Dodatak:Abecedni popis ptičjih vrsta: Ca

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Cac[uredi VE | uredi]

Cacatua[uredi VE | uredi]

Cacatua alba
Cacatua ducorpsii
Cacatua galerita
Cacatua goffini
Cacatua haematuropygia
Cacatua leadbeateri
Cacatua moluccensis
Cacatua ophthalmica
Cacatua pastinator
Cacatua sanguinea
Cacatua sulphurea
Cacatua tenuirostris

12 vrsta, pod-porodica Cacatuinae, porodica Psittacidae, red Psittaciformes.

Cacicus[uredi VE | uredi]

Cacicus cela
Cacicus chrysonotus
Cacicus chrysopterus
Cacicus haemorrhous
Cacicus koepckeae
Cacicus melanicterus
Cacicus sclateri
Cacicus solitarius
Cacicus uropygialis

9 vrsta, Passeroidea, porodica Icteridae, red Passeriformes.

Cacomantis[uredi VE | uredi]

Cacomantis castaneiventris
Cacomantis flabelliformis
Cacomantis merulinus
Cacomantis passerinus
Cacomantis sonneratii
Cacomantis variolosus

6 vrsta: Cuculinae, porodica Cuculidae, red Cuculiformes

Cai[uredi VE | uredi]

Cairina[uredi VE | uredi]

Cairina moschata

1 vrsta: podporodica Anatinae, porodica Anatidae, red Anseriformes.

Cal[uredi VE | uredi]

Calamanthus[uredi VE | uredi]

Calamanthus campestris
Calamanthus cautus
Calamanthus fuliginosus
Calamanthus montanellus
Calamanthus pyrrhopygius

5 vrsta, porodica Acanthizidae, red Passeriformes.

Calamonastes[uredi VE | uredi]

Calamonastes fasciolatus
Calamonastes simplex
Calamonastes undosus

3 vrste, Sylvoidea, porodica Cisticolidae, red Passeriformes.

Calamospiza[uredi VE | uredi]

Calamospiza melanocorys

1 vrsta, Passeroidea, porodica Emberizidae, red Passeriformes.

Calandrella[uredi VE | uredi]

Calandrella acutirostris
Calandrella blanfordi
Calandrella brachydactyla
Calandrella cheleensis
Calandrella cinerea
Calandrella raytal
Calandrella rufescens
Calandrella somalica

8 vrsta, Sylvoidea, porodica Alaudidae, red Passeriformes.

Calcarius[uredi VE | uredi]

Calcarius lapponicus
Calcarius mccownii
Calcarius ornatus
Calcarius pictus

4 vrste, Passeroidea, porodica Emberizidae, red Passeriformes.

Calicalicus[uredi VE | uredi]

Calicalicus madagascariensis
Calicalicus rufocarpalis

2 vrste, Corvoidea, porodica Vangidae, red Passeriformes.

Calidris[uredi VE | uredi]

Calidris acuminata
Calidris alba
Calidris alpina
Calidris bairdii
Calidris canutus
Calidris ferruginea
Calidris fuscicollis
Calidris himantopus
Calidris maritima
Calidris mauri
Calidris melanotos
Calidris minuta
Calidris minutilla
Calidris ptilocnemis
Calidris pusilla
Calidris ruficollis
Calidris subminuta
Calidris temminckii
Calidris tenuirostris

19 vrsta: porodica Scolopacidae, red Charadriiformes.

Caliechthrus[uredi VE | uredi]

Caliechthrus leucolophus

1 vrsta: Cuculinae, porodica Cuculidae, red Cuculiformes

Callacanthis[uredi VE | uredi]

Callacanthis burtoni

1 vrsta, Passeroidea, porodica Fringillidae, red Passeriformes.

Callaeas[uredi VE | uredi]

Callaeas cinereus

1 vrsta, porodica Callaeatidae, red Passeriformes.

Callipepla[uredi VE | uredi]

Callipepla californica
Callipepla douglasii
Callipepla gambelii
Callipepla squamata

4 vrste: porodica Odontophoridae, red Galliformes.

Calliphlox Boie, 1831[uredi VE | uredi]

Aves → Apodiformes → Trochilidae

Callocephalon[uredi VE | uredi]

Callocephalon fimbriatum

1 vrsta, pod-porodica Cacatuinae, porodica Psittacidae, red Psittaciformes.

Callonetta[uredi VE | uredi]

Callonetta leucophrys

1 vrsta: podporodica Anatinae, porodica Anatidae, red Anseriformes.

Calochaetes[uredi VE | uredi]

Calochaetes coccineus

1 vrsta, Passeroidea, porodica Thraupidae, red Passeriformes.

Calocitta[uredi VE | uredi]

Calocitta colliei
Calocitta formosa

2 vrste, Corvoidea, porodica Corvidae, red Passeriformes.

Caloenas[uredi VE | uredi]

Caloenas nicobarica

1 vrsta: pod-porodica Columbinae, porodica Columbidae, red Columbiformes.

Calonectris[uredi VE | uredi]

Calonectris diomedea
Calonectris leucomelas

2 vrsta, porodica Procellariidae, red Procellariiformes.

Caloperdix[uredi VE | uredi]

Caloperdix oculeus

1 vrsta: podporodica Perdicinae, porodica Phasianidae, red Galliformes.

Calorhamphus[uredi VE | uredi]

Calorhamphus fuliginosus

1 vrsta, porodica Ramphastidae, red Piciformes.

Calothorax G. R. Gray, 1840[uredi VE | uredi]

Aves → Apodiformes → Trochilidae

Calypte Gould, 1856[uredi VE | uredi]

Aves → Apodiformes → Trochilidae

Calyptocichla[uredi VE | uredi]

Calyptocichla serina

1 vrsta, Sylvoidea, porodica Pycnonotidae, red Passeriformes.

Calyptomena[uredi VE | uredi]

Calyptomena hosii
Calyptomena viridis
Calyptomena whiteheadi

3 vrste, Eurylaimi, porodica Eurylaimidae, red Passeriformes.

Calyptophilus[uredi VE | uredi]

Calyptophilus frugivorus
Calyptophilus tertius

2 vrste, Passeroidea, red Passeriformes.

Calyptorhynchus[uredi VE | uredi]

Calyptorhynchus banksii
Calyptorhynchus baudinii
Calyptorhynchus funereus
Calyptorhynchus lathami
Calyptorhynchus latirostris

5 vrsta, pod-porodica Cacatuinae, porodica Psittacidae, red Psittaciformes.

Calyptura (Calyptura)[uredi VE | uredi]

Calyptura cristata

1 vrsta, Tyranni, porodica Cotingidae, red Passeriformes.

Cam[uredi VE | uredi]

Camarhynchus[uredi VE | uredi]

Camarhynchus crassirostris
Camarhynchus heliobates
Camarhynchus pallidus
Camarhynchus parvulus
Camarhynchus pauper
Camarhynchus psittacula


6 vrsta, Passeroidea, porodica Emberizidae, red Passeriformes.

Camaroptera[uredi VE | uredi]

Camaroptera brachyura
Camaroptera chloronota
Camaroptera superciliaris

3 vrsta, Sylvoidea, porodica Cisticolidae, red Passeriformes.

Campephaga[uredi VE | uredi]

Campephaga flava
Campephaga petiti
Campephaga phoenicea
Campephaga quiscalina slika

4 vrste, Corvoidea, porodica Campephagidae, red Passeriformes.

Campephilus[uredi VE | uredi]

Campephilus gayaquilensis
Campephilus guatemalensis
Campephilus haematogaster
Campephilus imperialis
Campephilus leucopogon
Campephilus magellanicus
Campephilus melanoleucos
Campephilus pollens
Campephilus principalis
Campephilus robustus
Campephilus rubricollis

11 vrsta, porodica Picidae, red Piciformes.

Campethera[uredi VE | uredi]

Campethera abingoni
Campethera bennettii
Campethera cailliautii
Campethera caroli
Campethera maculosa
Campethera mombassica
Campethera nivosa
Campethera notata
Campethera nubica
Campethera punctuligera
Campethera tullbergi

11 vrsta, porodica Picidae, red Piciformes.

Campicoloides[uredi VE | uredi]

Campicoloides bifasciatus

1 vrsta, Muscicapoidea, porodica Muscicapidae, red Passeriformes.

Campochaera[uredi VE | uredi]

Campochaera sloetii

1 vrsta, Corvoidea, porodica Campephagidae, red Passeriformes.

Camptorhynchus[uredi VE | uredi]

Camptorhynchus labradorius (eng. labradorska patka; izumrla)

1 vrsta: podporodica Anatinae, porodica Anatidae, red Anseriformes.

Camptostoma[uredi VE | uredi]

Camptostoma imberbe
Camptostoma obsoletum

2 vrste, porodica Tyrannidae, red Passeriformes.

Campylopterus Swainson, 1827[uredi VE | uredi]

Aves → Apodiformes → Trochilidae

Campylorhamphus[uredi VE | uredi]

Campylorhamphus falcularius
Campylorhamphus procurvoides
Campylorhamphus pucherani
Campylorhamphus pusillus
Campylorhamphus trochilirostris

5 vrste, Furnari, porodica Dendrocolaptidae, red Passeriformes.

Campylorhynchus[uredi VE | uredi]

Campylorhynchus albobrunneus
Campylorhynchus brunneicapillus
Campylorhynchus chiapensis
Campylorhynchus fasciatus
Campylorhynchus griseus
Campylorhynchus gularis
Campylorhynchus jocosus
Campylorhynchus megalopterus
Campylorhynchus nuchalis
Campylorhynchus rufinucha
Campylorhynchus turdinus
Campylorhynchus yucatanicus
Campylorhynchus zonatus

13 vrsta, Muscicapoidea, porodica Troglodytidae, red Passeriformes.

Can[uredi VE | uredi]

Canachites[uredi VE | uredi]

Canachites canadensis

1 vrsta: podporodica Tetraoninae, porodica Phasianidae, red Galliformes.

Canirallus Bonaparte, 1856[uredi VE | uredi]

Aves → Gruiformes → Rallidae

Cap[uredi VE | uredi]

Capito[uredi VE | uredi]

Capito auratus
Capito aurovirens
Capito brunneipectus
Capito dayi
Capito hypoleucus
Capito maculicoronatus
Capito niger
Capito quinticolor
Capito squamatus
Capito wallacei

10 vrsta, porodica Ramphastidae, red Piciformes.

Caprimulgus[uredi VE | uredi]

vrsta, porodica Caprimulgidae, red Caprimulgiformes.

Capsiempis[uredi VE | uredi]

Capsiempis flaveola

1 vrsta, porodica Tyrannidae, red Passeriformes.

Car[uredi VE | uredi]

Caracara[uredi VE | uredi]

Caracara cheriway
Caracara lutosa
Caracara plancus

3 vrste, pod-porodica Polyborinae, porodica Falconidae, red Falconiformes.

Cardellina[uredi VE | uredi]

Cardellina rubrifrons

1 vrsta, Passeroidea, porodica Parulidae, red Passeriformes.

Porodica Cardinalidae[uredi VE | uredi]

  1. Amaurospiza Cabanis, 1861
  2. Cardinalis Bonaparte, 1838
  3. Caryothraustes Reichenbach, 1850
  4. Cyanoloxia Bonaparte, 1850
  5. Cyanocompsa Cabanis, 1861
  6. Granatellus Bonaparte, 1850
  7. Habia Blyth, 1840
  8. Passerina Vieillot, 1816
  9. Pheucticus Reichenbach, 1850
  10. Piranga Vieillot, 1807
  11. Spiza Bonaparte, 1824

Aves → Passeriformes

Cardinalis Bonaparte, 1838[uredi VE | uredi]

  1. Cardinalis cardinalis (Linnaeus, 1758)
  2. Cardinalis phoeniceus Bonaparte, 1838
  3. Cardinalis sinuatus Bonaparte, 1838

Aves → Passeriformes → Cardinalidae

Carduelis Brisson, 1760[uredi VE | uredi]

  1. Carduelis carduelis (Linnaeus, 1758)
  2. Carduelis carduelis balcanica Sachtleben, 1919
  3. Carduelis carduelis brevirostris Zarudny, 1889
  4. Carduelis carduelis britannica (Hartert, 1903)
  5. Carduelis carduelis caniceps Vigors, 1831
  6. Carduelis carduelis carduelis (Linnaeus, 1758)
  7. Carduelis carduelis colchica Koudashev, 1915
  8. Carduelis carduelis frigoris Wolters, 1953
  9. Carduelis carduelis niediecki Reichenow, 1907
  10. Carduelis carduelis paropanisi Kollibay, 1910
  11. Carduelis carduelis parva Tschusi, 1901
  12. Carduelis carduelis subulata (Gloger, 1833)
  13. Carduelis carduelis tschusii Arrigoni degli Oddi, 1902
  14. Carduelis carduelis ultima Koelz, 1949
  15. Carduelis carduelis volgensis Buturlin, 1906
  16. Carduelis citrinella (Pallas, 1764)
  17. Carduelis corsicana (A. F. Koenig, 1899)

Animalia → Chordata → Aves → Passeriformes → Fringillidae 32 vrste, Passeroidea, porodica Fringillidae, red Passeriformes.

Cariama[uredi VE | uredi]

Cariama cristata

1 vrsta, porodica Cariamidae, red Gruiformes.

Caridonax[uredi VE | uredi]

Caridonax fulgidus slika

1 vrsta Porodica Alcedinidae, red Coraciiformes

Carpococcyx[uredi VE | uredi]

Carpococcyx radiceus slika
Carpococcyx renauldi
Carpococcyx viridis slika

3 vrste, podporodica Phaenicophaeinae, porodica Cuculidae, red Cuculiformes.

Carpodacus[uredi VE | uredi]

Passeroidea, porodica Fringillidae, red Passeriformes.

Carpodectes[uredi VE | uredi]

Carpodectes antoniae
Carpodectes hopkei
Carpodectes nitidus

3 vrste, Tyranni, porodica Cotingidae, red Passeriformes.

Carpornis[uredi VE | uredi]

Carpornis cucullata
Carpornis melanocephala

2 vrste, Tyranni, porodica Cotingidae, red Passeriformes.

Carpospiza[uredi VE | uredi]

Carpospiza brachydactyla

1 vrsta, Passeroidea, porodica Passeridae, red Passeriformes.

Caryothraustes Reichenbach, 1850[uredi VE | uredi]

Aves → Passeriformes → Cardinalidae

Cas[uredi VE | uredi]

Casiornis[uredi VE | uredi]

Casiornis fuscus
Casiornis rufus

2 vrsta, porodica Tyrannidae, red Passeriformes.

Casuarius Brisson, 1760[uredi VE | uredi]

Aves → Casuariiformes → Casuariidae

Cat[uredi VE | uredi]

Catamblyrhynchus[uredi VE | uredi]

Catamblyrhynchus diadema

1 vrsta, Passeroidea, red Passeriformes.

Catamenia[uredi VE | uredi]

Catamenia analis
Catamenia homochroa
Catamenia inornata

3 vrste, Passeroidea, porodica Emberizidae, red Passeriformes.

Cataponera[uredi VE | uredi]

Cataponera turdoides

1 vrsta, Passeroidea, porodica Turdidae, red Passeriformes.

Catharopeza[uredi VE | uredi]

Catharopeza bishopi

1 vrsta, Passeroidea, porodica Parulidae, red Passeriformes.

Cathartes[uredi VE | uredi]

Cathartes aura
Cathartes burrovianus
Cathartes melambrotus

3 vrste, porodica Cathartidae, red Falconiformes.

Catharus[uredi VE | uredi]

Catharus aurantiirostris
Catharus bicknelli
Catharus dryas
Catharus frantzii
Catharus fuscater
Catharus fuscescens
Catharus gracilirostris
Catharus guttatus
Catharus mexicanus
Catharus minimus
Catharus occidentalis
Catharus ustulatus

12 vrsta, Passeroidea, porodica Turdidae, red Passeriformes.

Catherpes[uredi VE | uredi]

Catherpes mexicanus

1 vrsta, Muscicapoidea, porodica Troglodytidae, red Passeriformes.

Catoptrophorus[uredi VE | uredi]

Catoptrophorus semipalmatus (Tringa semipalmata)

1 vrsta: porodica Scolopacidae, red Charadriiformes.

Catreus[uredi VE | uredi]

Catreus wallichii

1 vrsta: podporodica Phasianinae, porodica Phasianidae, red Galliformes.

Izvori[uredi VE | uredi]