Brockhaus enciklopedija

Izvor: Wikipedija
14 izdanje izašlo oko 1910. godine

Brockhaus enciklopedija je enciklopedija na njemačkome jeziku izdavačke kuće Brockhaus.

Povijest[uredi | uredi kôd]

Prvo izdanje nastalo je iz "Conversations-Lexikon mit vorzüglicher Rücksicht auf die gegenwärtigen Zeiten" autora Renatusa Gotthelfa Lobela i Christiana Wilhelma Frankea, objavljenog u Leipzigu 1796. – 1808. Kao i kod drugih enciklopedija iz 18. stoljeća, opseg nove enciklopedije proširen je izvan onog ranijeg izdanja u želji kako bi novo izdanje bilo prava, sveobuhvatna enciklopedija. Ovaj leksikon uključivao je zemljopis, povijest, dijelom i životopise, kao i poznatije mitologije, filozofiju i tako dalje.

Trenutačno 21. izdanje sadrži oko 300.000 natuknica na 24.000 stranica, s oko 35.000 karata, grafikona i tablica.[1] To je najveća enciklopedija na njemačkom jeziku tiskana u 21. stoljeću. Digitalna multimedijska enciklopedija temeljena na Brockhausovoj enciklopediji dostupna je pod imenom "Brockhaus Enzyklopädie Digital", dostupna je od 15. studenoga 2005. na dva DVD-ROM-a ili na jednom USB memorijskom disku.

Izvori[uredi | uredi kôd]

Bilješke i literatura
  1. http://www.brockhaus.de/enzyklopaedie/30baende/index.phpInačica izvorne stranice arhivirana 17. siječnja 2013. pristupljeno 21. kolovoza 2010.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]

Logotip Zajedničkog poslužitelja
Na Zajedničkom poslužitelju postoje datoteke na temu: Brockhaus enciklopedija.
Mrežna mjesta