mostara je otišao kao slobodan igrač.

Karijeru je nastavio u srbijanskom prvoligašu Hajduku, grčkom Diagorasu iz Rososa, trebinjskom Leotaru, prijedorskom Rudaru i sarajevskom Olimpiku. Trenutno igra za tajlanđanski Tero Sasana.