Burt Reynolds

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Burt Reynolds
Burt Reynolds
Reynolds 1991.
Rodno ime Burton Leon Reynolds, Jr.
Rođenje 11. veljače 1936.
Smrt 6. rujna 2018.
Godine rada 1959.- 2018.
http://www.burtreynolds.com (offline)
Portal o životopisima
Portal o filmskoj umjetnosti

Burt Reynolds (rođen kao Burton Leon Reynolds jr.) (Lansing, Michigan, 11. veljače 1936. - 6. rujna 2018.), američki filmski glumac.

Iako je od djetinjstva sanjao o profesionalnoj sportskoj karijeri, ozljeda koljena i automobilska nesreća, natjerale su ga da se okrene nečem drugom na koledžu, kojeg uskoro napušta i odlazi u New York u potragu za kazališnim aranžmanima. Kako su mu bile dostupne samo male televizijske uloge, dvije se godine uzdržavao radeći kao perač posuđa, izbacivač i kaskader.

Sreća mu se osmjehnula nakon predstave "Mister Roberts". Stizale su povremene uloge u serijama "Riverboat", "Gunsmoke", "Hawk" i "Dan August". Film "Deliverance" predstavio ga je kao ozbiljna glumca, a iste godine je postao seks simbol jer je bio prvi muškarac koji se nag slikao za "Cosmopolitan". Uslijedili su hitovi: "Hustle", "Smokey and the Bandit" i "Starting Over"".

Od 1963.-65. bio je oženjen glumicom Judy Carne, a od 1988.-93. s Loni Anderson. Još je bio u vezama s Sally Field i Dinah Shore.

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]