Dodatak:Abecedni popis ptičjih vrsta: Pe

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje



Rod Pedionomus[uredi VE | uredi]

Pedionomus torquatus

1 vrsta: porodica Pedionomidae, red Charadriiformes.

Rod Pelagodroma[uredi VE | uredi]

Pelagodroma marina
Pelagodroma marina

1 vrsta, pod-porodica Oceanitinae, porodica Hydrobatidae, red Procellariiformes.

Rod Pelargopsis[uredi VE | uredi]

Pelargopsis amauroptera
Pelargopsis capensis
Pelargopsis melanorhyncha

3 vrste: porodica Alcedinidae, red Coraciiformes

Rod Pelecanoides[uredi VE | uredi]

Pelecanoides garnotii
Pelecanoides georgicus
Pelecanoides magellani
Pelecanoides urinatrix

4 vrste, porodica Pelecanoididae, red Procellariiformes.

Rod Pelecanus[uredi VE | uredi]

Pelecanus conspicillatus (engl. australski pelikan)
Pelecanus crispus (engl. dalmatinski pelikan)
Pelecanus erythrorhynchos (engl. američki bijeli pelikan)
Pelecanus occidentalis
Pelecanus onocrotalus (engl. veliki bijeli pelikan)
Pelecanus philippensis
Pelecanus rufescens

7 vrsta, porodica Pelecanidae, red Pelecaniformes.

Rod Pellorneum[uredi VE | uredi]

Pellorneum albiventre
Pellorneum buettikoferi
Pellorneum capistratum
Pellorneum fuscocapillus
Pellorneum palustre
Pellorneum pyrrogenys
Pellorneum ruficeps
Pellorneum tickelli

8 vrsta, porodica Timaliidae, red Passeriformes.

Rod Peltohyas[uredi VE | uredi]

Peltohyas australis

1 vrsta: porodica Charadriidae, red Charadriiformes.

Rod Peltops[uredi VE | uredi]

Peltops blainvillii
Peltops montanus

2 vrste, Corvoidea, porodica Cracticidae, red Passeriformes.

Rod Penelope[uredi VE | uredi]

Penelope albipennis
Penelope argyrotis
Penelope barbata
Penelope dabbenei
Penelope jacquacu
Penelope jacucaca
Penelope marail
Penelope montagnii
Penelope obscura
Penelope ochrogaster
Penelope ortoni
Penelope perspicax
Penelope pileata
Penelope purpurascens
Penelope superciliaris

15 vrsta: podporodica Penelopinae, porodica Cracidae, red Galliformes.

Rod Penelopides[uredi VE | uredi]

Penelopides exarhatus
Penelopides panini

2 vrste: porodica Bucerotidae, red Coraciiformes

Rod Penelopina[uredi VE | uredi]

Penelopina nigra

1 vrsta: podporodica Penelopinae, porodica Cracidae, red Galliformes.

Rod Peneoenanthe[uredi VE | uredi]

Peneoenanthe pulverulenta

1 vrsta, porodica Petroicidae, red Passeriformes.

Rod Peneothello[uredi VE | uredi]

Peneothello bimaculata
Peneothello cryptoleuca
Peneothello cyanus
Peneothello sigillata

4 vrste, porodica Petroicidae, red Passeriformes.

Rod Percnostola[uredi VE | uredi]

Percnostola arenarum
Percnostola lophotes
Percnostola minor
Percnostola rufifrons

4 vrste, Furnari, porodica Thamnophilidae, red Passeriformes.

Rod Perdicula[uredi VE | uredi]

Perdicula argoondah
Perdicula asiatica
Perdicula erythrorhyncha
Perdicula manipurensis

4 vrste: podporodica Perdicinae, porodica Phasianidae, red Galliformes.

Rod Perdix[uredi VE | uredi]

Perdix dauurica
Perdix hodgsoniae
Perdix perdix

3 vrste, pod-porodica Perdicinae, porodica Phasianidae, red Galliformes.

Rod Pericrocotus[uredi VE | uredi]

Pericrocotus brevirostris
Pericrocotus cantonensis
Pericrocotus cinnamomeus
Pericrocotus divaricatus
Pericrocotus erythropygius
Pericrocotus ethologus
Pericrocotus flammeus
Pericrocotus igneus
Pericrocotus lansbergei
Pericrocotus miniatus
Pericrocotus roseus
Pericrocotus solaris

12 vrsta, Corvoidea, porodica Campephagidae, red Passeriformes.

Periparus[uredi VE | uredi]

Periparus amabilis Ponekad u Pardaliparus
Periparus ater
Periparus elegans Ponekad u Pardaliparus
Periparus melanolophus
Periparus rubidiventris
Periparus rufonuchalis
Periparus venustulus, Ponekad u Pardaliparus

Rod Periporphyrus[uredi VE | uredi]

Periporphyrus erythromelas

1 vrsta, Passeroidea, porodica Cardinalidae, red Passeriformes.

Rod Perisoreus[uredi VE | uredi]

Perisoreus canadensis
Perisoreus infaustus
Perisoreus internigrans

3 vrste, Corvoidea, porodica Corvidae, red Passeriformes.

Rod Perissocephalus[uredi VE | uredi]

Perissocephalus tricolor

1 vrsta, Tyranni, porodica Cotingidae, red Passeriformes.

Rod Pernis[uredi VE | uredi]

Pernis apivorus (Škanjac osaš)
Pernis celebensis
Pernis ptilorhynchus

3 vrste, pod-porodica Accipitrinae, porodica Accipitridae, red Falconiformes.

Rod Petrochelidon[uredi VE | uredi]

Petrochelidon ariel
Petrochelidon fluvicola
Petrochelidon fuliginosa
Petrochelidon fulva
Petrochelidon nigricans
Petrochelidon perdita
Petrochelidon preussi
Petrochelidon pyrrhonota
Petrochelidon rufigula
Petrochelidon rufocollaris
Petrochelidon spilodera

11 vrsta, Sylvoidea, porodica Hirundinidae, red Passeriformes.

Rod Petroica[uredi VE | uredi]

Petroica archboldi
Petroica australis
Petroica bivittata
Petroica boodang
Petroica goodenovii
Petroica macrocephala
Petroica multicolor
Petroica phoenicea
Petroica rodinogaster
Petroica rosea
Petroica traversi

11 vrsta, porodica Petroicidae, red Passeriformes.

Rod Petronia[uredi VE | uredi]

Petronia dentata
Petronia petronia
Petronia pyrgita
Petronia superciliaris
Petronia xanthocollis

5 vrsta, Passeroidea, porodica Passeridae, red Passeriformes.

Rod Petrophassa[uredi VE | uredi]

Petrophassa albipennis
Petrophassa rufipennis

2 vrste: pod-porodica Columbinae, porodica Columbidae, red Columbiformes.

Rod Peucedramus[uredi VE | uredi]

Peucedramus taeniatus

1 vrsta, Passeroidea, porodica Peucedramidae, red Passeriformes.

Rod Pezopetes[uredi VE | uredi]

Pezopetes capitalis

1 vrsta, Passeroidea, porodica Emberizidae, red Passeriformes.

Rod Pezophaps[uredi VE | uredi]

Pezophaps solitaria

1 vrsta, porodica Raphidae, red Columbiformes

Rod Pezoporus[uredi VE | uredi]

Pezoporus occidentalis
Pezoporus wallicus

2 vrste, pod-porodica Psittacinae, porodica Psittacidae, red Psittaciformes.