Čarolija (televizijska serija)

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno s Čarolija (TV serija))
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Čarolija
Incantesimo (talijanski)
Format drama
Autor Maria Venturi
Glumci *Giorgia Bongianni: Elena Curti
Država podrijetla Italija
Jezik talijanski
Broj epizoda 588
Produkcija
Trajanje epizode oko 50-60 minuta
Prikazivanje
TV kuća u Hrvatskoj: HRT 1
Emitiranje 1997.2008.
Vanjske poveznice
Službene internetske stranice

Čarolija je talijanska TV serija čija se radnja odvija u klinici Life te obrađuje socijalne teme.

Opis[uredi | uredi kôd]

Rim, Italija. Radnja se odvija u klinici Life koju vodi njezin ravnatelj Oscar Sensi. U njoj su među zaposlenima Tilly Nardi, Luigi de Paoli, Aldo, dr. Alberto Curti i njegov mlađi brat, dr. Davide Curti, estetski kirurg. Bivši zaposlenik klinike bio su Albertov i Davideov otac, Umberto Curti, vrstan i vrlo poznat kirurg, Aldova majka Viola (zamijenio ju je Jacopo Davi) te Tillyina prijateljica Giovanni koja je otišla u Brazil.

Neki likovi[uredi | uredi kôd]

Dr. Alberto Curti[uredi | uredi kôd]

Alberto Curti je jedan od zaposlenika klinike Life. Misli da svemoćan i bahat je. Supruga mu je bila Elena Curti, s kojom se poslije 10 godina brak razveo te se katkad zna svađati s njom. Zaključio je da su on i njegova supruga uništili sve što su zajedno stvorili. Poslije se njegov odnos s Elenom popravio. Njegovi sinovi su stariji Francesco i mlađi Marco.

Dr. Davide Curti[uredi | uredi kôd]

Albertov mlađi brat, provodio je vrijeme u Americi. Bio je u vezi s Elenom (te s Danielom) dok ga ona nije ostavila te je naposljetku zaključio da jedino što nije uništio jest njegov odnos s nećacima. Doživio je prometnu nesreću zajedno s Elenom.

Elena Curti[uredi | uredi kôd]

Albertova bivša žena. Bila je u vezi s Davideom neko vrijeme sve dok ga nije napustila. Umire zbog posljedica nesreće koje je doživjela kada se vozila u autu s Davideom.

Umberto Curti[uredi | uredi kôd]

Albertov, Davideov i Jacopov otac. Jacopova majka bila mu je ljubavnica. Bivši je kirurg u Lifeu i "ubojica" Jacopove sestre Fabienne. Umro je nekoliko godina poslije njezine smrti od srčanog udara kojeg je dobio prilikom rasprave s Jacopovom majkom.

Jacopo Davì[uredi | uredi kôd]

Danielin muž i jedan od zaposlenika Lifea. Četrdesetak godina nije znao da mu je Umberto otac i ljubavnik njegove majke Lorene. Zbog toga joj je prestao vjerovati te je poslije kroz razgovor s Umbertom, otkrio i Lorenine pogreške.

Daniela Ferri (poslije Davì)[uredi | uredi kôd]

Jacopova sadašnja žena te voditeljica menze u Lifeu. Jacopu je rekla da mu je majka imala ljubavnika. Bila je u vezi s Davideom sve dok on nije rekao da voli Elenu. Nakon nekog vremena je znatno popravila odnos s njime.

Aldo Dessi[uredi | uredi kôd]

Medicinski tehničar. Homoseksualac je i u vezi s Luigijem. Njegova majka Viola Dessi bila je napadana i ucjenjivana od strane Cesara Gomeza.

Luigi de Paoli[uredi | uredi kôd]

U vezi s Aldom, također kao jedan od zaposlenika klinike. Kad je njegova prijateljica Carlotta postala trudna, našao pod pritiskom odgovornosti.

Leila Bakhita[uredi | uredi kôd]

Crnkinja iz ratom pogođene Ruande. Pobjegla je iz zemlje u Italiju zajedno s još nekim stanovnicima njezine zemlje. Zaposlila se u klinici Life s lažnim podacima. U Italiji je bila ilegalno, što je znao i Cesareov sin Lorenzo. On joj je udvarao što je poslije pokušavao silom. Bila je zarobljena u jednoj prostoriji kuće te je pokušavala pobjeći što joj je naposljetku uspjelo, ali poslije se ponovno neočekivano vratila.