Dodatak:Abecedni popis ptičjih vrsta: Ac

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Rod Acanthagenys Gould, 1838[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Aves → Passeriformes → Meliphagidae

Rod Acanthidops Ridgway, 1882[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Aves → Passeriformes → Emberizidae

Acanthis Borkhausen, 1797[uredi VE | uredi]

  1. Acanthis flammea (Linnaeus, 1758)
  2. Acanthis flammea cabaret (P. L. Statius Müller, 1776)
  3. Acanthis flammea flammea (Linnaeus, 1758)
  4. Acanthis flammea rostrata (Coues, 1861)
  5. Acanthis hornemanni (Holböll, 1843)
  6. Acanthis hornemanni exilipes (Coues, 1862)
  7. Acanthis hornemanni hornemanni (Holböll, 1843)

Aves → Passeriformes → Fringillidae

Acanthisitta Lafresnaye, 1842[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Aves → Passeriformes → Acanthisittidae

Porodica Acanthisittidae Sundevall, 1872[uredi VE | uredi]

  1. Acanthisitta Lafresnaye, 1842
  2. Dendroscansor Millener & Worthy, 1991
  3. Kuiornis Worthy, TH et al., 2010
  4. Pachyplichas Millener, 1988
  5. Traversia Rothschild, 1894
  6. Xenicus Gray, 1855

Animalia → Chordata → Aves → Passeriformes

Rod Acanthiza Vigors & Horsfield, 1827[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Aves → Passeriformes → Acanthizidae

Rod Acanthorhynchus Gould, 1837[uredi VE | uredi]

Aves → Passeriformes → Meliphagidae

Rod Acanthornis[uredi VE | uredi]

Acanthornis magna, Acanthornis magnus slika

1 vrsta, porodica Acanthizidae, red Passeriformes.

Rod Accipiter Brisson, 1760[uredi VE | uredi]

  1. Accipiter albogularis G. R. Gray, 1870
  2. Accipiter badius (Gmelin, 1788)
  3. Accipiter bicolor (Vieillot, 1817) slika
  4. Accipiter brachyurus (E. P. Ramsay, 1880) slika
  5. Accipiter brevipes (Severtzov, 1850) (Kratkoprsti kobac)
  6. Accipiter butleri (Gurney, Jr., 1898)
  7. Accipiter castanilius Bonaparte, 1853
  8. Accipiter chilensis Philippi & Landbeck, 1864
  9. Accipiter chionogaster (Kaup, 1852)
  10. Accipiter cirrhocephalus (Vieillot, 1817)
  11. Accipiter collaris P. L. Sclater, 1860 slika
  12. Accipiter cooperii (Bonaparte, 1828)
  13. Accipiter erythrauchen G. R. Gray, 1861
  14. Accipiter erythronemius (Kaup, 1850)
  15. Accipiter erythropus (Hartlaub, 1855) slika
  16. Accipiter fasciatus (Vigors & Horsfield, 1827)
  17. Accipiter francesii A. Smith, 1834
  18. Accipiter gentilis (Linnaeus, 1758) (jastreb)
  19. Accipiter griseiceps (Kaup, 1848) slika
  20. Accipiter gularis (Temminck & Schlegel, 1844) slika
  21. Accipiter gundlachii Lawrence, 1860
  22. Accipiter haplochrous P. L. Sclater, 1859
  23. Accipiter henicogrammus (G. R. Gray, 1861) slika
  24. Accipiter henstii (Schlegel, 1873) slika
  25. Accipiter hiogaster (S. Muller, 1841)
  26. Accipiter imitator Hartert, 1926 slika
  27. Accipiter luteoschistaceus Rothschild & Hartert, 1926
  28. Accipiter madagascariensis J. Verreaux, 1833 slika
  29. Accipiter melanochlamys (Salvadori, 1876) slika
  30. Accipiter melanoleucus A. Smith, 1830
  31. Accipiter meyerianus (Sharpe, 1878)
  32. Accipiter minullus (Daudin, 1800) slika
  33. Accipiter nanus (W. Blasius, 1897) slika
  34. Accipiter nisus (Linnaeus, 1758) (Kobac)
  35. Accipiter novaehollandiae (Gmelin, 1788)
  36. Accipiter ovampensis Gurney, 1875 slika
  37. Accipiter poliocephalus G. R. Gray, 1858 slika
  38. Accipiter poliogaster (Temminck, 1824) slika
  39. Accipiter princeps Mayr, 1934
  40. Accipiter rhodogaster (Schlegel, 1862)
  41. Accipiter rufitorques (Peale, 1848)
  42. Accipiter rufiventris A. Smith, 1830
  43. Acipiter soloensis (Horsfield, 1821) slika
  44. Accipiter striatus Vieillot, 1808
  45. Accipiter superciliosus (Linnaeus, 1766) slika
  46. Accipiter tachiro (Daudin, 1800) slika
  47. Accipiter toussenelii (J. Verreaux, E. Verreaux & Des Murs, 1855) slika
  48. Accipiter trinotatus Bonaparte, 1850
  49. Accipiter trivirgatus (Temminck, 1824)
  50. Accipiter ventralis P. L. Sclater, 1866
  51. Accipiter virgatus (Temminck, 1822) (besra)

Animalia → Chordata → Aves → Accipitriformes → Accipitridae

Rod Aceros[uredi VE | uredi]

Aceros cassidix slika
Aceros corrugatus
Aceros leucocephalus
Aceros nipalensis slika
Aceros waldeni

5 vrsta: porodica Bucerotidae, red Coraciiformes

Rod Acridotheres Vieillot, 1816[uredi VE | uredi]

Aves → Passeriformes → Sturnidae

Rod Acritillas[uredi VE | uredi]

Acritillas indica Iole indica slika

1 vrsta, Sylvoidea, porodica Pycnonotidae, red Passeriformes.

Rod Acrobatornis[uredi VE | uredi]

Acrobatornis fonsecai slika

1 vrste, Furnari, porodica Furnariidae, red Passeriformes.

Rod Acrocephalus[uredi VE | uredi]

34 vrste, Sylvoidea, pod-porodica Acrocephalinae, porodica Sylviidae, red Passeriformes.

Rod Acropternis[uredi VE | uredi]

Acropternis orthonyx slika

1 vrsta, Furnari, porodica Rhinocryptidae, red Passeriformes.

Rod Acryllium[uredi VE | uredi]

Acryllium vulturinum

1 vrsta: porodica Numididae, red Galliformes.

Rod Actenoides[uredi VE | uredi]

Actenoides bougainvillei slika
Actenoides concretus
Actenoides hombroni slika
Actenoides lindsayi
Actenoides monachus
Actenoides princeps slika

6 vrsta Porodica Alcedinidae, red Coraciiformes

Rod Actinodura[uredi VE | uredi]

Actinodura egertoni slika
Actinodura morrisoniana
Actinodura nipalensis slika
Actinodura ramsayi slika
Actinodura sodangorum slika
Actinodura souliei slika
Actinodura waldeni slika

7 vrsta, Sylvoidea, porodica Timaliidae, red Passeriformes.

Rod Actitis[uredi VE | uredi]

Actitis hypoleucos (Mala prutka)
Actitis macularius

2 vrste: porodica Scolopacidae, red Charadriiformes.

Rod Actophilornis Oberholser, 1925[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Aves → Charadriiformes → Jacanidae

Izvori[uredi VE | uredi]