Branko Kincl

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Branko Kincl
Branko Kincl
Rođenje 3. travnja 1938.
Nacionalnost Hrvat
Zanimanje arhitekt
Portal: Životopis

Branko Kincl (Zagreb, 3. travnja 1938.), hrvatski akademik.

Životopis[uredi | uredi kôd]

Akademik Kincl pohađao je IV. gimnaziju u Zagrebu i diplomirao u Zagrebu 1964. godine. Radio je u Urbanističkome zavodu grada Zagreba, Urbanističkom institutu Hrvatske, a od 1977. predaje na Arhitektonskom fakultetu gdje od 2012. ima titulu profesora emeritusa. Od projekata ističe se suartorstvo na zgradi Doma zdravlja Centar u Zagrenu, rekonstrukcija Dinamovog stadiona i drugi. Od 2006. godine redoviti je član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti,[1]2013. godine dobiva nagradu "Viktor Kovačić" za životno djelo[2], a 2016. godine nagradu Vladimir Nazor za životno djelo u području arhitekture i urbanizma.[3]

Izvori[uredi | uredi kôd]

HAZU 76 17 lipnja 2008.jpg Napomena: Ovaj tekst ili jedan njegov dio preuzet je s mrežnih stranica Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.
Vidi dopusnicu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti za Wikipediju na hrvatskome jeziku.Science-symbol-2.svgP vip.svgFlag of Croatia.svg Nedovršeni članak Branko Kincl koji govori o hrvatskom znanstveniku treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.