Dodatak:Abecedni popis ptičjih vrsta: An

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Rod Anabacerthia[uredi VE | uredi]

Anabacerthia amaurotis
Anabacerthia striaticollis
Anabacerthia variegaticeps

3 vrste, Furnari, porodica Furnariidae, red Passeriformes.

Rod Anabathmis[uredi VE | uredi]

Anabathmis hartlaubii
Anabathmis newtonii
Anabathmis reichenbachii

3 vrste, Passeroidea, porodica Nectariniidae, red Passeriformes.

Rod Anabazenops[uredi VE | uredi]

Anabazenops dorsalis
Anabazenops fuscus

2 vrste, Furnari, porodica Furnariidae, red Passeriformes.

Rod Anairetes[uredi VE | uredi]

Anairetes agilis
Anairetes agraphia
Anairetes alpinus
Anairetes fernandezianus
Anairetes flavirostris
Anairetes nigrocristatus
Anairetes parulus
Anairetes reguloides

8 vrsta, porodica Tyrannidae, red Passeriformes.

Rod Anaplectes[uredi VE | uredi]

Anaplectes melanotis

1 vrsta, Passeroidea, porodica Ploceidae, red Passeriformes.

Rod Anarhynchus[uredi VE | uredi]

Anarhynchus frontalis

1 vrsta: porodica Charadriidae, red Charadriiformes.

Rod Anas[uredi VE | uredi]

41 vrsta: podporodica Anatinae, porodica Anatidae, red Anseriformes.

Rod Anastomus[uredi VE | uredi]

Anastomus lamelligerus
Anastomus oscitans

2 vrste: porodica Ciconiidae, red Ciconiiformes.

Rod Ancistrops[uredi VE | uredi]

Ancistrops strigilatus

1 vrsta, Furnari, porodica Furnariidae, red Passeriformes.

Rod Andigena[uredi VE | uredi]

Andigena cucullata
Andigena hypoglauca
Andigena laminirostris
Andigena nigrirostris

4 vrsta, porodica Ramphastidae, red Piciformes.

Rod Androdon Gould, 1863[uredi VE | uredi]

Aves → Apodiformes → Trochilidae

Rod Andropadus[uredi VE | uredi]

Andropadus ansorgei
Andropadus chlorigula
Andropadus curvirostris
Andropadus gracilirostris
Andropadus gracilis
Andropadus importunus
Andropadus latirostris
Andropadus masukuensis
Andropadus milanjensis
Andropadus montanus
Andropadus nigriceps
Andropadus tephrolaemus
Andropadus virens

13 vrsta, Sylvoidea, porodica Pycnonotidae, red Passeriformes.

Rod Androphobus[uredi VE | uredi]

Androphobus viridis

1 vrsta, Corvoidea, porodica Eupetidae, red Passeriformes.

Rod Anhima Brisson, 1760[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Aves → Anseriformes

Porodica Anhimidae Stejneger, 1885[uredi VE | uredi]

  1. Anhima Brisson, 1760
  2. Chauna Illiger, 1811
  3. Chaunoides Alvarenga, 1999

Animalia → Chordata → Aves → Anseriformes

Rod Anhinga[uredi VE | uredi]

Anhinga anhinga (anhinga)
Anhinga melanogaster

2 vrste, porodica Anhingidae, red Pelecaniformes.

Rod Anisognathus[uredi VE | uredi]

Anisognathus igniventris
Anisognathus lacrymosus
Anisognathus melanogenys
Anisognathus notabilis
Anisognathus somptuosus

5 vrsta, Passeroidea, porodica Thraupidae, red Passeriformes.

Rod Anodorhynchus[uredi VE | uredi]

Anodorhynchus glaucus
Anodorhynchus hyacinthinus
Anodorhynchus leari

3 vrsta, pod-porodica Psittacinae, porodica Psittacidae, red Psittaciformes.

Rod †Anomalopteryx Reichenbach 1853[uredi VE | uredi]

Aves → Palaeognathae → Dinornithiformes → Dinornithidae

Rod Anomalospiza[uredi VE | uredi]

Anomalospiza imberbis

1 vrsta, Passeroidea, porodica Viduidae, red Passeriformes.

Rod Anopetia Simon, 1918[uredi VE | uredi]

Aves → Apodiformes → Trochilidae → Phaethornithinae

Rod Anorrhinus[uredi VE | uredi]

Anorrhinus galeritus
Anorrhinus tickelli

2 vrste: porodica Bucerotidae, red Coraciiformes

Rod Anous[uredi VE | uredi]

Anous minutus
Anous stolidus
Anous tenuirostris

3 vrste: pod-porodica Sterninae, porodica Laridae, red Charadriiformes.

Rod Anser[uredi VE | uredi]

Anser albifrons
Anser anser (Divlja guska)
Anser brachyrhynchus (Kratkokljuna guska)
Anser caerulescens
Anser canagicus
Anser cygnoides
Anser erythropus (Mala guska)
Anser fabalis
Anser indicus
Anser rossii

10 vrsta: podporodica Anserinae, porodica Anatidae, red Anseriformes.

Anseranas[uredi VE | uredi]

Anseranas semipalmata

1 vrsta: porodica Anseranatidae, red Anseriformes.

Red Anseriformes Wagler, 1831[uredi VE | uredi]

  1. Agnopterus Milne-Edwards, 1871 [1]
  2. Anatidae Leach, 1820 [1]
  3. Anhimidae Stejneger, 1885 [1]
  4. Anseranatidae Sclater, 1880 [1]
  5. Palaeopapia Harrison & Walker, 1979 [1]
  6. Paracygnopterus Harrison & Walker, 1979 [1]
  7. Paranyrocidae Miller & Compton, 1939 [1]
  8. Petropluvialis Harrison & Walker, 1976 [1]
  9. Presbyornithidae Wetmore, 1926 [1]
  10. Proherodius Lydekker, 1891 [1]
  11. Romainvillia Lebedinsky, 1929 [1]
  12. Vegavis Clarke et al., 2005 [1]

Aves → Ornithurae → Neornithes → Neognathae

Rod Anthobaphes[uredi VE | uredi]

Anthobaphes violacea

1 vrsta, Passeroidea, porodica Nectariniidae, red Passeriformes.

Rod Anthocephala Cabanis & Heine, 1860[uredi VE | uredi]

Aves → Apodiformes → Trochilidae

Rod Anthochaera[uredi VE | uredi]

Anthochaera carunculata
Anthochaera chrysoptera
Anthochaera lunulata
Anthochaera paradoxa

4 vrste, Meliphagoidea, porodica Meliphagidae, red Passeriformes.

Rod Anthornis[uredi VE | uredi]

Anthornis melanura

1 vrsta, Meliphagoidea, porodica Meliphagidae, red Passeriformes.

Rod Anthoscopus[uredi VE | uredi]

Anthoscopus caroli
Anthoscopus flavifrons
Anthoscopus minutus
Anthoscopus musculus
Anthoscopus parvulus
Anthoscopus punctifrons

6 vrsta, Sylvoidea, porodica Remizidae, red Passeriformes.

Rod Anthracoceros[uredi VE | uredi]

Anthracoceros albirostris
Anthracoceros coronatus
Anthracoceros malayanus
Anthracoceros marchei
Anthracoceros montani

2 vrste: porodica Bucerotidae, red Coraciiformes

Rod Anthracothorax Boie, 1831[uredi VE | uredi]

Aves → Apodiformes → Trochilidae

Rod Anthreptes[uredi VE | uredi]

Anthreptes anchietae
Anthreptes aurantium
Anthreptes gabonicus
Anthreptes longuemarei
Anthreptes malacensis
Anthreptes neglectus
Anthreptes orientalis
Anthreptes rectirostris
Anthreptes reichenowi
Anthreptes rhodolaemus
Anthreptes rubritorques
Anthreptes seimundi
Anthreptes simplex

13 vrsta, Passeroidea, porodica Nectariniidae, red Passeriformes.

Rod Anthropoides[uredi VE | uredi]

Anthropoides paradiseus
Anthropoides virgo

1 vrsta, porodica Gruidae, red Gruiformes.

Rod Anthus[uredi VE | uredi]

43 vrste, Passeroidea, porodica Motacillidae, red Passeriformes.

Rod Antilophia[uredi VE | uredi]

Antilophia bokermanni
Antilophia galeata

2 vrsta, Tyranni, porodica Pipridae, red Passeriformes.

Rod Anumbius[uredi VE | uredi]

Anumbius annumbi

1 vrsta, Furnari, porodica Furnariidae, red Passeriformes.

Rod Anurolimnas[uredi VE | uredi]

Anurolimnas castaneiceps
Anurolimnas fasciatus
Anurolimnas viridis

3 vrste, porodica Rallidae, red Gruiformes.

Rod Anurophasis[uredi VE | uredi]

Anurophasis monorthonyx

1 vrsta: podporodica Perdicinae, porodica Phasianidae, red Galliformes.

Izvori[uredi VE | uredi]