DVD Drenova

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dobrovoljno vatrogasno društvo Drenova[1] je dobrovoljno vatrogasno društvo iz Drenove, mjesnog odbora Grada Rijeke.

Dobrovoljna je, stručna, humanitarna, neprofitna i nestranačka udruga. Udružena je u Gradsku vatrogasnu zajednicu Rijeke i Vatrogasnu zajednicu Primorsko-goranske županije, te preko njih u Hrvatsku vatrogasnu zajednicu.


Dobrovoljno vatrogasno društvo (DVD) Drenova osnovano je 16. studenog 1985. u prostorijama Doma kulture na Lokvi na inicijativu jedanaestorice članova osnivača društva.

Osnivanje je ostvareno u suradnji s tadašnjim Vatrogasnim savezom Općine Rijeka, a u skladu s propisima i planovima zaštite od požara, kojima je bio cilj da uz jaku profesionalnu postrojbu Grada Rijeke, u bližoj i daljoj okolici bude što više dobrovoljnih postrojbi od Kraljevice na istoku, preko Grobnišćine i Kastavštine do Liburnije, gdje je DVD Drenova svojim osnivanjem i djelovanjem zatvorilo dio tzv. vatrogasnog prstena oko Rijeke.

Društvo ima svoje prostorije koje su 1997. godine dograđene iznad postojeće garaže i na taj način stvoreni su normalni uvjeti za rad. Kako i financijska potpora iz proračuna pristiže redovito, može se reći da društvo ima sve uvjete za rad, realizaciju planova i ispunjavanje zakonskih obveza.

U planu je, osim redovitih vatrogasnih aktivnosti, iznalaženje prostora i zemljišta za izgradnju vatrogasnog vježbališta što predstavlja veliki problem obzirom da u blizini vatrogasnog doma nema pogodnog prostora. Društvo danas ima 122 člana, od čega 57 aktivnih članova, 29 pripadnika vatrogasne mladeži i 26 članova Pjevačkog zbora DVD Drenova

Izvori[uredi VE | uredi]

  1. Drenovski list 1. www.rijeka.hr

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]