Cerro Largo F.C.

Izvor: Wikipedija
Cerro Largo F.C.
Puno ime Cerro Largo Fútbol Club
Nadimak Arachán
Osnovan 19. studenog 2002.
Igralište Stadion Arquitecto Antonio Eleuterio Ubilla
Kapacitet 9.000[1]
Trener Danielo Núñez
Liga Prva urugvajska nogometna liga
Domaći dres
Gostujući dres

Cerro Largo Fútbol Club ili skraćeno Cerro Largo F.C. urugvajski je nogometni klub iz grada Mela u departmanu Cerro Largo. Osnovan je 19. studenog 2002. godine, što ga čini najmlađim urugvajskim nogometnim klubom i jednim od najmlađih prvoligaških nogometnih klubova u cijeloj Južnoj Americi. Klub se trenutačno natječe u Prvoj urugvajskoj nogometnoj ligi.

Klub je 2007. godine, nakon vrlo uspješnog nastupa u Drugoj urugvajskoj nogometnoj ligi i osvajanja drugog mjesta, promoviran u Prvu ligu, gdje se natjecao dvije sezone. Nakon kratkog pada, od sezone 2012./13. klub kontinuirano nastupa u Prvoj ligi, gdje ostvaruje dobre rezultate. Najveći uspjeh kluba je nastup na južnoameričkom klupskom nogometnom natjecanju Copa Sudamericana u sezoni 2011./12., gdje je ispao u grupnoj fazi.

Domaće utakmice klub igra na stadionu Estadio Arquitecto Antonio Eleuterio Ubilla s kapacitetom od 9.000 mjesta za sjedenje.[1][2]

Igrači[uredi | uredi kôd]

Postignuća[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. a b (šp.) El esplendor del Estadio Ubilla, agreosr.com, objavljeno 6. travnja 2013., pristupljeno 11. travnja 2016.
  2. (njem.) CONMEBOL - Nogometni stadioni u UrugvajuArhivirana inačica izvorne stranice od 6. veljače 2019. (Wayback Machine), fussballtempel.net, pristupljeno 5. svibnja 2016.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]