Divna Lulić Jovčić

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Divna Lulić Jovčić (Vranje, 1964.) je lirska pjesnikinja, satiričarka, autorica aforizama, kratkih priča i spisateljica pjesama za djecu iz Subotice. Po struci je dizajnerica grafike.

Rođena je u Vranju. U ranom je djetinjstvu preselila u Suboticu u kojoj i danas živi.

Članica je subotičkog Kluba pjesnika Orfej. Do danas je svoje uratke objavila u časopisima i zbornicima.[1] 2013. je godine objavila prvu zbirku ljubavne poezije Kao da se dogodilo, a promocija će biti 4. travnja 2013. u Čitaonici Gradske knjižnice. Sudionica je prigodnih priredaba.[2]

Bavi se i slikarstvom od 2002. godine, članica je Likovnog odjela Hrvatskog kulturnog centra Bunjevačko kolo od 2007. godine.[3] Slika tehnikom pastela. Slikanjem u tehnici pastela se bavi od 2002. Slika konje (dugogodišnja inspiracija), mrtvu prirodu i žene (vječito nadahnuće).[3] Izlagala je na skupnim izložbama i sudjelovala je na umjetničkim kolonijama[4][5][6][7] u tuzemstvu i susjednim državama. Priprema prvu samostalnu izložbu.

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Najnovije novosti, književni, haiku natječaji i ostalo... Žiri u sastavu: profesor Nenad Radoš (Beograd), književni kritičar Nikica Banić (Inđija) i pesnik Jovan Bodrožić (Inđija) odlučio je da u Zborniku Dvadeset prvog međunarodnog susreta pesnika „Garavi sokak“, Inđija, 2010. bude zastupljeno 374 autora i to:
  2. Izložba slika s kolonije Bunarić 2009.[neaktivna poveznica] Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata. U prigodnom programu sudjelovat će Antonija Piuković, Nela Skenderović i Divna Lulić Jovčić. Preuzeto 28. ožujka 2013. godine.
  3. 3,0 3,1 Likovni odjel HKC-a „Bunjevačko kolo“ upriličio prodajni postav likovnih djela svojih članova[neaktivna poveznica], ZKVH, izložba slika likovnog odjela HKC-a „Bunjevačko kolo", otvorena na prigodnoj svečanosti 14. studenoga 2011. (izvor:Hrvatska riječ). Preuzeto 28. ožujka 2013. godine.
  4. Uz kišu i tamburašeInačica izvorne stranice arhivirana 27. studenoga 2013. Međunarodna likovna kolonija u organizaciji Kulturno prosvjetne zajednice Hrvata Šokadija, u rujnu odgođena zbog nepovoljne hidrometeorološke situacije, održana proteklog vikenda. U radu kolonije sudjelovali su Cecilija Miler, dr Đerđi Šarić i Slavica Periškić iz Sombora, Nedeljka Šarčević, Rudi Sedlar, Divna Lulić-Jovčić i Jadranka Vučetić iz Subotice, Ana Tudor iz Hvara, Republika Hrvatska, te domaćini Svetlana Zec, Stipan Lukić i Nebojša Prelić. Preuzeto 28. ožujka 2013. godine.
  5. Hrvatsko kulturno društvo NapredakInačica izvorne stranice arhivirana 5. ožujka 2016. X. međunarodna likovna kolonija „Breške"
  6. Dnevni list 8. saziv tradicionalne likovne kolonije “Čapljina 2012.”. 6. kolovoza 2012.
  7. HKUD Vladimir Nazor, Sombor 12. Susret slikara u okviru Likovne kolonije „Kolorit“, u okviru programa rada Hrvatskog kulturno-umetničkog društva „Vladimir Nazor“ u Somboru. Odazvalo se dvadesetak slikara svih generacija, mahom iz Sombora, ali i Subotice (Anđelka Dulić, Josip Cvijin, Divna Lulić-Jovčić...

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]