Baranjski leksikon

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Baranjski leksikon sadržava članke o osobama, zemljopisnim pojmovima, organizacijama, ustanovama, poduzećima, društvima, manifestacijama, knjigama, događajima... koji su na ovaj ili onaj način vezani uz Baranju.

Baranjski je leksikon zamišljen kao podwikipedija hrvatske Wikipedije, u kojoj će na sveobuhvatan način biti obrađen onaj dio Baranje koji pripada Republici Hrvatskoj, a onaj drugi, veći dio, koji pripada Mađarskoj, u obimu u kojem to bude moguće. Baranjski leksikon, na objektivan način i s provjerenim činjenicama, prikazat će baranjsku prošlost i sadašnjost, zemljopisne i prirodne odlike, kulturna, umjetnička, gospodarska, priradna i športska dostignuća i aktivnosti, značajne Baranjce i ljude koji su svojim djelom, radom i/ili životom vezani za Baranju.

Krajnji bi cilj Baranjskoga leksikona mogao biti ovaj: kad god netko poželi nešto saznati o Baranji – to može pronaći u Baranjskom leksikonu.

Leksikon se može pretraživati preko ove kategorije, u koju su uvrštene sve natuknice koje imaju svoju stranicu, ili preko niže navedenoga abecedarija, u koji su uvrštene iste te natuknice (s kratkim objašnjenjem), buduće natuknice, ali i riječi i nazivi koji nemaju svoje stranice, nego su obrađeni na stranicama drugih natuknica (npr. Kamenjak, najviše vrh Banskog brda).

Abecedarij "Baranjskoga leksikona"[uredi VE | uredi]