Dark Moor

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži
Dark Moor
Žanr/ovi Power metal
Symphonic metal
Djelatno razdoblje 1996. -
Producentska kuća Arise Records
Scarlet Records
Članovi (članice)
Alfred Romero
Enrik Garcia
Mario Garcia
Roberto Cappa
Portal o glazbi

Dark Moor je španjolski symphonic/power metal bend osnovan 1993. godine u Madridu. Snimili su tri albuma prije drastičnog promjena postava tijekom kojeg su tri člana benda krenula u novi projekt, osnivanje benda Dreamaker. Preostala dva člana benda nastavila su rad pod istim imenom dovevši nove članove prije izlaska novog albuma 2003. godine.

Životopis[uredi VE | uredi]

1999. izdaju svoj prvi album "Shadowlands", a priliku za promoviranje dobili su kada su bili potpora Demons & Wizards-ima na španjolskoj turneji, i od tada počinje njihov uspjeh. Kao i kod većine bendova, došlo je do promjena unutar sastava grupe ponajviše zbog glazbenog opredjeljenja i smjera kojim trebaju ići, no bez obzira na sve to danas su Dark Moor jedna od najistaknutijih grupa ovog (symphonic) pod žanra heavy metala.

Nakon albuma "Gates of Oblivion" grupu napuštaju Elisa C. martin, Albert Maroto i Jorge Sáez da bi osnovali svoj bend. To se dogodilo neposredno prije izdavanja novog albuma za koji je većina materijala već bila snimljena. Nakon njihovog odlaska preostala dva člana ustrajali su u svojoj namjeri da održe grupu pa kao nove članove benda angažiraju Andyja C.-a, Alfreda Romera i Josea Garrida te snimaju album "Dark Moor". 2005. Dark Moor snimaju album "Beyond the sea" s kojim privlače još više obožavatelja.

Članovi[uredi VE | uredi]

Sadašnji članovi[uredi VE | uredi]

Bivši članovi[uredi VE | uredi]

Diskografija[uredi VE | uredi]

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]