Dodatak:Abecedni popis ptičjih vrsta: Ae

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Rod Aechmophorus Coues, 1862[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Aves → Podicipediformes → Podicipedidae

Rod Aechmorhynchus[uredi VE | uredi]

Aechmorhynchus cancellatus ili Prosobonia cancellata slika
Aechmorhynchus parvirostris slika

2 vrste: porodica Scolopacidae, red Charadriiformes.

Rod Aegithalos[uredi VE | uredi]

Aegithalos bonvaloti
Aegithalos caudatus (Dugorepa sjenica)
Aegithalos concinnus
Aegithalos fuliginosus
Aegithalos iouschistos
Aegithalos leucogenys
Aegithalos niveogularis

7 vrsta, Sylvoidea, porodica Aegithalidae, red Passeriformes.

Rod Aegithina[uredi VE | uredi]

Aegithina lafresnayei
Aegithina nigrolutea
Aegithina tiphia
Aegithina viridissima

4 vrste, Corvoidea, porodica Aegithinidae, red Passeriformes.

Rod Aegolius[uredi VE | uredi]

Aegolius acadicus
Aegolius funereus (Ćuk batoglavac)
Aegolius harrisii
Aegolius ridgwayi

4 vrste, porodica Strigidae, red Strigiformes.

Rod Aegotheles[uredi VE | uredi]

Aegotheles albertisi
Aegotheles archboldi
Aegotheles bennettii
Aegotheles cristatus
Aegotheles savesi
Aegotheles wallacii

6 vrsta, porodica Aegothelidae.

Rod Aegypius[uredi VE | uredi]

Aegypius monachus (Sup starješina)

1 vrsta, pod-porodica Accipitrinae, porodica Accipitridae, red Falconiformes.

Rod Aenigmatolimnas[uredi VE | uredi]

Aenigmatolimnas marginalis slika

1 vrsta, porodica Rallidae, red Gruiformes.

Rod Aepypodius Oustalet, 1880[uredi VE | uredi]

Aves → Galliformes → Megapodiidae

Rod Aerodramus[uredi VE | uredi]

Aerodramus bartschi
Aerodramus brevirostris
Aerodramus elaphrus
Aerodramus francicus
Aerodramus fuciphagus slika
Aerodramus hirundinaceus
Aerodramus infuscatus
Aerodramus inquietus
Aerodramus leucophaeus
Aerodramus maximus
Aerodramus mearnsi
Aerodramus nuditarsus
Aerodramus ocistus
Aerodramus orientalis
Aerodramus papuensis
Aerodramus pelewensis
Aerodramus salangana
Aerodramus spodiopygius slika
Aerodramus terraereginae
Aerodramus unicolor
Aerodramus vanikorensis
Aerodramus whiteheadi

22 vrste: porodica Apodidae, red Apodiformes (Srpokrilke)

Rod Aeronautes[uredi VE | uredi]

Aeronautes andecolus
Aeronautes montivagus
Aeronautes saxatalis

3 vrste: porodica Apodidae, red Apodiformes (Srpokrilke)

Rod Aethia[uredi VE | uredi]

Aethia cristatella
Aethia psittacula
Aethia pusilla
Aethia pygmaea

4 vrsta: porodica Alcidae, red Charadriiformes (Močvarice)

Rod Aethopyga[uredi VE | uredi]

Aethopyga bella
Aethopyga boltoni
Aethopyga christinae
Aethopyga duyvenbodei
Aethopyga eximia
Aethopyga flagrans
Aethopyga gouldiae
Aethopyga ignicauda
Aethopyga linaraborae
Aethopyga mystacalis
Aethopyga nipalensis
Aethopyga primigenia
Aethopyga pulcherrima
Aethopyga saturata
Aethopyga shelleyi
Aethopyga siparaja
Aethopyga temminckii

17 vrsta, Passeroidea, porodica Nectariniidae, red Passeriformes.

Izvori[uredi VE | uredi]