Prijeđi na sadržaj

Branko Kincl

Izvor: Wikipedija
Branko Kincl
Branko Kincl
Rođenje 3. travnja 1938., Zagreb
Nacionalnost Hrvat
Zanimanje arhitekt
Portal o životopisima

Branko Kincl (Zagreb, 3. travnja 1938.), hrvatski akademik.

Životopis[uredi | uredi kôd]

Akademik Kincl pohađao je IV. gimnaziju u Zagrebu i diplomirao u Zagrebu 1964. godine. Radio je u Urbanističkome zavodu grada Zagreba, Urbanističkom institutu Hrvatske, a od 1977. predaje na Arhitektonskom fakultetu gdje od 2012. ima titulu profesora emeritusa. Od projekata ističe se suartorstvo na zgradi Doma zdravlja Centar u Zagrenu, rekonstrukcija Dinamovog stadiona i drugi. Od 2006. godine redoviti je član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti,[1]2013. godine dobiva nagradu "Viktor Kovačić" za životno djelo,[2] a 2016. godine nagradu Vladimir Nazor za životno djelo u području arhitekture i urbanizma.[3]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Redoviti članovi, www.hazu.hr. Inačica izvorne stranice arhivirana 19. siječnja 2012. Pristupljeno 10. srpnja 2011. journal zahtijeva |journal= (pomoć)
  2. Vijest na stranici Hrvatske komore arhitekata. Pristupljeno 28. svibnja 2020.
  3. Natuknica na enciklopedija.hr. Pristupljeno 28. svibnja 2020.
 
Ovaj tekst ili jedan njegov dio preuzet je s mrežnih stranica Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (http://info.hazu.hr/). Vidi dopusnicu za Wikipediju na hrvatskome jeziku: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti.
Dopusnica nije važeća!
Sav sadržaj pod ovom dopusnicom popisan je ovdje.


Nedovršeni članak Branko Kincl koji govori o hrvatskom znanstveniku treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.