Alchemy (videoigra)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Disambig.svg Za druga značenja, pogledajte Alchemy.
Primjer slike ekrana iz Alchemye

Alchemy je računalna puzzle igra od PopCap Gamesa, iz 2003. Besplatna verzija ovog naslova se može igrati online na različitim web stranicama, dok cijela verzija (full version) se može skinuti i otključati za nominalnu svotu.

Igra nije baš najednostavnija i preporučena je za uzraste od 10 do 15, pa i na više. Najsrodnija joj je PopCap igra "Atomica".

Gameplay[uredi | uredi kôd]

Cilj igre je pretvoriti ploču kvadrata iz sive u zlatnu stavlajuči nasumično odabrane rune na svaku od polja. Svaka od tih runa trebaju biti postavljene da direktno graniče jedna s drugom na ploči, ali da je to moguće moraju djeliti istu boju ili oblik (ili oboje). Dok se popuni cijeli red bilo vodoravno ili okomito, rune nestaju i ostavljaju zlatno polje. Ako nema više dostupnog mjesta za rune koje su vam trenutačno u ruci, mogu biti odbačene (discarded) u tzv. forge, na rubu ploče. Rune mogu biti izbačene do tri puta odjednom, a ako se taj broj prekorači prouzrokova kraj igre.

Glavna strategija igre je u biranju gdje točno staviti rune, a da se maksimiziraju mogućnosti budućih poteza. Ako se rune loše poslažu, potezi u budućnosti će biti teži za odigrati (ili će zahtijevati više sreće kod dobivenih simbola).

Platforme[uredi | uredi kôd]

Zanimljivosti[uredi | uredi kôd]

Simboli korišteni u igri su astrološki simboli zodijaka: Ovan Aries.svg, Bik Taurus.svg, Blizanac Gemini.svg, Rak Cancer.svg, Lav Leo.svg, Djevica Virgo.svg, Vaga Libra.svg, Škorpion Scorpio.svg, Strijelac Sagittarius.svg, Jarac Capricorn.svg, Vodenjak Aquarius.svg i Riba Pisces.svg. Neki od ovih simbola će se samo pojaviti na višim razinama.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]