All Elite Wrestling

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

All Elite Wrestling, LLC (AEW)[1] je američka profesionalna hrvačka promocija koju je osnovao Tony Khan u 2019.[2] Početak ove promocije su predstavili poduzetnici Shahid Khan, koji je glavni vlasnik i investitor ove promocije te njegov sin Tony koji je postao predsjednik i izvršni direktor tvrtke. Profesionalni hrvači Cody Rhodes, kao i Matt i Nick Jackson poznatiji kao The Elite, su inauguracijski nagrađeni talenti za promociju. Njih trojica su izvođači i izvršni potpredsjednici zajedno sa njihovim kolegom profesionalnim hrvačem i suosnivačem grupe The Elite Kenny Omegom.

U listopadu 2019. AEW će imati tjedni televizijski program koji će se prenositi na TNT-iju u Sjedinjenim Državana.[3] CBS Sports je objasnio da je pojavljivanje AEW-a kao "prva tvrtka koja će imati dovoljno velika financijska sredstva koja se može natjecati sa WWE-om na svjetskoj razini u posljednja dva desetljeća".[4]

Izvori[uredi VE | uredi]

  1. Satin, Ryan (21. studenoga 2018.). Elite Related Trademark Filings Seemingly Connect Group to Rumored New Promotion (engleski). Pro Wrestling Sheet pristupljeno 26. svibnja 2019.
  2. Wrestling, All Elite (15. svibnja 2019.). Breaking News - @AEWrestling to air on @TNTDrama (engleski) pristupljeno 26. svibnja 2019.
  3. Breaking News - @AEWrestling to air on @TNTDrama #AEW. Twitter. All Elite Wrestling (15. svibnja 2019.) pristupljeno 15. svibnja 2019.
  4. AEW TV deal: Weekly show to air live on TNT with Turner also streaming pay-per-views. CBS Sports pristupljeno 21. svibnja 2019.

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]

Logotip Zajedničkog poslužitelja
Na Zajedničkom poslužitelju postoje datoteke vezane uz: All Elite Wrestling