Burt Reynolds

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Burt Reynolds
Burt Reynolds
Reynolds 1991.
Rodno ime Burton Leon Reynolds, Jr.
Rođenje Lansing, Michigan, SAD11. veljače 1936.
Smrt 6. rujna 2018.
Godine rada 1959.- 2018.
http://www.burtreynolds.com (offline)
Portal o životopisima
Portal o filmskoj umjetnosti

Burt Reynolds(rođen kao Burton Leon Reynolds jr.) (Lansing, Michigan, 11. veljače 1936. - 6. rujna 2018.), američki filmski glumac.

Iako je od djetinjstva sanjao o profesionalnoj sportskoj karijeri, ozljeda koljena i automobilska nesreća, natjerale su ga da se okrene nečem drugom na koledžu, kojeg uskoro napušta i odlazi u New York u potragu za kazališnim aranžmanima. Kako su mu bile dostupne samo male televizijske uloge, dvije se godine uzdržavao radeći kao perač posuđa, izbacivač i kaskader.

Sreća mu se osmjehnula nakon predstave "Mister Roberts". Stizale su povremene uloge u serijama "Riverboat", "Gunsmoke", "Hawk" i "Dan August". Film "Deliverance" predstavio ga je kao ozbiljna glumca, a iste godine je postao seks simbol jer je bio prvi muškarac koji se nag slikao za "Cosmopolitan". Uslijedili su hitovi: "Hustle", "Smokey and the Bandit" i "Starting Over"".

Od 1963.-65. bio je oženjen glumicom Judy Carne, a od 1988.-93. s Loni Anderson. Još je bio u vezama s Sally Field i Dinah Shore.

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]

Filmografija na Imdb