Prijeđi na sadržaj

Claire Forlani

Izvor: Wikipedija
Claire Forlani
Claire Forlani
Rodno ime Claire Antonia Forlani
Rođenje 1971., Twickenham, London, Engleska
Godine rada 1992.-danas
Suprug Dougray Scott
Portal o životopisima
Portal o filmskoj umjetnosti

Claire Antonia Forlani (Twickenham, London, 1971.), engleska glumica.

Rani život

[uredi | uredi kôd]

Claire Forlani je rođena u Twickenhamu 1971. Kćer je je Barbare Dickinson i Pierluigija Forlanija, glazbenog menadžera iz Ferrare, Italija. S 11 godina je počela pohađati školu Tring Park School for the Performing Arts, gdje je počela studirati glumu. Tijekom šest godina obrazovanja je također učila ples, što ju je dovelo do nastupa u Orašaru i opereti Orfej u podzemlju.

Karijera

[uredi | uredi kôd]

1993. je preselila u San Francisco. 1994. je nastupala u filmu Policijska akademija:Misija u Moskvi. 1995. je glumila Brandi Svenning u filmu Mallrats koji je režirao Kevin Smith. 1996. je glumila u filmu Kamen. 1998. je bila jedna od glavnih glumica u filmu Upoznajte Joea Blacka. To joj je bio finacijski najuspješniji film u karijeri. Nakon toga je 2001. glumila u filmu Antitrust koji je dobio pomiješane kritike. 2003. je bila glavna glumica u Medaljon s Jackiem Chanom. 2006. je glumila Dr. Peyton Driscoll u seriji CSI: NY. 2007. je glumila u filmu Carolina Moon. 2008. je glumila s Danielom Craig u filmu Flashbacks of a Fool.


Nedovršeni članak Claire Forlani koji govori o filmskom umjetniku treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.