Max (streaming)

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno s Max (streaming usluga))
Max

Logotip 2023. godine
Prijašnja imena HBO Max (2020. – 2023.)
URL https://www.max.com/hr/hr
Slogan Doživi više
Vrsta OTT
Registracija Potrebna
Dostupnost jezik(a) 30 jezika
Vlasnik Warner Bros. Discovery
Kreirao Casey Bloys
Objavljeno 23. svibnja 2023.
21. svibnja 2024.
Status aktivna

Max, prethodno poznata kao HBO Max, je američka usluga videa na zahtjev putem pretplate, u vlasništvu i pod upravom tvrtke Warner Bros. Discovery Global Streaming & Interactive Entertainment, koja je ujedno i podružnica Warner Bros. Discoverya.

Max je u Americi pokrenuta kao HBO Max, 27. svibnja 2020. godine. U Hrvatskoj je usluga pokrenuta kao HBO Max 8. ožujka 2022. godine, dok je pod novim imenom predstavljena 21. svibnja 2024. godine.[1][2][3] Sadržaj je lokaliziran i nudi hrvatske podnaslove i sinkronizaciju.

Platforma nudi katalog sadžaja iz Warner Bros.-a, Discovery Channela, HBO-a, CNN-a, Cartoon Networka, Adult Swima, Animal Planeta, TNT-a, Eurosporta i njihovih povezanih brendova. Usluga također nosi program pod natpisom „Max Originals”, koji programira televizijska usluga HBO-a.[nedostaje izvor]

Kada je usluga prvi put pokrenuta kao HBO Max, naslijedila je i HBO Now, prethodnu HBO SVOD uslugu; i HBO Go, platforma za streaming TV Everywhere za HBO pretplatnike. U Sjedinjenim Državama, pretplatnici HBO Now i HBO pay televisopm pretplatnici premješteni su na HBO Max bez dodatne naknade, ovisno o dostupnosti i podršci za uređaje. HBO Max također je zamijenio komponentu streaminga DC Entertainment usluge DC Universe-a, s tim da su njihove izvorne serije premještene na HBO Max pod brendom Max Originals. Usluga HBO Max počela se širiti na međunarodna tržišta 2021. godine.[nedostaje izvor]

Od spajanja WarnerMedia u travnju 2022. s tvrtkom Discovery, Inc. WBD je u početku najavio planove za spajanje HBO Maxa i Discoveryja+ 2023. godine, ali tvrtka je na kraju odlučila zadržati Discovery+. Kao dio odluke, WBD je preselio neke Discovery+ emisije Maxu, a istovremeno ih je ostavio na Discovery+. WBD je zamijenio HBO Max novoimenovanom uslugom koja je prvotno pokrenuta u Sjedinjenim Državama 23. svibnja 2023., skraćujući naziv usluge na "Max", uvodeći redizajnirano korisničko sučelje i dodajući više Discovery-evih sadržaja među ostalim novim serijama i filmovima. Rebranding bi se 2024. primjenjivao i diljem svijeta, osim u Belgiji i Nizozemskoj gdje bi se naziv "HBO Max" zadržao s rebrandiranim logotipom Max-a.[nedostaje izvor]

Također pogledajte[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. WARNER BROS. DISCOVERY LANSIRA MAX U HRVATSKOJ 21. SVIBNJA. press-hr.wbd.eu. 21. ožujka 2024. Inačica izvorne stranice arhivirana 3. svibnja 2024. Pristupljeno 21. svibnja 2024.
  2. MAX OTKRIVA DETALJE PRETPLATE UOČI LANSIRANJA 21. SVIBNJA. press-hr.wbd.eu. 19. travnja 2024. Inačica izvorne stranice arhivirana 3. svibnja 2024. Pristupljeno 21. svibnja 2024.
  3. MAX OD DANAS DOSTUPAN U HRVATSKOJ. press-hr.wbd.eu. Inačica izvorne stranice arhivirana 21. svibnja 2024. Pristupljeno 21. svibnja 2024.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]