Dodatak:Abecedni popis ptičjih vrsta: Ne

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Rod Neafrapus[uredi VE | uredi]

Neafrapus boehmi
Neafrapus cassini

2 vrste: porodica Apodidae, red Apodiformes (Srpokrilke)

Rod Necrosyrtes[uredi VE | uredi]

Necrosyrtes monachus

1 vrsta, pod-porodica Accipitrinae, porodica Accipitridae, red Falconiformes.

Rod Nectarinia[uredi VE | uredi]

Nectarinia bocagii
Nectarinia famosa
Nectarinia johnstoni
Nectarinia kilimensis
Nectarinia purpureiventris
Nectarinia tacazze

6 vrsta, Passeroidea, porodica Nectariniidae, red Passeriformes.

Rod Nemosia[uredi VE | uredi]

Nemosia pileata
Nemosia rourei

2 vrste, Passeroidea, porodica Thraupidae, red Passeriformes.

Rod Neochelidon[uredi VE | uredi]

Neochelidon tibialis

1 vrsta, Sylvoidea, porodica Hirundinidae, red Passeriformes.

Rod Neochen[uredi VE | uredi]

Neochen jubata . U području rijeke Orinoco

1 vrsta: podporodica Tadorninae, porodica Anatidae, red Anseriformes.

Rod Neochmia[uredi VE | uredi]

Neochmia modesta
Neochmia phaeton
Neochmia ruficauda
Neochmia temporalis

4 vrste, Passeroidea, porodica Estrildidae, red Passeriformes.

Rod Neocichla[uredi VE | uredi]

Neocichla gutturalis

1 vrsta, Muscicapoidea, porodica Sturnidae, red Passeriformes.

Rod Neocossyphus[uredi VE | uredi]

Neocossyphus poensis
Neocossyphus rufus

2 vrste, Passeroidea, porodica Turdidae, red Passeriformes.

Rod Neocrex[uredi VE | uredi]

Neocrex columbiana
Neocrex erythrops

2 vrste, porodica Rallidae, red Gruiformes.

Rod Neoctantes[uredi VE | uredi]

Neoctantes niger

1 vrsta, Furnari, porodica Thamnophilidae, red Passeriformes.

Rod Neodrepanis[uredi VE | uredi]

Neodrepanis coruscans
Neodrepanis hypoxantha

2 vrste, Eurylaimi, porodica Philepittidae, red Passeriformes.

Rod Neolalage[uredi VE | uredi]

Neolalage banksiana

1 vrsta, Corvoidea, porodica Monarchidae, red Passeriformes.

Rod Neolestes[uredi VE | uredi]

Neolestes torquatus

1 vrsta, Sylvoidea, red Passeriformes.

Rod Neomixis[uredi VE | uredi]

Neomixis striatigula
Neomixis tenella
Neomixis viridis

3 vrsta, Sylvoidea, red Passeriformes.

Rod Neomorphus[uredi VE | uredi]

Neomorphus geoffroyi
Neomorphus pucheranii
Neomorphus radiolosus
Neomorphus rufipennis
Neomorphus squamiger

5 vrsta: Neomorphinae, porodica Cuculidae, red Cuculiformes

Rod Neopelma[uredi VE | uredi]

Neopelma aurifrons
Neopelma chrysocephalum
Neopelma chrysolophum
Neopelma pallescens
Neopelma sulphureiventer

5 vrsta, Tyranni, porodica Pipridae, red Passeriformes.

Rod Neophema[uredi VE | uredi]

Neophema chrysogaster
Neophema chrysostoma
Neophema elegans
Neophema petrophila
Neophema pulchella
Neophema splendida

6 vrsta, pod-porodica Psittacinae, porodica Psittacidae, red Psittaciformes.

Rod Neophron[uredi VE | uredi]

Neophron percnopterus (Crkavica)

1 vrsta, pod-porodica Accipitrinae, porodica Accipitridae, red Falconiformes.

Rod Neopipo[uredi VE | uredi]

Neopipo cinnamomea

1 vrsta, porodica Tyrannidae, red Passeriformes.

Rod Neopsephotus[uredi VE | uredi]

Neopsephotus bourkii

1 vrsta, pod-porodica Psittacinae, porodica Psittacidae, red Psittaciformes.

Rod Neopsittacus[uredi VE | uredi]

Neopsittacus musschenbroekii
Neopsittacus pullicauda

2 vrste, pod-porodica Loriinae, porodica Psittacidae, red Psittaciformes.

Infrarazred Neornithes Haeckel, 1866[uredi VE | uredi]

  1. Ambiortimorphae Feduccia, 1996 [1]
  2. Palaeognathae Pygraft, 1900 [1]
  3. Neognathae Pygraft, 1900 [1]
  4. Chaoyangiaformes [1]
  5. Gansuiformes Lianhai Hou & Zhicheng Liu, 1984 [1]
  6. Limenavis Clarke & Chiappe, 2001 [1]
  7. Piksi Varricchio, 2002 [1]
  8. Qinornis Xue, 1995 [1]

Aves → Ornithurae

Rod Neospiza[uredi VE | uredi]

Neospiza concolor

1 vrsta, Passeroidea, porodica Fringillidae, red Passeriformes.

Rod Neothraupis[uredi VE | uredi]

Neothraupis fasciata

1 vrsta, Passeroidea, porodica Thraupidae, red Passeriformes.

Rod Neotis[uredi VE | uredi]

Neotis denhami
Neotis heuglinii
Neotis ludwigii
Neotis nuba

4 vrste: porodica Otididae.

Rod Neoxolmis[uredi VE | uredi]

Neoxolmis rufiventris

1 vrsta, porodica Tyrannidae, red Passeriformes.

Rod Nephelornis[uredi VE | uredi]

Nephelornis oneilli

1 vrsta, Passeroidea, porodica Thraupidae, red Passeriformes.

Infrarazred Neornithes Haeckel, 1866[uredi VE | uredi]

Neornithes incertae sedis

Aves → Ornithurae

Rod Nesasio[uredi VE | uredi]

Nesasio solomonensis

1 vrsta, porodica Strigidae, red Strigiformes.

Rod Nesillas[uredi VE | uredi]

Nesillas aldabrana
Nesillas brevicaudata
Nesillas lantzii
Nesillas longicaudata
Nesillas mariae
Nesillas typica

6 vrsta, pod-porodica Acrocephalinae, porodica Sylviidae, red Passeriformes.

Rod Nesocharis[uredi VE | uredi]

Nesocharis ansorgei
Nesocharis capistrata
Nesocharis shelleyi

3 vrste, Passeroidea, porodica Estrildidae, red Passeriformes.

Rod Nesocichla[uredi VE | uredi]

Nesocichla eremita

1 vrsta, Passeroidea, porodica Turdidae, red Passeriformes.

Rod Nesoclopeus[uredi VE | uredi]

Nesoclopeus poecilopterus

1 vrsta, porodica Rallidae, red Gruiformes.

Rod Nesoctites[uredi VE | uredi]

Nesoctites micromegas

1 vrsta, porodica Picidae, red Piciformes.

Rod Nesoenas[uredi VE | uredi]

Nesoenas mayeri

1 vrsta: pod-porodica Columbinae, porodica Columbidae, red Columbiformes.

Rod Nesofregetta[uredi VE | uredi]

Nesofregetta fuliginosa

1 vrsta, pod-porodica Oceanitinae, porodica Hydrobatidae, red Procellariiformes.

Rod Nesomimus[uredi VE | uredi]

Nesomimus macdonaldi
Nesomimus melanotis
Nesomimus parvulus
Nesomimus trifasciatus

4 vrste, Muscicapoidea, porodica Mimidae, red Passeriformes.

Rod Nesopsar[uredi VE | uredi]

Nesopsar nigerrimus

1 vrsta, Passeroidea, porodica Icteridae, red Passeriformes.

Rod Nesospingus[uredi VE | uredi]

Nesospingus speculiferus

1 vrsta, Passeroidea, red Passeriformes.

Rod Nesospiza[uredi VE | uredi]

Nesospiza acunhae
Nesospiza wilkinsi

2 vrste, Passeroidea, porodica Emberizidae, red Passeriformes.

Rod Nesotriccus[uredi VE | uredi]

Nesotriccus ridgwayi

1 vrsta, porodica Tyrannidae, red Passeriformes.

Rod Nestor[uredi VE | uredi]

Nestor meridionalis (kaka)
Nestor notabilis (kea)
Nestor productus

3 vrste, pod-porodica Nestorinae, porodica Psittacidae, red Psittaciformes.

Rod Netta[uredi VE | uredi]

Netta erythrophthalma
Netta peposaca
Netta rufina
Netta caryophyllacea, možda izumrla

3 vrste: podporodica Anatinae, porodica Anatidae, red Anseriformes.

Rod Nettapus[uredi VE | uredi]

Nettapus auritus
Nettapus coromandelianus
Nettapus pulchellus

3 vrste: podporodica Anatinae, porodica Anatidae, red Anseriformes.

Rod Newtonia[uredi VE | uredi]

Newtonia amphichroa
Newtonia archboldi
Newtonia brunneicauda
Newtonia fanovanae

4 vrste, Corvoidea, porodica Vangidae, red Passeriformes.

Izvori[uredi VE | uredi]

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 1,5 1,6 1,7 [1] BioLib Neornithes Haeckel, 1866