Azelf

Izvor: Wikipedija
Azelf

Japansko ime アグノム Agunomu
Redni broj 482
Generacija četvrta
Vrsta Psihički
Stupanj Elementarni stupanj
Razvio se iz -
Razvija se u -
Razvoj -
Visina 0,4 m
Masa 0,3 kg
Sposobnost Levitate

Azelf (アグノム Agunomu u prvotnim inačicama na japanskom jeziku) je jedan od 1025 fiktivnih vrsta Pokémon stvorenja iz Pokémon medijske franšize – skupa Pokémon videoigara, animiranih serija, manga stripova, knjiga, igraćih karata i drugih medija kojima je tvorac Satoshi Tajiri – vrijedne nekoliko milijardi dolara. Svrha je Azelfa u videoigrama, animiranoj seriji i manga stripovima, kao i svrha ostalih Pokémona, borba s divljim Pokémonima – neukroćenim stvorenjima koje igrači i likovi pronalaze dok kreću na razne avanture – i pripitomljenim Pokémonima drugih Pokémon trenera. Njegovo ime sastoji se od dviju engleskih riječi azure (azuro boja) i elf (vilenjak).

Opis[uredi | uredi kôd]

Azelf je mali plavi Pokemon koji podsjeća na vilenjaka. Ima dva repa i kamenčiće crvene boje na čelu i repovima. Posebna sposobnost ovog Pokemona jest ta da može ući u tijelo drugog Pokemona i ili čovjeka, te po legendi čovjek može izgubiti sve što ima u sebi. Spava niže od Lake Valora, lokaciji koja se nalazi u Pokémon regiji Sinnoh.

Statistike[uredi | uredi kôd]

HP: 75
 
Attack: 125
 
Defense: 70
 
SpAtk: 70
 
SpDef: 125
 
Speed: 115
 

Statistika Special korištena je samo tijekom prve generacije; kasnije je podijeljenja na Special Attack i Special Defense statistike.


U animiranoj seriji[uredi | uredi kôd]

Azelf se pojavljuje u obliku duha u epizodi Pruning a Passel of Pals!.