Cinnamon Bay

Koordinate: 18°21′17″N 64°45′30″W / 18.35472°N 64.75833°W / 18.35472; -64.75833
Izvor: Wikipedija
Cinnamon Bay
Cinnamon Bay na zemljovidu Američkih Djevičanskih otoka
Cinnamon Bay
Cinnamon Bay
Cinnamon Bay na zemljovidu Američkih Djevičanskih otoka
Koordinate 18°21′17″N 64°45′30″W / 18.35472°N 64.75833°W / 18.35472; -64.75833
Lokacija Mali Antili
Država Američki Djevičanski Otoci
More Karipsko more

Cinnamon Bay je zaljev i plaža na otoku St. John, unutar Nacionalnog parka Djevičanski otoci, na Američkim Djevičanskim otocima.

Geografija[uredi | uredi kôd]

Zaljev se nalazi istočno od zaljeva Trunk Bay i oko milju zapadno od plaže Maho Bay. Plitka, bistra voda i kratka udaljenost do Cinnamon Caya (malog, niskog, pješčanog otoka) čine Cinnamon Bay izvrsnim za ronjenje s disalicom. Nalazi se u blizini povijesne kolonijalne danske plantaže Cinnamon Bay, muzeja na otvorenom proizvodnje šećera u danskoj Zapadnoj Indiji.

Rekreacija[uredi | uredi kôd]

Kampiranje u Nacionalnom parku Djevičanskih otoka dopušteno je samo u odmaralištu i kampu Cinnamon BayArhivirana inačica izvorne stranice od 22. siječnja 2021. (Wayback Machine) - Služba Nacionalnog parka ne dopušta kampiranje u prirodi ili na plaži.[1] Odmaralište i kamp Cinnamon Bay nudi gola mjesta, platforme natkrivene šatorima, dostupne održive eko-šatore i kućice, zajedno s restoranom (RainTree Café) i malom trgovinom na plaži. Programi Park Service nude se u malom amfiteatru. [1] Osim toga, u kampu je dostupan širok izbor tjednih aktivnosti, poput filmova o ronjenju i kulturnih prezentacija. Cinnamon Bay Water Sports iznajmljuje opremu za ronjenje, morske kajake, daske za Jedrenje na dasci i male jedrilice, a nudi i poduku.[2] Volonteri dobivaju priliku sudjelovati u arheološkom iskapanju na pretkolumbovskom ceremonijalnom mjestu Taina.

Prilike za planinarenje dostupne su na stazi Cinnamon Bay Nature Trail i stazi sličnog naziva Cinnamon Bay Trail.[3] Duž staza se mogu vidjeti divlje životinje i ruševine koje su ostavili danski doseljenici, uključujući ruševine izvorne tvornice šećera Cinnamon Bay direktno preko puta ulaza u kamp.[4] Prijevoz do i od lučkog grada Cruz Bay dostupan je safari taksijem za 7 USD po osobi.

Izvori[uredi | uredi kôd]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]

Zajednički poslužitelj ima još gradiva o temi Cinnamon Bay