Branko Begović - Bego

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Branko M. Begović Bego (1. studenog 1962., Pitomača) hrvatski slikar i publicist. Živi i radi nedaleko Pitomače, u Otrovancu.

Završio je Školu primjenjenih umjetnosti i dizajna u Zagrebu, u klasi profesora Hrvoja Ljubića, kao i niz tečajeva kod prof. D. Babić i dr.

Bavi se slikarstvom, proučavanjem povijesti i umjetnosti Podravine, a dugo vremena je dopisnik (i urednik) brojnih lokalnih i drugih novina kao što su Muzejski vjesnik, Podravski zbornik, Virovitički list, Večernji list, Lovački vjesnik, Kalnovečki list, Sesvečke novine..., a od 2001. do 2003. izdaje privatni list "Pitomačke novine". Objavio je više tisuća članaka razne tematike, te uređuje brojne web i blog stranice. Objavio je i niz kompletnih izdanja na temu Podravine, a izlagao svoje slike na 100-ak skupnih i 10-ak sasmostalnih izložbi diljem Hrvatske, Mađarske, Njemačke, Austrije...

Posljednjih desetak godina bavi se i grafičkim dizajnom, a zaokuplja ga i botanika, najposlije proučavanje biljke azijskog podrijetla dvorežnjasti ginko ( Ginkgo biloba). U tom periodu (2011., ISBN 978-953-56963-0-8) nastala je opsežna znanstveno popularna enciklopedija "Nature's Miracle - Ginkgo biloba L. 1771." na engleskom jeziku (Vol 1-2).