Alžirska A' nogometna reprezentacija

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Alžirska A' nogometna reprezentacija (ar. منتخب الجزائر لكرة القدم للمحليين‎), izabrana je reprezentativna nogometna vrsta Alžira otvorena samo igračima koji se natječu u alžirskom prvenstvu. Reprezentacija djeluje pod krovom Alžirskog nogometnog saveza (fr. Fédération Algérienne de Football). Nadimak ove reprezentacije je pustinjske lisice (ar. الأفنــاك ).

Članica je CAF-a, Afričke nogometne konfederacije. Nosi Fifin kod - ALG. Službeni domaći stadion je Stade OPOW Koléa u Koléi. Predstavlja Alžir na Afričkom kupu nacija od 2009. godine, a dotad ga je predstavljala alžirska reprezentacija sastavljena od igrača koji igraju u Alžiru i inozemstvu. Na završni turnir 2009. nije se plasirala, 2011. bili su četvrti, 2014. povukli su se s natjecanja, 2016. su diskvalificirani.

Sadašnji izbornik je Ali Fergani, a kapetan Abdelkader Laïfaoui. Najviše nastupa za A' reprezentaciju skupio je Hocine Metref (13), a najbolji strijelac je Youcef Ghazali (4).

Do danas je imala četiri izbornika. Godine 2008. vodio ih je Mustapha Heddane uz učinak od dvije neriješene utakmice. 2009.–2011. vodio ih je Abdelhak Benchikha uz učinak od 6 pobjeda, 3 neriješene i 1 poraz. 2010. godine izbornik je bio Mohamed Chaib uz učinak 1-1-0. Chaib je u te dvije prijateljske utakmice protiv Malija vodio Alžir, dok je prethodni izbornik Benchikha tada vodio A reprezentaciju. Godine 2011. Ali Fergani preuzeo je A'.

Izvori[uredi VE | uredi]

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]