Dodatak:Abecedni popis ptičjih vrsta: Bu

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Rod Buarremon[uredi | uredi kôd]

Buarremon brunneinuchus
Buarremon torquatus
Buarremon virenticeps

3 vrste, Passeroidea, porodica Emberizidae, red Passeriformes.

Rod Bubalornis[uredi | uredi kôd]

Bubalornis albirostris
Bubalornis niger

2 vrste, Passeroidea, porodica Ploceidae, red Passeriformes.

Rod Bubo[uredi | uredi kôd]

Bubo africanus
Bubo ascalaphus
Bubo blakistoni
Bubo bubo
Bubo capensis
Bubo cinerascens
Bubo coromandus
Bubo lacteus
Bubo leucostictus
Bubo nipalensis
Bubo philippensis
Bubo poensis
Bubo shelleyi
Bubo sumatranus
Bubo virginianus
Bubo vosseleri
Bubo magellanicus
Bubo bengalensis
Bubo scandiacus
Bubo zeylonensis (Ketupa zeylonensis)
Bubo flavipes
Bubo ketupu (Ketupa ketupu)
Bubo peli (Scotopelia peli)
Bubo ussheri (Scotopelia ussheri)
Bubo bouvieri (Scotopelia bouvieri

25 vrsta, porodica Strigidae, red Strigiformes.

Rod Bubulcus[uredi | uredi kôd]

Bubulcus ibis

1 vrsta: pod-porodica Ardeinae, porodica Ardeidae, red Ciconiiformes.

Rod Bucanetes[uredi | uredi kôd]

Bucanetes githagineus
Bucanetes mongolicus

2 vrste, Passeroidea, porodica Fringillidae, red Passeriformes.

Rod Buccanodon[uredi | uredi kôd]

Buccanodon duchaillui

1 vrsta, porodica Ramphastidae, red Piciformes.

Rod Bucco[uredi | uredi kôd]

Bucco capensis
Bucco macrodactylus
Bucco noanamae
Bucco tamatia

4 vrste, porodica Bucconidae, red Galbuliformes.

Rod Bucephala[uredi | uredi kôd]

Bucephala albeola
Bucephala clangula
Bucephala islandica

3 vrste: podporodica Anatinae, porodica Anatidae, red Anseriformes.

Rod Buceros[uredi | uredi kôd]

Buceros bicornis
Buceros hydrocorax
Buceros rhinoceros

3 vrste: porodica Bucerotidae, red Coraciiformes

Rod Bucorvus[uredi | uredi kôd]

Bucorvus abyssinicus
Bucorvus leadbeateri

2 vrste: porodica Bucorvidae, red Coraciiformes

Rod Buettikoferella[uredi | uredi kôd]

Buettikoferella bivittata

1 vrsta, Sylvoidea, pod-porodica Megalurinae, porodica Sylviidae, red Passeriformes.

Rod Bugeranus[uredi | uredi kôd]

Bugeranus carunculatus

1 vrsta, porodica Gruidae, red Gruiformes.

Rod Bulweria[uredi | uredi kôd]

Bulweria bulwerii
Bulweria fallax

2 vrste, porodica Procellariidae, red Procellariiformes.

Rod Buphagus[uredi | uredi kôd]

Buphagus africanus
Buphagus erythrorhynchus

2 vrste, Muscicapoidea, porodica Sturnidae, red Passeriformes.

Rod Burhinus[uredi | uredi kôd]

Burhinus bistriatus
Burhinus capensis
Burhinus grallarius
Burhinus oedicnemus
Burhinus senegalensis
Burhinus superciliaris
Burhinus vermiculatus

7 vrsta: porodica Burhinidae, red Charadriiformes.

Rod Busarellus Lesson, 1843[uredi | uredi kôd]

Aves → Accipitriformes → Accipitridae

Rod Butastur[uredi | uredi kôd]

Butastur indicus
Butastur liventer
Butastur rufipennis
Butastur teesa

4 vrste, pod-porodica Accipitrinae, porodica Accipitridae, red Falconiformes.

Rod Buteo[uredi | uredi kôd]

Buteo albicaudatus
Buteo albigula
Buteo albonotatus
Buteo augur
Buteo auguralis
Buteo brachypterus
Buteo brachyurus
Buteo buteo (škanjac)
Buteo galapagoensis
Buteo hemilasius
Buteo jamaicensis
Buteo lagopus (Škanjac gaćaš)
Buteo leucorrhous
Buteo lineatus
Buteo magnirostris
Buteo oreophilus
Buteo platypterus
Buteo poecilochrous
Buteo polyosoma
Buteo regalis
Buteo ridgwayi
Buteo rufinus (Riđi škanjac)
Buteo rufofuscus,
Buteo socotrensis
Buteo swainsoni
Buteo ventralis

pod-porodica Accipitrinae, porodica Accipitridae, red Falconiformes.

Rod Buteogallus[uredi | uredi kôd]

Buteogallus aequinoctialis
Buteogallus anthracinus
Buteogallus meridionalis
Buteogallus subtilis
Buteogallus urubitinga
Buteogallus gundlachii; prije Buteogallus anthracinus gundlachii

6 vrsta, pod-porodica Accipitrinae, porodica Accipitridae, red Falconiformes.

Rod Buthraupis[uredi | uredi kôd]

Buthraupis aureodorsalis
Buthraupis eximia
Buthraupis montana
Buthraupis wetmorei

4 vrste, Passeroidea, porodica Thraupidae, red Passeriformes.

Rod Butorides[uredi | uredi kôd]

Butorides striata
Butorides sundevalli
Butorides virescens

3 vrste: pod-porodica Ardeinae, porodica Ardeidae, red Ciconiiformes.

Izvori[uredi | uredi kôd]