Prijeđi na sadržaj

Alice i Ellen Kessler

Izvor: Wikipedija
Dodaj infookvir "životopis".
(Primjeri uporabe predloška)
Alice i Ellen Kessler (2005.)
TV Sorrisi e Canzoni (1965.)
The Danny Kaye Show (1966.)

Alice i Ellen Kessler (Nerchau, Saska, Njemačka, 20. kolovoza 1936.) blizanke su popularne u Europi, posebno u Njemačkoj i Italiji. One pjevaju, plešu i glume. Obično se zovu Kesslerove blizanke (Die Kessler-Zwillinge u Njemačkoj i Le Gemelle Kessler u Italiji).

Karijera

[uredi | uredi kôd]

Njihovi roditelji, Paul i Elsa, upisali su ih na satove baleta sa šest godina. Kada su imali 18 godina, njihovi roditelji upotrijebili su vize za posjetitelje kako bi pobjegli u Zapadnu Njemačku. Nastupale su na festivalu Lido u Parizu između 1955. i 1960. i predstavljale Zapadnu Njemačku na Pjesmi Eurovizije 1959. završivši na 8. mjestu s pjesmom Heute Abend wollen wir tanzen geh'n (Večeras želimo ići na ples). Zauzele su 8. mjesto od 11 pjesama s 5 osvojenih bodova.

U SAD-u nisu bili toliko popularne, ali su se pojavili u filmu Sodom and Gomorrah 1963.[1] kao plesačice i te godine pojavile su se na naslovnici časopisa Life.

U Italiju su se preselile 1960., a u Njemačku su se vratile 1986. godine i trenutno žive u Grünwaldu. Dobile su dvije nagrade njemačke i talijanske vlade za promicanje njemačko-talijanske suradnje radom u šoubiznisu.

Izvori

[uredi | uredi kôd]

Vanjske poveznice

[uredi | uredi kôd]
Zajednički poslužitelj ima još gradiva o temi Alice i Ellen Kessler