Dodatak:Abecedni popis ptičjih vrsta: Pa

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Pac[uredi VE | uredi]

Pachycare[uredi VE | uredi]

Pachycare flavogriseum

1 vrsta, Corvoidea, porodica Pachycephalidae, red Passeriformes.

Pachycephala[uredi VE | uredi]

36 vrsta, Corvoidea, porodica Pachycephalidae, red Passeriformes.

Pachycephalopsis[uredi VE | uredi]

Pachycephalopsis hattamensis
Pachycephalopsis poliosoma

2 vrste, porodica Petroicidae, red Passeriformes.

Pachycoccyx[uredi VE | uredi]

Pachycoccyx audeberti

1 vrsta: Cuculinae, porodica Cuculidae, red Cuculiformes

Pachyornis[uredi VE | uredi]

Pachyornis elephantopus
Pachyornis mappini

2 vrste, porodica Dinornithidae, red Struthioniformes, podrazred Paleognathae.

Pachyptila[uredi VE | uredi]

Pachyptila belcheri
Pachyptila crassirostris
Pachyptila desolata
Pachyptila salvini
Pachyptila turtur
Pachyptila vittata

6 vrsta, porodica Procellariidae, red Procellariiformes.

Pachyramphus[uredi VE | uredi]

Pachyramphus aglaiae
Pachyramphus albogriseus
Pachyramphus castaneus
Pachyramphus cinnamomeus
Pachyramphus homochrous
Pachyramphus major
Pachyramphus marginatus
Pachyramphus minor
Pachyramphus niger
Pachyramphus polychopterus
Pachyramphus rufus
Pachyramphus spodiurus
Pachyramphus surinamus
Pachyramphus validus
Pachyramphus versicolor
Pachyramphus viridis

16 vrsta, Tyranni, porodica Cotingidae, red Passeriformes.

Pag[uredi VE | uredi]

Pagodroma[uredi VE | uredi]

Pagodroma nivea

1 vrsta, porodica Procellariidae, red Procellariiformes.

Pagophila[uredi VE | uredi]

Pagophila eburnea

1 vrsta: pod-porodica Larinae, porodica Laridae, red Charadriiformes.

Pal[uredi VE | uredi]

Palmeria[uredi VE | uredi]

Palmeria dolei (akohekohe)

1 vrsta, Passeroidea, porodica Fringillidae, red Passeriformes.

Pan[uredi VE | uredi]

Pandion[uredi VE | uredi]

Pandion haliaetus

1 vrsta, pod-porodica Pandioninae, porodica Accipitridae, red Falconiformes.

Panterpe Cabanis & Heine, 1860[uredi VE | uredi]

Aves → Apodiformes → Trochilidae

Panurus[uredi VE | uredi]

Panurus biarmicus

1 vrsta, porodica Timaliidae, red Passeriformes.

Panyptila[uredi VE | uredi]

Panyptila cayennensis
Panyptila sanctihieronymi

2 vrste: porodica Apodidae, red Apodiformes (Srpokrilke)

Pap[uredi VE | uredi]

Papasula[uredi VE | uredi]

Papasula abbotti

1 vrsta, porodica Sulidae, red Pelecaniformes.

Par[uredi VE | uredi]

Parabuteo[uredi VE | uredi]

Parabuteo unicinctus

1 vrsta, pod-porodica Accipitrinae, porodica Accipitridae, red Falconiformes.

Paradigalla[uredi VE | uredi]

Paradigalla brevicauda
Paradigalla carunculata

2 vrste, Corvoidea, porodica Paradisaeidae, red Passeriformes.

Paradisaea[uredi VE | uredi]

Paradisaea apoda
Paradisaea decora
Paradisaea guilielmi
Paradisaea minor
Paradisaea raggiana
Paradisaea rubra
Paradisaea rudolphi (b)

7 vrsta, Corvoidea, porodica Paradisaeidae, red Passeriformes.

Paradoxornis[uredi VE | uredi]

Paradoxornis atrosuperciliaris
Paradoxornis brunneus
Paradoxornis conspicillatus
Paradoxornis davidianus
Paradoxornis flavirostris
Paradoxornis fulvifrons
Paradoxornis gularis
Paradoxornis guttaticollis
Paradoxornis heudei
Paradoxornis nipalensis
Paradoxornis paradoxus
Paradoxornis polivanovi
Paradoxornis przewalskii
Paradoxornis ruficeps
Paradoxornis unicolor
Paradoxornis verreauxi
Paradoxornis webbianus
Paradoxornis zappeyi

18 vrsta, porodica Timaliidae, red Passeriformes.

Paramythia[uredi VE | uredi]

Paramythia montium

1 vrsta, Corvoidea, porodica Melanocharitidae, red Passeriformes.

Pardalotus[uredi VE | uredi]

Pardalotus punctatus
Pardalotus quadragintus
Pardalotus rubricatus
Pardalotus striatus

4 vrste, Meliphagoidea, porodica Pardalotidae, red Passeriformes.

Pardirallus[uredi VE | uredi]

Pardirallus maculatus
Pardirallus nigricans
Pardirallus sanguinolentus

3 vrste, porodica Rallidae, red Gruiformes.

Parisoma[uredi VE | uredi]

Parisoma boehmi
Parisoma buryi
Parisoma layardi
Parisoma lugens
Parisoma subcaeruleum

5 vrsta, pod-porodica Sylviinae, porodica Sylviidae, red Passeriformes.

Parkerthraustes[uredi VE | uredi]

Parkerthraustes humeralis

1 vrsta, Passeroidea, porodica Cardinalidae, red Passeriformes.

Parmoptila[uredi VE | uredi]

Parmoptila rubrifrons
Parmoptila woodhousei

2 vrste, Passeroidea, porodica Estrildidae, red Passeriformes.

Paroaria[uredi VE | uredi]

Paroaria baeri
Paroaria capitata
Paroaria coronata
Paroaria dominicana
Paroaria gularis

5 vrsta, Passeroidea, porodica Emberizidae, red Passeriformes.

Parophasma[uredi VE | uredi]

Parophasma galinieri

1 vrsta, porodica Timaliidae, red Passeriformes.

Paroreomyza[uredi VE | uredi]

Paroreomyza flammea (kakawahie)
Paroreomyza maculata
Paroreomyza montana

3 vrsta, Passeroidea, porodica Fringillidae, red Passeriformes.

Parotia[uredi VE | uredi]

Parotia carolae
Parotia helenae
Parotia lawesii
Parotia sefilata
Parotia wahnesi

5 vrsta, Corvoidea, porodica Paradisaeidae, red Passeriformes.

Parula[uredi VE | uredi]

Parula americana
Parula gutturalis
Parula pitiayumi
Parula superciliosa

4 vrste, Passeroidea, porodica Parulidae, red Passeriformes.

Parus Linnaeus, 1758[uredi VE | uredi]

  1. Parus afer Gmelin, 1789
  2. Parus albiventris Shelley, 1881
  3. Parus aplonotus Blyth, 1847
  4. Parus carpi Macdonald & B. P. Hall, 1957
  5. Parus cinerascens Vieillot, 1818
  6. Parus cinereus Vieillot, 1818
  7. Parus fasciiventer Reichenow, 1893
  8. Parus fringillinus Fischer & Reichenow, 1884
  9. Parus funereus (J. Verreaux & E. Verreaux, 1855)
  10. Parus griseiventris Reichenow, 1882
  11. Parus guineensis Shelley, 1900
  12. Parus holsti Seebohm, 1894
  13. Parus leucomelas Rüppell, 1840
  14. Parus leuconotus Guerin-Meneville, 1843
  15. Parus major Linnaeus, 1758
  16. Parus minor Temminck & Schlegel, 1848
  17. Parus monticolus Vigors, 1831
  18. Parus niger Vieillot, 1818
  19. Parus nuchalis Jerdon, 1845
  20. Parus pallidiventris Reichenow, 1885
  21. Parus rufiventris Bocage, 1877
  22. Parus semilarvatus (Salvadori, 1865)
  23. Parus spilonotus Bonaparte, 1850
  24. Parus thruppi Shelley, 1885
  25. Parus xanthogenys Vigors, 1831

Animalia → Chordata → Aves → Passeriformes → Paridae

Pas[uredi VE | uredi]

Passer Brisson, 1760[uredi VE | uredi]

  1. Passer ammodendri Gould, 1872
  2. Passer castanopterus Blyth, 1855
  3. Passer cordofanicus Heuglin, 1871
  4. Passer diffusus (A. Smith, 1836)
  5. Passer domesticus (Linnaeus, 1758)
  6. Passer eminibey (Hartlaub, 1880)
  7. Passer euchlorus (Bonaparte, 1850)
  8. Passer flaveolus Blyth, 1845
  9. Passer gongonensis (Oustalet, 1890)
  10. Passer griseus (Vieillot, 1817)
  11. Passer hemileucus Ogilvie-Grant & H. O. Forbes, 1899
  12. Passer hispaniolensis (Temminck, 1820)
  13. Passer iagoensis (Gould, 1838)
  14. Passer insularis P. L. Sclater & Hartlaub, 1881
  15. Passer italiae (Vieillot, 1817)
  16. Passer luteus (Lichtenstein, 1823)
  17. Passer melanurus (Statius Muller, 1776)
  18. Passer moabiticus Tristram, 1864
  19. Passer montanus (Linnaeus, 1758)
  20. Passer motitensis (A. Smith, 1836)
  21. Passer pyrrhonotus Blyth, 1845
  22. Passer rufocinctus Fischer & Reichenow, 1884
  23. Passer rutilans (Temminck, 1836)
  24. Passer shelleyi Sharpe, 1891
  25. Passer simplex (Lichtenstein, 1823)
  26. Passer suahelicus Reichenow, 1904
  27. Passer swainsonii (Rüppell, 1840)

Aves → Passeriformes → Passeridae

Passerculus[uredi VE | uredi]

Passerculus sandwichensis

1 vrsta, Passeroidea, porodica Emberizidae, red Passeriformes.

Passerella[uredi VE | uredi]

Passerella iliaca

1 vrsta, Passeroidea, porodica Emberizidae, red Passeriformes.

Red Passeriformes Linnaeus, 1758[uredi VE | uredi]

  1. Acanthisittidae
  2. Acanthizidae
  3. Acrocephalidae
  4. Aegithalidae
  5. Aegithinidae
  6. Alaudidae
  7. Artamidae
  8. Atrichornithidae
  9. Bernieridae
  10. Bombycillidae
  11. Buphagidae
  12. Calcariidae
  13. Callaeidae
  14. Calyptomenidae
  15. Calyptophilidae
  16. Campephagidae
  17. Cardinalidae
  18. Certhiidae
  19. Certhiops
  20. Cinclidae
  21. Cinclosomatidae
  22. Cisticolidae
  23. Climacteridae
  24. Cnemophilidae
  25. Conopophagidae
  26. Corcoracidae
  27. Corvidae
  28. Cotingidae
  29. Dasyornithidae
  30. Dendrocolaptidae
  31. Dicaeidae
  32. Dicruridae
  33. Donacobiidae
  34. Dulidae
  35. Emberizidae
  36. Estrildidae
  37. Eulacestomatidae
  38. Eupetidae
  39. Eurylaimidae
  40. Falcunculidae
  41. Formicariidae
  42. Fringillidae
  43. Furnariidae
  44. Grallariidae
  45. Hirundinidae
  46. Hyliotidae
  47. Hypocoliidae
  48. Icteridae
  49. Ifritidae
  50. Irenidae
  51. Laniidae
  52. Leiothrichidae
  53. Locustellidae
  54. Machaerirhynchidae
  55. Macrosphenidae
  56. Malaconotidae
  57. Maluridae
  58. Melampittidae
  59. Melanocharitidae
  60. Melanopareiidae
  61. Meliphagidae
  62. Menuridae
  63. Mimidae
  64. Mitrospingidae
  65. Mohoidae
  66. Mohouidae
  67. Monarchidae
  68. Motacillidae
  69. Muscicapidae
  70. Nectariniidae
  71. Neosittidae
  72. Nicatoridae
  73. Notiomystidae
  74. Onychorhynchidae
  75. Oreoicidae
  76. Oriolidae
  77. Orthonychidae
  78. Oxyruncidae
  79. Pachycephalidae
  80. Palaeoscinidae
  81. Palaeostruthus
  82. Panuridae
  83. Paradisaeidae
  84. Paramythiidae
  85. Pardalotidae
  86. Paridae
  87. Parulidae
  88. Passerellidae
  89. Passeridae
  90. Pellorneidae
  91. Petroicidae
  92. Peucedramidae
  93. Phaenicophilidae
  94. Philepittidae
  95. Phylloscopidae
  96. Pipridae
  97. Pipritidae
  98. Pipromorphidae
  99. Pittidae
  100. Pityriasidae
  101. Platyrinchidae
  102. Platysteiridae
  103. Ploceidae
  104. Pnoepygidae
  105. Polioptilidae
  106. Pomatostomidae
  107. Promeropidae
  108. Prunellidae
  109. Psophodidae
  110. Ptiliogonatidae
  111. Ptilonorhynchidae
  112. Pycnonotidae
  113. Regulidae
  114. Remizidae
  115. Resoviaornis
  116. Rhagologidae
  117. Rhinocryptidae
  118. Rhipiduridae
  119. Rhodinocichlidae
  120. Sapayoidae
  121. Scleruridae
  122. Scotocercidae
  123. Sittidae
  124. Stenostiridae
  125. Sturnidae
  126. Sylviidae
  127. Tachurididae
  128. Thamnophilidae
  129. Thraupidae
  130. Timaliidae
  131. Tityridae
  132. Troglodytidae
  133. Turdidae
  134. Tyrannidae
  135. Urocynchramidae
  136. Vangidae
  137. Viduidae
  138. Vireonidae
  139. Wieslochia Mayr & Manegold, 2006
  140. Zeledoniidae
  141. Zosteropidae

Aves → Ornithurae → Neornithes → Neognathae

Passerina[uredi VE | uredi]

Passerina amoena
Passerina caerulea
Passerina ciris
Passerina cyanea
Passerina leclancherii
Passerina rositae
Passerina versicolor

7 vrsta, Passeroidea, porodica Cardinalidae, red Passeriformes.

Pat[uredi VE | uredi]

Patagona G. R. Gray, 1840[uredi VE | uredi]

Aves → Apodiformes → Trochilidae

Pau[uredi VE | uredi]

Pauxi Temminck, 1813[uredi VE | uredi]

Aves → Craciformes → Cracidae

Pav[uredi VE | uredi]

Pavo Linnaeus, 1758[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Aves → Galliformes → Phasianidae

Izvori[uredi VE | uredi]