Centar za nerođeni život – Betlehem

Izvor: Wikipedija

Centar za nerođeni život – Betlehem je hrvatska udruga, punim imenom: „Udruga za promicanje dostojanstva ljudskog života i obrane nerođenog djeteta Centar za nerođeni život – Betlehem“ sa sjedištima u Karlovcu i u Svetom Petru u Šumi (Istra), osnovao ju je katolički svećenik i redovnik-pavlin, otac Marko Glogović, uz pomoć svoje subraće pavlina te brojnih prijatelja i molitelja.[1]

Glavno djelovanje Udruge je borba protiv pobačaja kroz djelovanje i molitvu. Udruga organizira savjetovanja za trudnice, koje planiraju učiniti pobačaj, pomažu siromašnim obiteljima i djeci kroz hranu i odjeću. U sklopu Udruge djeluju: molitvena zajednica "Treće srce" (uz Srce Isusovo i Srce Marijino, treće srce je srce ljudi koji molitvom pomažu potrebnima); Udruga „Gabrijel“ za pomoć majkama, djeci i obiteljima, koji su se oduprijeli pobačaju; Molitveni Pokret Tješitelja Milosrdnog Isusa, koji širi tzv. Bijelu krunicu ili krunicu Nevine Dječice i molitvena zajednica „Mali krug srca za nerođene“. Promiče se i prirodno planiranje obitelji.

Pavlini su katolička redovnička zajednica, kojoj je jedna od zadaća promicanje ljudskoga života pa su tako i hrvatski pavlini uključeni u to preko Udruge "Betlehem".

Vidi i:[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Arhivirana kopija. Inačica izvorne stranice arhivirana 18. svibnja 2013. Pristupljeno 6. lipnja 2013. journal zahtijeva |journal= (pomoć)CS1 održavanje: arhivirana kopija u naslovu (link)