All Elite Wrestling

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

All Elite Wrestling, LLC (AEW)[1] je američka profesionalna hrvačka promocija koju je osnovao Tony Khan u 2019.[2] Početak ove promocije su predstavili poduzetnici Shahid Khan, koji je glavni vlasnik i investitor ove promocije te njegov sin Tony koji je postao predsjednik i izvršni direktor tvrtke. Profesionalni hrvači Cody Rhodes, kao i Matt i Nick Jackson poznatiji kao The Elite, su inauguracijski nagrađeni talenti za promociju. Njih trojica su izvođači i izvršni potpredsjednici zajedno sa njihovim kolegom profesionalnim hrvačem i suosnivačem grupe The Elite Kenny Omegom.

U listopadu 2019. AEW će imati tjedni televizijski program koji će se prenositi na TNT-iju u Sjedinjenim Državana.[3] CBS Sports je objasnio da je pojavljivanje AEW-a kao "prva tvrtka koja će imati dovoljno velika financijska sredstva koja se može natjecati sa WWE-om na svjetskoj razini u posljednja dva desetljeća".[4]

Izvori[uredi VE | uredi]

  1. Satin, Ryan (21. studenoga 2018.). Elite Related Trademark Filings Seemingly Connect Group to Rumored New Promotion (engleski) pristupljeno 26. svibnja 2019.
  2. Wrestling, All Elite (15. svibnja 2019.). Breaking News - @AEWrestling to air on @TNTDrama (engleski) pristupljeno 26. svibnja 2019.
  3. Breaking News - @AEWrestling to air on @TNTDrama #AEW. All Elite Wrestling (15. svibnja 2019.) pristupljeno 15. svibnja 2019.
  4. AEW TV deal: Weekly show to air live on TNT with Turner also streaming pay-per-views pristupljeno 21. svibnja 2019.

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]

Logotip Zajedničkog poslužitelja
Na Zajedničkom poslužitelju postoje datoteke vezane uz: All Elite Wrestling