ŽRK Metković

Izvor: Wikipedija
ŽRK Metković
ŽRK Metković
Puno ime Ženski rukometni klub Metković
Osnovan 1972.
Dvorana Sportska dvorana Metković
Kapacitet 3.500
Trener Mariela Križanović
Liga 2. HRL žene - jug
Team colours
Kit body unknown.png
Team colours
Team colours
Team colours
Domaći dres
Team colours
Kit body unknown.png
Team colours
Team colours
Team colours
Gostujući dres
Sports current event.png Trenutačna sezona

ŽRK Metković je ženski rukometni klub iz Metkovića.

Desetak godina nakon što je u Metkoviću osnovana RK Mehanika (današnji RK Metković), skupina je metkovskih djevojaka osnovala svoj klub. Ženski rukometni klub utemeljen u sklopu Športskog društva metkovske tvrtke Razvitak, 1972.godine, pod imenom ŽRK Razvitak.

Prva predsjednica kluba bila je Marija Zovko, a prvi trener Ivan Matić. Na početku svog rada djevojke su prve dvije godine odigravale samo prijateljske utakmice s klubovima u južnoj Hrvatskoj, te u susjednoj Hercegovini. U natjecateljskoj godini 1974./75. ŽRK Razvitak počinje se natjecati u Dalmatinskoj ligi. Već iduće godine plasirao se u Drugu saveznu ligu - zapad gdje je igrao samo jednu sezonu. Nekoliko sljedećih godina natječe se u Hrvatskoj rukometnoj ligi - jug, a u natjecateljskoj sezoni 1984/85. klub je kroz kvalifikacije izborio pravo natjecanja u Jedinstvenoj rukometnoj ligi u kojoj se natječe do sezone 1991./92., kada zbog agresije na Republiku Hrvatsku i izbijanja Domovinskog rata zamrzava svoj status.

U sezoni 1992/93. klub nastavlja natjecanje u Prvoj B HRL - jug pod današnjim imenom, ŽRK Metković. Trenutno se natječe u Drugoj HRL - jug. U klubu djeluju seniorski, juniorski i kadetski sastav kao i škola rukometa.

Predsjednik kluba je Tomislav Komazin.

U klubu je poniklo nekoliko vrsnih rukometašica koje su igrale ili još igraju u prvoligaškim rukometnim klubovima i raznim državnim selekcijama.