Čudo Sunca

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Newspaper fatima 353.jpg

Čudo Sunca je čudesni događaj, koji se dogodio, 13. listopada 1917. g. u poljima Cova da Iria, blizu portugalskog grada Fatime.


Blažena Djevica Marija ukazivala se u Fatimi od 13. svibnja 1917. g. do 13. listopada 1917. g. Katolička Crkva, službeno je priznala ukazanja. Prilikom posljednjeg ukazanja u Fatimi, dogodilo se Čudo Sunca koje je vidjelo od 50 000 do 70 000 ljudi. Poput velike vatrene kugle, Sunce se kretalo strelovitom brzinom, okretalo se oko svoje osi. Prelijevali su se svjetlucavi tonovi i mnogo raznih boja. Trajalo je oko 10 minuta, vidjelo se i s udaljenosti od 40 km. Sunce se nakon toga vratilo na isto mjesto i normalno sijalo.

Vezano za opisani događaj, postoji još jedno poznato ukazanje, od 13. svibnja iste godine (ponovljeno u sljedećim mjesecima svakog 13. u mjesecu, sveukupno 6 puta), a kome je nazočilo troje djece, Lúcia Santos sa njenim rođacima, Jacinta i Francisco Marto. Prema izvještaju djece, Gospa im je priopćila neke proročanske informacije koje je Katolička Crkva kasnije priznala i koje su postale poznate kao Prva, Druga i Treća fatimska tajna. Prema nekim izvorima Treću fatimsku tajnu Crkva navodno nikada nije do kraja objavila ni pojasnila, iako službeno tvrdi da je u potpunosti objavljena.

Vidi još[uredi | uredi kôd]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]