Dodatak:Abecedni popis ptičjih vrsta: Eu

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Rod Euaegotheles (Aegotheles)[uredi VE | uredi]

Aegotheles albertisi
Aegotheles archboldi
Aegotheles bennettii
Euaegotheles crinifrons
Aegotheles cristatus
Euaegotheles insignis
Aegotheles savesi
Euaegotheles tatei
Aegotheles wallacii

9 vrsta, porodica Aegothelidae.

Rod Eubucco[uredi VE | uredi]

Eubucco bourcierii
Eubucco richardsoni
Eubucco tucinkae
Eubucco versicolor

4 vrste, porodica Ramphastidae, red Piciformes.

Rod Eucometis[uredi VE | uredi]

Eucometis penicillata

1 vrsta, Passeroidea, porodica Thraupidae, red Passeriformes.

Rod Eudocimus[uredi VE | uredi]

Eudocimus albus
Eudocimus ruber

2 vrste: pod-porodica Threshkiornithinae, porodica Threskiornithidae, red Ciconiiformes.

Rod Eudromia[uredi VE | uredi]

Eudromia elegans
Eudromia formosa

2 vrste, pod-porodica Rhynchotinae, porodica Tinamidae, red Tinamiformes.

Rod Eudynamys[uredi VE | uredi]

Eudynamys melanorhynchus
Eudynamys orientalis
Eudynamys scolopaceus
Eudynamys taitensis

4 vrsta: Cuculinae, porodica Cuculidae, red Cuculiformes

Rod Eudyptes[uredi VE | uredi]

Eudyptes chrysocome
Eudyptes chrysolophus
Eudyptes pachyrhynchus
Eudyptes robustus
Eudyptes schlegeli
Eudyptes sclateri (: Eudyptes sclateri)

6 vrsta, porodica Spheniscidae, red Sphenisciformes.

Rod Eudyptula[uredi VE | uredi]

Eudyptula minor
Eudyptula albosignata

2 vrste, porodica Spheniscidae, red Sphenisciformes.

Eugenes Gould, 1856[uredi VE | uredi]

Aves → Apodiformes → Trochilidae

Rod Eugerygone[uredi VE | uredi]

Eugerygone rubra

1 vrsta, porodica Petroicidae, red Passeriformes.

Rod Eugralla[uredi VE | uredi]

Eugralla paradoxa

1 vrsta, Furnari, porodica Rhinocryptidae, red Passeriformes.

Rod Eulabeornis[uredi VE | uredi]

Eulabeornis castaneoventris

1 vrsta, porodica Rallidae, red Gruiformes.

Rod Eulacestoma[uredi VE | uredi]

Eulacestoma nigropectus

1 vrsta, Corvoidea, porodica Falcunculidae, red Passeriformes.

Rod Eulampis Boie, 1831[uredi VE | uredi]

Aves → Apodiformes → Trochilidae

Rod Eulidia Mulsant, 1877[uredi VE | uredi]

Aves → Apodiformes → Trochilidae

Rod Eulipoa[uredi VE | uredi]

Eulipoa wallacei na Molucima (molučki megapod).

1 vrsta: porodica Megapodiidae, red Galliformes.

Rod Eumomota[uredi VE | uredi]

Eumomota superciliosa

1 vrsta: porodica Momotidae, red Coraciiformes

Rod Eumyias Cabanis, 1850[uredi VE | uredi]

Aves → Passeriformes → Muscicapidae → Muscicapinae

Rod Euneornis[uredi VE | uredi]

Euneornis campestris

1 vrsta, Passeroidea, porodica Emberizidae, red Passeriformes.

Rod Eunymphicus[uredi VE | uredi]

Eunymphicus cornutus
Eunymphicus uvaeensis

2 vrste, pod-porodica Psittacinae, porodica Psittacidae, red Psittaciformes.

Rod Eupetes[uredi VE | uredi]

Eupetes macrocerus

1 vrsta, Corvoidea, porodica Eupetidae, red Passeriformes.

Rod Eupetomena Gould, 1853[uredi VE | uredi]

Aves → Apodiformes → Trochilidae

Rod Euphagus[uredi VE | uredi]

Euphagus carolinus
Euphagus cyanocephalus

2 vrste, Passeroidea, porodica Icteridae, red Passeriformes.

Rod Eupherusa Gould, 1857[uredi VE | uredi]

Aves → Apodiformes → Trochilidae

Rod Euphonia[uredi VE | uredi]

Euphonia affinis
Euphonia anneae
Euphonia cayennensis
Euphonia chalybea
Euphonia chlorotica
Euphonia chrysopasta
Euphonia concinna
Euphonia cyanocephala
Euphonia elegantissima
Euphonia finschi
Euphonia fulvicrissa
Euphonia gouldi
Euphonia hirundinacea
Euphonia imitans
Euphonia jamaica
Euphonia laniirostris
Euphonia luteicapilla
Euphonia mesochrysa
Euphonia minuta
Euphonia musica
Euphonia pectoralis
Euphonia plumbea
Euphonia rufiventris
Euphonia saturata
Euphonia trinitatis
Euphonia violacea
Euphonia xanthogaster

27 vrsta, Passeroidea, red Passeriformes.

Rod Euplectes[uredi VE | uredi]

Euplectes afer
Euplectes albonotatus
Euplectes ardens
Euplectes aureus
Euplectes axillaris
Euplectes capensis
Euplectes diadematus
Euplectes franciscanus
Euplectes gierowii
Euplectes hartlaubi
Euplectes hordeaceus
Euplectes jacksoni
Euplectes macroura
Euplectes nigroventris
Euplectes orix
Euplectes progne
Euplectes psammocromius

17 vrsta, Passeroidea, porodica Ploceidae, red Passeriformes.

Rod Eupodotis[uredi VE | uredi]

Eupodotis caerulescens
Eupodotis gindiana
Eupodotis humilis
Eupodotis rueppellii
Eupodotis ruficrista
Eupodotis senegalensis
Eupodotis vigorsii
Eupodotis savilei
Eupodotis afra

9 vrsta: porodica Otididae

Rod Euptilotis[uredi VE | uredi]

Euptilotis neoxenus slika

1 vrsta, porodica Trogonidae, red Trogoniformes.

Rod Eurocephalus A. Smith, 1836[uredi VE | uredi]

Eurocephalus anguitimens A. Smith, 1836
Eurocephalus rueppelli Bonaparte, 1853

Animalia → Chordata → Aves → Passeriformes → Laniidae

Rod Eurostopodus[uredi VE | uredi]

Eurostopodus archboldi
Eurostopodus argus
Eurostopodus diabolicus
Eurostopodus macrotis
Eurostopodus mystacalis
Eurostopodus papuensis
Eurostopodus temminckii

7 vrsta: porodica Caprimulgidae, red Caprimulgiformes (širokljunke)

Eurotrochilus Mayr 2004[uredi VE | uredi]

Aves → Apodiformes → Trochilidae

Rod Euryapteryx[uredi VE | uredi]

Euryapteryx curtus slika
Euryapteryx geranoides slika
Euryapteryx gravis

3 vrste, porodica Dinornithidae, red Struthioniformes, podrazred Paleognathae.

Rod Euryceros[uredi VE | uredi]

Euryceros prevostii slika

1 vrsta, Corvoidea, porodica Vangidae, red Passeriformes.

Rod Eurylaimus[uredi VE | uredi]

Eurylaimus javanicus
Eurylaimus ochromalus slika
Eurylaimus samarensis slika
Eurylaimus steerii

4 vrste, Eurylaimi, porodica Eurylaimidae, red Passeriformes.

Rod Eurynorhynchus[uredi VE | uredi]

Eurynorhynchus pygmeus slika; slike

1 vrsta: porodica Scolopacidae, red Charadriiformes.

Rod Euryptila[uredi VE | uredi]

Euryptila subcinnamomea

1 vrsta, Sylvoidea, porodica Cisticolidae, red Passeriformes.

Rod Eurypyga[uredi VE | uredi]

Eurypyga helias

1 vrsta, porodica Eurypygidae, red Gruiformes.

Rod Eurystomus[uredi VE | uredi]

Eurystomus azureus
Eurystomus glaucurus
Eurystomus gularis
Eurystomus orientalis

4 vrste: porodica Coraciidae, red Coraciiformes

Rod Euscarthmus[uredi VE | uredi]

Euscarthmus meloryphus slika
Euscarthmus rufomarginatus slika

2 vrste, porodica Tyrannidae, red Passeriformes.

Rod Euschistospiza[uredi VE | uredi]

Euschistospiza cinereovinacea
Euschistospiza dybowskii slika

2 vrste, Passeroidea, porodica Estrildidae, red Passeriformes.

Rod Euthlypis[uredi VE | uredi]

Euthlypis lachrymosa slika

1 vrsta, Passeroidea, porodica Parulidae, red Passeriformes.

Rod Eutoxeres Reichenbach, 1849[uredi VE | uredi]

Aves → Apodiformes → Trochilidae → Phaethornithinae

Rod Eutrichomyias[uredi VE | uredi]

Eutrichomyias rowleyi slika

1 vrste, Corvoidea, porodica Monarchidae, red Passeriformes.

Rod Eutriorchis[uredi VE | uredi]

Eutriorchis astur slika 1; slika

1 vrsta, pod-porodica Accipitrinae, porodica Accipitridae, red Falconiformes.

Izvori[uredi VE | uredi]