Dodatak:Abecedni popis ptičjih vrsta: Ma

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Rod Macgregoria[uredi VE | uredi]

Macgregoria pulchra

1 vrsta, Meliphagoidea, porodica Meliphagidae, red Passeriformes.

Rod Machaerirhynchus[uredi VE | uredi]

Machaerirhynchus flaviventer
Machaerirhynchus nigripectus

1 vrste, Corvoidea, porodica Machaerirhynchidae, red Passeriformes.

Rod Machaeropterus[uredi VE | uredi]

Machaeropterus deliciosus
Machaeropterus pyrocephalus
Machaeropterus regulus

3 vrsta, Tyranni, porodica Pipridae, red Passeriformes.

Rod Macheiramphus[uredi VE | uredi]

Macheiramphus alcinus

1 vrsta, pod-porodica Accipitrinae, porodica Accipitridae, red Falconiformes.

Rod Machetornis[uredi VE | uredi]

Machetornis rixosa

1 vrsta, porodica Tyrannidae, red Passeriformes.

Rod Mackenziaena[uredi VE | uredi]

Mackenziaena leachii
Mackenziaena severa

2 vrste, Furnari, porodica Thamnophilidae, red Passeriformes.

Rod Macroagelaius[uredi VE | uredi]

Macroagelaius imthurni
Macroagelaius subalaris

2 vrste, Passeroidea, porodica Icteridae, red Passeriformes.

Rod Macrocephalon[uredi VE | uredi]

Macrocephalon maleo (maleo)

1 vrsta: porodica Megapodiidae, red Galliformes.

Rod Macrodipteryx[uredi VE | uredi]

Macrodipteryx longipennis
Macrodipteryx vexillarius

2 vrsta: porodica Caprimulgidae, red Caprimulgiformes (širokljunke)

Rod Macronectes[uredi VE | uredi]

Macronectes giganteus
Macronectes halli

2 vrste, porodica Procellariidae, red Procellariiformes.

Rod Macronous[uredi VE | uredi]

Macronous flavicollis
Macronous gularis
Macronous kelleyi
Macronous ptilosus
Macronous striaticeps

5 vrsta, porodica Timaliidae, red Passeriformes.

Rod Macronyx[uredi VE | uredi]

Macronyx ameliae
Macronyx aurantiigula
Macronyx capensis
Macronyx croceus
Macronyx flavicollis
Macronyx fuellebornii
Macronyx grimwoodi
Macronyx sharpei

8 vrsta, Passeroidea, porodica Motacillidae, red Passeriformes.

Rod Macropsalis[uredi VE | uredi]

Macropsalis creagra

1 vrsta: porodica Caprimulgidae, red Caprimulgiformes (širokljunke)

Rod Macropygia[uredi VE | uredi]

Macropygia amboinensis
Macropygia emiliana
Macropygia mackinlayi
Macropygia magna
Macropygia nigrirostris
Macropygia ruficeps
Macropygia rufipennis
Macropygia tenuirostris
Macropygia unchall

9 vrsta: pod-porodica Columbinae, porodica Columbidae, red Columbiformes.

Rod Macrosphenus[uredi VE | uredi]

Macrosphenus concolor
Macrosphenus flavicans
Macrosphenus kempi
Macrosphenus kretschmeri
Macrosphenus pulitzeri

5 vrsta, porodica Sylviidae, red Passeriformes.

Rod Madanga[uredi VE | uredi]

Madanga ruficollis

1 vrsta, porodica Zosteropidae, red Passeriformes.

Rod Malacocincla[uredi VE | uredi]

Malacocincla abbotti
Malacocincla cinereiceps
Malacocincla malaccensis
Malacocincla perspicillata
Malacocincla sepiaria

5 vrsta, porodica Timaliidae, red Passeriformes.

Rod Malaconotus[uredi VE | uredi]

Malaconotus alius
Malaconotus blanchoti
Malaconotus cruentus
Malaconotus gladiator
Malaconotus lagdeni
Malaconotus monteiri

6 vrsta, Corvoidea, porodica Malaconotidae, red Passeriformes.

Rod Malacopteron[uredi VE | uredi]

Malacopteron affine
Malacopteron albogulare
Malacopteron cinereum
Malacopteron magnirostre
Malacopteron magnum
Malacopteron palawanense

6 vrsta, porodica Timaliidae, red Passeriformes.

Rod Malacoptila[uredi VE | uredi]

Malacoptila fulvogularis
Malacoptila fusca
Malacoptila mystacalis
Malacoptila panamensis
Malacoptila rufa
Malacoptila semicincta
Malacoptila striata

7 vrsta, porodica Bucconidae, red Galbuliformes.

Rod Malacorhynchus[uredi VE | uredi]

Malacorhynchus membranaceus

1 vrsta: podporodica Anatinae, porodica Anatidae, red Anseriformes.

]]

Rod Malcorus[uredi VE | uredi]

Malcorus pectoralis

1 vrsta, Sylvoidea, porodica Cisticolidae, red Passeriformes.

Rod Malia[uredi VE | uredi]

Malia grata (malia)

1 vrsta, Sylvoidea, red Passeriformes.

Rod Malimbus[uredi VE | uredi]

Malimbus ballmanni
Malimbus cassini
Malimbus coronatus
Malimbus erythrogaster
Malimbus ibadanensis
Malimbus malimbicus
Malimbus nitens
Malimbus racheliae
Malimbus rubricollis
Malimbus scutatus

10 vrsta, Passeroidea, porodica Ploceidae, red Passeriformes.

Rod Malurus[uredi VE | uredi]

Malurus alboscapulatus
Malurus amabilis
Malurus campbelli
Malurus coronatus
Malurus cyaneus
Malurus cyanocephalus
Malurus elegans
Malurus grayi
Malurus lamberti
Malurus leucopterus
Malurus melanocephalus
Malurus pulcherrimus
Malurus splendens

13 vrsta, Meliphagoidea, porodica Maluridae, red Passeriformes.

Manacus Brisson, 1760[uredi VE | uredi]

  1. Manacus aurantiacus (Salvin, 1870)
  2. Manacus candei (Parzudaki, 1841)
  3. Manacus manacus (Linnaeus, 1766)
  4. Manacus vitellinus (Gould, 1843)

Aves → Passeriformes → Pipridae

Rod Mandingoa[uredi VE | uredi]

Mandingoa nitidula

1 vrsta, Passeroidea, porodica Estrildidae, red Passeriformes.

Rod Manorina[uredi VE | uredi]

Manorina flavigula
Manorina melanocephala
Manorina melanophrys

3 vrste, Meliphagoidea, porodica Meliphagidae, red Passeriformes. Datoteka:Noisy Miner (Manorina melanocephala).jpg|Manorina melanocephala

Rod Manucodia[uredi VE | uredi]

Manucodia ater
Manucodia chalybatus
Manucodia comrii
Manucodia jobiensis

4 vrste, Corvoidea, porodica Paradisaeidae, red Passeriformes.

Margaroperdix Reichenbach, 1853[uredi VE | uredi]

  1. Margaroperdix madagarensis (Scopoli, 1786)

Aves → Galliformes → Phasianidae → Perdicinae

Rod Margarops[uredi VE | uredi]

Margarops fuscatus

1 vrsta, Muscicapoidea, porodica Mimidae, red Passeriformes.

Rod Margarornis[uredi VE | uredi]

Margarornis bellulus
Margarornis rubiginosus
Margarornis squamiger
Margarornis stellatus

4 vrste, Furnari, porodica Furnariidae, red Passeriformes.

Rod Marmaronetta[uredi VE | uredi]

Marmaronetta angustirostris

1 vrsta: podporodica Anatinae, porodica Anatidae, red Anseriformes.

Rod Mascarinus[uredi VE | uredi]

Mascarinus mascarin

1 vrsta, pod-porodica Psittacinae, porodica Psittacidae, red Psittaciformes.

Rod Masius[uredi VE | uredi]

Masius chrysopterus

1 vrsta, Tyranni, porodica Pipridae, red Passeriformes.

Rod Mayrornis[uredi VE | uredi]

Mayrornis lessoni
Mayrornis schistaceus
Mayrornis versicolor

3 vrste, Corvoidea, porodica Monarchidae, red Passeriformes.

Izvori[uredi VE | uredi]