Dodatak:Abecedni popis ptičjih vrsta: Mo

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje



Rod Modulatrix[uredi VE | uredi]

Modulatrix orostruthus
Modulatrix stictigula

2 vrste, Sylvoidea, red Passeriformes.

Rod Moho ('o'os)[uredi VE | uredi]

Moho apicalis
Moho bishopi
Moho braccatus
Moho nobilis

4 vrste, Meliphagoidea, porodica Meliphagidae, red Passeriformes.

Rod Mohoua[uredi VE | uredi]

Mohoua ochrocephala

1 vrsta, porodica Acanthizidae, red Passeriformes.

Rod Molothrus[uredi VE | uredi]

Molothrus aeneus
Molothrus ater
Molothrus bonariensis
Molothrus oryzivorus
Molothrus rufoaxillaris

5 vrsta, Passeroidea, porodica Icteridae, red Passeriformes.

Rod Momotus[uredi VE | uredi]

Momotus aequatorialis
Momotus mexicanus
Momotus momota

3 vrste: porodica Momotidae, red Coraciiformes

Rod Monachella[uredi VE | uredi]

Monachella muelleriana

1 vrsta, porodica Petroicidae, red Passeriformes.

Rod Monarcha[uredi VE | uredi]

Monarcha axillaris
Monarcha barbatus
Monarcha boanensis
Monarcha brehmii
Monarcha browni
Monarcha castaneiventris
Monarcha chrysomela
Monarcha cinerascens
Monarcha erythrostictus
Monarcha everetti
Monarcha frater
Monarcha godeffroyi
Monarcha guttula
Monarcha infelix
Monarcha julianae
Monarcha leucotis
Monarcha leucurus
Monarcha loricatus
Monarcha manadensis
Monarcha melanopsis
Monarcha menckei
Monarcha mundus
Monarcha pileatus
Monarcha richardsii
Monarcha rubiensis
Monarcha sacerdotum
Monarcha takatsukasae
Monarcha trivirgatus
Monarcha verticalis
Monarcha viduus

30 vrsta, Corvoidea, porodica Monarchidae, red Passeriformes.

Rod Monasa[uredi VE | uredi]

Monasa atra (black nunbird)
Monasa flavirostris
Monasa morphoeus
Monasa nigrifrons

4 vrste, porodica Bucconidae, red Galbuliformes.

Rod Monias[uredi VE | uredi]

Monias benschi

1 vrsta, porodica Mesitornithidae, red Mesitornithiformes.

Rod Monticola[uredi VE | uredi]

Monticola angolensis
Monticola brevipes
Monticola cinclorhynchus
Monticola explorator
Monticola gularis
Monticola rufiventris
Monticola rufocinereus
Monticola rupestris
Monticola saxatilis
Monticola solitarius

10 vrsta, Muscicapoidea, porodica Muscicapidae, red Passeriformes.

Rod Montifringilla[uredi VE | uredi]

Montifringilla adamsi
Montifringilla blanfordi
Montifringilla davidiana
Montifringilla henrici
Montifringilla nivalis
Montifringilla ruficollis
Montifringilla theresae
Montifringilla taczanowskii vidi Onychostruthus taczanowskii (white-rumped snowfinch) [1]

oko 6 vrsta, Passeroidea, porodica Passeridae, red Passeriformes.

Rod Morococcyx[uredi VE | uredi]

Morococcyx erythropygus

1 vrsta: Neomorphinae, porodica Cuculidae, red Cuculiformes

Rod Morphnus[uredi VE | uredi]

Morphnus guianensis

1 vrsta, pod-porodica Accipitrinae, porodica Accipitridae, red Falconiformes.

Rod Morus[uredi VE | uredi]

Aves → Suliformes → Sulidae

Rod Motacilla[uredi VE | uredi]

Motacilla aguimp
Motacilla alba
Motacilla capensis
Motacilla cinerea
Motacilla citreola
Motacilla clara
Motacilla flava
Motacilla flaviventris
Motacilla grandis
Motacilla maderaspatensis
Motacilla samveasnae

11 vrsta, Passeroidea, porodica Motacillidae, red Passeriformes.

Rod Moupinia[uredi VE | uredi]

Moupinia altirostris
Moupinia poecilotis

2 vrste, porodica Timaliidae, red Passeriformes.

Reference[uredi VE | uredi]