Dodatak:Abecedni popis ptičjih vrsta: My

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Rod Myadestes[uredi | uredi kôd]

Myadestes coloratus
Myadestes elisabeth
Myadestes genibarbis
Myadestes lanaiensis (olomao)
Myadestes melanops
Myadestes myadestinus (kamao)
Myadestes obscurus (omao)
Myadestes occidentalis
Myadestes palmeri (puaiohi)
Myadestes ralloides
Myadestes townsendi
Myadestes unicolor
Myadestes woahensis (amaui)

13 vrsta, Passeroidea, porodica Turdidae, red Passeriformes.

Rod Mycerobas[uredi | uredi kôd]

Mycerobas affinis
Mycerobas carnipes
Mycerobas icterioides
Mycerobas melanozanthos

4 vrste, Passeroidea, porodica Fringillidae, red Passeriformes.

Rod Mycteria[uredi | uredi kôd]

Mycteria americana
Mycteria cinerea
Mycteria ibis
Mycteria leucocephala

4 vrste: porodica Ciconiidae, red Ciconiiformes.

Rod Myiagra[uredi | uredi kôd]

Myiagra albiventris
Myiagra alecto
Myiagra atra
Myiagra azureocapilla
Myiagra caledonica
Myiagra cervinicauda
Myiagra cyanoleuca
Myiagra ferrocyanea
Myiagra galeata
Myiagra hebetior
Myiagra inquieta
Myiagra nana
Myiagra oceanica
Myiagra rubecula
Myiagra ruficollis
Myiagra vanikorensis

16 vrste, Corvoidea, porodica Monarchidae, red Passeriformes.

Rod Myiarchus Cabanis, 1844[uredi | uredi kôd]

Aves → Passeriformes → Tyrannidae

Rod Myiobius[uredi | uredi kôd]

Myiobius atricaudus
Myiobius barbatus
Myiobius villosus

3 vrste, porodica Tyrannidae, red Passeriformes.

Rod Myioborus[uredi | uredi kôd]

Myioborus albifacies
Myioborus albimfrons
Myioborus brunniceps
Myioborus cardonai
Myioborus flavivertex
Myioborus melanocephalus
Myioborus miniatus
Myioborus ornatus
Myioborus pariae
Myioborus pictus
Myioborus torquatus

11 vrsta, Passeroidea, porodica Parulidae, red Passeriformes.

Rod Myiodynastes[uredi | uredi kôd]

Myiodynastes bairdii
Myiodynastes chrysocephalus
Myiodynastes hemichrysus
Myiodynastes luteiventris
Myiodynastes maculatus

5 vrsta, porodica Tyrannidae, red Passeriformes.

Rod Myiomela[uredi | uredi kôd]

Myiomela diana
Myiomela leucura

2 vrste, Muscicapoidea, porodica Muscicapidae, red Passeriformes.

Rod Myiopagis[uredi | uredi kôd]

Myiopagis caniceps
Myiopagis cotta
Myiopagis flavivertex
Myiopagis gaimardii
Myiopagis olallai
Myiopagis subplacens
Myiopagis viridicata

7 vrsta, porodica Tyrannidae, red Passeriformes.

Rod Myioparus[uredi | uredi kôd]

Myioparus griseigularis
Myioparus plumbeus

2 vrste, Muscicapoidea, porodica Muscicapidae, red Passeriformes.

Rod Myiophobus[uredi | uredi kôd]

Myiophobus cryptoxanthus
Myiophobus fasciatus
Myiophobus flavicans
Myiophobus inornatus
Myiophobus lintoni
Myiophobus ochraceiventris
Myiophobus phoenicomitra
Myiophobus pulcher
Myiophobus roraimae

9 vrsta, porodica Tyrannidae, red Passeriformes.

Rod Myiopsitta[uredi | uredi kôd]

Myiopsitta monachus

1 vrsta, pod-porodica Psittacinae, porodica Psittacidae, red Psittaciformes.

Rod Myiornis[uredi | uredi kôd]

Myiornis albiventris
Myiornis atricapillus
Myiornis auricularis
Myiornis ecaudatus

4 vrste, porodica Tyrannidae, red Passeriformes.

Rod Myiotheretes[uredi | uredi kôd]

Myiotheretes fumigatus
Myiotheretes fuscorufus
Myiotheretes pernix
Myiotheretes striaticollis

4 vrste, porodica Tyrannidae, red Passeriformes.

Rod Myiotriccus Ridgway, 1905[uredi | uredi kôd]

Aves → Passeriformes → Tyrannidae

Rod Myiozetetes[uredi | uredi kôd]

Myiozetetes cayanensis
Myiozetetes granadensis
Myiozetetes luteiventris
Myiozetetes similis

4 vrste, porodica Tyrannidae, red Passeriformes.

Rod Myophonus[uredi | uredi kôd]

Myophonus blighi
Myophonus caeruleus
Myophonus glaucinus
Myophonus horsfieldii
Myophonus insularis
Myophonus melanurus
Myophonus robinsoni

7 vrsta, Passeroidea, porodica Turdidae, red Passeriformes.

Rod Myornis[uredi | uredi kôd]

Myornis senilis

1 vrsta, Furnari, porodica Rhinocryptidae, red Passeriformes.

Rod Myospiza[uredi | uredi kôd]

Myospiza aurifrons
Myospiza humeralis

2 vrste, Passeroidea, porodica Emberizidae, red Passeriformes.

Rod Myrmeciza[uredi | uredi kôd]

Myrmeciza atrothorax
Myrmeciza berlepschi
Myrmeciza castanea
Myrmeciza disjuncta
Myrmeciza exsul
Myrmeciza ferruginea
Myrmeciza fortis
Myrmeciza goeldii
Myrmeciza griseiceps
Myrmeciza hemimelaena
Myrmeciza hyperythra
Myrmeciza immaculata
Myrmeciza laemosticta
Myrmeciza longipes
Myrmeciza loricata
Myrmeciza melanoceps
Myrmeciza nigricauda
Myrmeciza pelzelni
Myrmeciza ruficauda
Myrmeciza squamosa

20 vrsta, Furnari, porodica Thamnophilidae, red Passeriformes.

Rod Myrmecocichla[uredi | uredi kôd]

Myrmecocichla aethiops
Myrmecocichla albifrons
Myrmecocichla arnotii
Myrmecocichla formicivora
Myrmecocichla melaena
Myrmecocichla nigra
Myrmecocichla tholloni

7 vrsta, Muscicapoidea, porodica Muscicapidae, red Passeriformes.

Rod Myrmia Mulsant, 1876[uredi | uredi kôd]

Aves → Apodiformes → Trochilidae

Rod Myrmoborus[uredi | uredi kôd]

Myrmoborus leucophrys
Myrmoborus lugubris
Myrmoborus melanurus
Myrmoborus myotherinus

4 vrste, Furnari, porodica Thamnophilidae, red Passeriformes.

Rod Myrmochanes[uredi | uredi kôd]

Myrmochanes hemileucus

1 vrsta, Furnari, porodica Thamnophilidae, red Passeriformes.

Rod Myrmorchilus[uredi | uredi kôd]

Myrmorchilus strigilatus

1 vrsta, Furnari, porodica Thamnophilidae, red Passeriformes.

Rod Myrmornis[uredi | uredi kôd]

Myrmornis torquata

1 vrsta, Furnari, porodica Thamnophilidae, red Passeriformes.

Rod Myrmothera[uredi | uredi kôd]

Myrmothera campanisona
Myrmothera simplex

2 vrste, Furnari, porodica Formicariidae, red Passeriformes.

Rod Myrmotherula[uredi | uredi kôd]

35 vrsta, Furnari, porodica Thamnophilidae, red Passeriformes.

Rod Myrtis Reichenbach, 1854[uredi | uredi kôd]

Aves → Apodiformes → Trochilidae

Rod Mystacornis[uredi | uredi kôd]

Mystacornis crossleyi

1 vrsta, Corvoidea, porodica Vangidae, red Passeriformes.

Rod Myza Meyer & Wiglesworth, 1895[uredi | uredi kôd]

Aves → Neognathae → Passeriformes → Meliphagidae

Rod Myzomela Vigors & Horsfield, 1827[uredi | uredi kôd]

Aves → Passeriformes → Meliphagidae

Rod Myzornis Blyth, 1843[uredi | uredi kôd]

Aves → Passeriformes → Sylviidae

Izvori[uredi | uredi kôd]