Agfa-Gevaert

Izvor: Wikipedija
Agfa

Agfa-Gevaert N.V. (Agfa) je belgijsko-njemačka multinacionalna korporacija koja razvija, proizvodi i distribuira analogne i digitalne slike i sustave, kao i IT rješenja.

Tvrtka ima tri podjele. “Agfa Graphics” nudi integrirane pripreme za tisak i industrijske inkjet sustave za tiskarsku i grafičku industriju. “Agfa HealthCare” opskrbljuje bolnice i druge medicinske ustanove proizvodima i sustavima za prikazivanje slika, kao i informacijskim sustavima. “Agfa Specialty Products” isporučuje proizvode na različitim industrijskim tržištima. Ona je dio organizacije “Agfa Materials”.

Agfa filmovi i kamere bili su nekad istaknuti proizvodi za široku potrošnju. Međutim, u 2004. godini divizija za slikanje prodana je tvrtki osnovanoj putem menadžerskoga otkupa. “AgfaPhoto GmbH”, kako je nova tvrtka bila nazvana, podnijela je zahtjev za stečaj nakon samo jedne godine.[1] Trgovačke marke sada su licencirane drugim tvrtkama preko holding tvrtke “AgfaPhoto Holding GmbH”. Nakon ove prodaje Agfa-Gevaertova trgovina danas je 100% B2B.

Izvori[uredi | uredi kôd]