Datoteka:Eufrazijana.jpg

Izvor: Wikipedija

Eufrazijana.jpg(800 × 533 piksela, veličina datoteke: 153 KB, MIME tip: image/jpeg)

Opis[uredi | uredi kôd]

Opis

Središnja apsida Eufrazijane u Poreču. Katedralu je u 6. st. dao sagraditi biskup Eufrazije, a sastoji se od osmerostrane krstionice, četverokutnog atrija, trobrodne bazilike s memorijalnom kapelom te biskupskoga dvora. Jedini je sačuvani ranokršćanski episkopalni kompleks na svijetu, 1997. uvrštena na UNESCO-ov Popis svjetske kulturne baštine.

Izvor

http://croatia.eu/article.php?lang=1&id=19 - http://croatia.eu/images/02-02/he3_c022.jpg

Datum

-

Autor

LZMK

Objašnjenje

vidi licenciju

Licencija[uredi | uredi kôd]

GFDL

Dozvoljava se umnožavanje, raspačavanje i/ili mijenjanje ovog dokumenta pod uvjetima GNU-ove licence za slobodnu dokumentaciju, inačica 1.2 ili kasnija ako ju je objavila Free Software Foundation; bez nepromjenjivih ili obveznih dijelova.
Podložno odricanju od odgovornosti.


Ako je ova datoteka pogodna za ponovno licenciranje, može se upotrebljavati i pod licencijom Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0.
Ponovno licenciranje ove datoteke još nije razmotreno. Možete pomoći.

Nepoznat status ažuriranja licencije

Povijest datoteke

Kliknite na datum/vrijeme kako biste vidjeli datoteku kakva je tada bila.

Datum/VrijemeMinijaturaDimenzijeSuradnikKomentar
sadašnja18:43, 16. travnja 2015.Minijatura za inačicu od 18:43, 16. travnja 2015.800 × 533 (153 KB)Mostarac (razgovor | doprinosi){{Infoslika |Opis= Središnja apsida Eufrazijane u Poreču. Katedralu je u 6. st. dao sagraditi biskup Eufrazije, a sastoji se od osmerostrane krstionice, četverokutnog atrija, trobrodne bazilike s memorijalnom kapelom te biskupskoga dvora. Jedini je...