Dodatak:Abecedni popis ptičjih vrsta: Pt

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Rod Pteridophora[uredi | uredi kôd]

Pteridophora alberti

1 vrsta, Corvoidea, porodica Paradisaeidae, red Passeriformes.

Rod Pterocles[uredi | uredi kôd]

Pterocles alchata
Pterocles bicinctus
Pterocles burchelli
Pterocles coronatus
Pterocles decoratus
Pterocles exustus
Pterocles gutturalis
Pterocles indicus
Pterocles lichtensteinii
Pterocles namaqua
Pterocles orientalis
Pterocles personatus
Pterocles quadricinctus
Pterocles senegallus

14 vrsta: red Pteroclididae; pod drugim porodica koja pripada redu Charadriiformes [1].

Rod Pterocnemia[uredi | uredi kôd]

Pterocnemia pennata

1 vrsta, porodica Rheidae, red Struthioniformes, podrazred Paleognathae.

Rod Pterodroma[uredi | uredi kôd]

31 vrsta, porodica Procellariidae, red Procellariiformes.

Rod Pteroglossus[uredi | uredi kôd]

Pteroglossus aracari
Pteroglossus azara
Pteroglossus beauharnaesii
Pteroglossus bitorquatus
Pteroglossus castanotis
Pteroglossus erythropygius
Pteroglossus frantzii
Pteroglossus inscriptus
Pteroglossus pluricinctus
Pteroglossus sanguineus
Pteroglossus torquatus
Pteroglossus viridis

12 vrsta, porodica Ramphastidae, red Piciformes.

Rod Pteronetta[uredi | uredi kôd]

Pteronetta hartlaubii

1 vrsta: podporodica Anatinae, porodica Anatidae, red Anseriformes.

Rod Pterophanes Gould, 1849[uredi | uredi kôd]

Aves → Apodiformes → Trochilidae

Rod Pteroptochos[uredi | uredi kôd]

Pteroptochos castaneus
Pteroptochos megapodius
Pteroptochos tarnii

3 vrste, Furnari, porodica Rhinocryptidae, red Passeriformes.

Rod Pteruthius[uredi | uredi kôd]

Pteruthius aenobarbus
Pteruthius flaviscapis
Pteruthius melanotis
Pteruthius rufiventer
Pteruthius xanthochlorus

5 vrsta, porodica Timaliidae, red Passeriformes.

Rod Ptilinopus[uredi | uredi kôd]

50 vrsta, pod-porodica Treroninae, porodica Columbidae, red Columbiformes

Rod Ptilocichla[uredi | uredi kôd]

Ptilocichla falcata
Ptilocichla leucogrammica
Ptilocichla mindanensis

3 vrste, porodica Timaliidae, red Passeriformes.

Rod Ptilogonys[uredi | uredi kôd]

Ptilogonys caudatus
Ptilogonys cinereus

2 vrste, Muscicapoidea, porodica Bombycillidae, red Passeriformes.

Rod Ptilonorhynchus[uredi | uredi kôd]

Ptilonorhynchus violaceus

1 vrsta, porodica Ptilonorhynchidae, red Passeriformes.

Rod Ptilopachus[uredi | uredi kôd]

Ptilopachus petrosus

1 vrsta: podporodica Perdicinae, porodica Phasianidae, red Galliformes.

Rod Ptiloprora[uredi | uredi kôd]

Ptiloprora erythropleura
Ptiloprora guisei
Ptiloprora mayri
Ptiloprora meekiana
Ptiloprora perstriata
Ptiloprora plumbea

6 vrsta, Meliphagoidea, porodica Meliphagidae, red Passeriformes.

Rod Ptilopsis[uredi | uredi kôd]

Ptilopsis granti
Ptilopsis leucotis

2 vrste, porodica Strigidae, red Strigiformes.

Rod Ptiloris[uredi | uredi kôd]

Ptiloris intercedens
Ptiloris magnificus
Ptiloris paradiseus
Ptiloris victoriae

4 vrste, Corvoidea, porodica Paradisaeidae, red Passeriformes.

Rod Ptilorrhoa[uredi | uredi kôd]

Ptilorrhoa caerulescens
Ptilorrhoa castanonota
Ptilorrhoa leucosticta

3 vrste, Corvoidea, porodica Eupetidae, red Passeriformes.

Rod Ptilostomus[uredi | uredi kôd]

Ptilostomus afer (piapiac)

1 vrsta, Corvoidea, porodica Corvidae, red Passeriformes.

Rod Ptychoramphus[uredi | uredi kôd]

Ptychoramphus aleuticus

1 vrsta: porodica Alcidae, red Charadriiformes.

Rod Ptyonoprogne[uredi | uredi kôd]

Ptyonoprogne concolor
Ptyonoprogne fuligula
Ptyonoprogne obsoleta
Ptyonoprogne rupestris

4 vrste, Sylvoidea, porodica Hirundinidae, red Passeriformes.

Rod Ptyrticus[uredi | uredi kôd]

Ptyrticus turdinus

Izvori[uredi | uredi kôd]