Dodatak:Abecedni popis ptičjih vrsta: Py

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Pycnonotus[uredi VE | uredi]

37 vrsta, porodica Pycnonotidae, red Passeriformes.

Rod Pycnoptilus[uredi VE | uredi]

Pycnoptilus floccosus

1 vrsta, porodica Acanthizidae, red Passeriformes.

Rod Pycnopygius[uredi VE | uredi]

Pycnopygius cinereus
Pycnopygius ixoides
Pycnopygius stictocephalus

3 vrsta, Meliphagoidea, porodica Meliphagidae, red Passeriformes.

Pygarrhichas Burmeister, 1837[uredi VE | uredi]

  1. Pygarrhichas albogularis (King, 1831)

Aves → Passeriformes → Furnariidae

Rod Pygiptila[uredi VE | uredi]

Pygiptila stellaris

1 vrsta, Furnari, porodica Thamnophilidae, red Passeriformes.

Rod Pygochelidon[uredi VE | uredi]

Pygochelidon cyanoleuca

1 vrsta, Sylvoidea, porodica Hirundinidae, red Passeriformes.

Rod Pygoscelis[uredi VE | uredi]

Pygoscelis adeliae (adelijski pingvin)
Pygoscelis antarcticus
Pygoscelis papua

3 vrste, porodica Spheniscidae, red Sphenisciformes.

Klada Pygostylia Chiappe 2002[uredi VE | uredi]

  1. Confuciusornithidae Hou et al. 1995
  2. Confuciusornithiformes Hou et al. 1995
  3. Ornithothoraces Chiappe and Calvo 1994
  4. Sapeornis Zhou and Zhang 2002
  5. Sapeornithiformes Zhou and Zhang 2006

Animalia → Chordata → Aves

Rod Pyrenestes[uredi VE | uredi]

Pyrenestes ostrinus

1 vrsta, Passeroidea, porodica Estrildidae, red Passeriformes.

Rod Pyrgilauda[uredi VE | uredi]

Pyrgilauda blanfordi
Pyrgilauda davidiana
Pyrgilauda ruficollis
Pyrgilauda theresae

4 vrste, Passeroidea, porodica Passeridae, red Passeriformes.

Rod Pyriglena[uredi VE | uredi]

Pyriglena atra
Pyriglena leuconota
Pyriglena leucoptera

3 vrste, Furnari, porodica Thamnophilidae, red Passeriformes.

Rod Pyrilia[uredi VE | uredi]

Pyrilia aurantiocephala
Pyrilia barrabandi
Pyrilia caica
Pyrilia haematotis
Pyrilia pulchra
Pyrilia pyrilia
Pyrilia vulturina

7 vrsta, potporodica Psittacinae, red Psittaciformes]

Rod Pyrocephalus[uredi VE | uredi]

Pyrocephalus rubinus

1 vrsta, porodica Tyrannidae, red Passeriformes.

Rod Pyroderus[uredi VE | uredi]

Pyroderus scutatus

1 vrsta, Tyranni, porodica Cotingidae, red Passeriformes.

Rod Pyrrhocoma[uredi VE | uredi]

Pyrrhocoma ruficeps

1 vrsta, Passeroidea, porodica Thraupidae, red Passeriformes.

Rod Pyrrhocorax[uredi VE | uredi]

Pyrrhocorax graculus
Pyrrhocorax pyrrhocorax

2 vrste, Corvoidea, porodica Corvidae, red Passeriformes.

Rod Pyrrholaemus[uredi VE | uredi]

Pyrrholaemus brunneus
Pyrrholaemus sagittatus

2 vrste, porodica Acanthizidae, red Passeriformes.

Rod Pyrrhomyias[uredi VE | uredi]

Pyrrhomyias cinnamomeus

1 vrsta, porodica Tyrannidae, red Passeriformes.

Rod Pyrrhoplectes[uredi VE | uredi]

Pyrrhoplectes epauletta

1 vrsta, Passeroidea, porodica Fringillidae, red Passeriformes.

Rod Pyrrhula[uredi VE | uredi]

Pyrrhula aurantiaca
Pyrrhula erythaca
Pyrrhula erythrocephala
Pyrrhula leucogenis
Pyrrhula nipalensis
Pyrrhula pyrrhula

6 vrsta, Passeroidea, porodica Fringillidae, red Passeriformes.

Rod Pyrrhura[uredi VE | uredi]

26 vrsta, pod-porodica Psittacinae, porodica Psittacidae, red Psittaciformes.

Rod Pyrrhurus[uredi VE | uredi]

Pyrrhurus scandens

1 vrsta, porodica Pycnonotidae, red Passeriformes.

Rod Pyrroglaux[uredi VE | uredi]

Pyrroglaux podargina ili Pyrroglaux podarginus slika

1 vrsta, porodica Strigidae, red Strigiformes.

Rod Pytilia[uredi VE | uredi]

Pytilia afra
Pytilia hypogrammica
Pytilia lineata
Pytilia melba
Pytilia phoenicoptera

5 vrsta, Passeroidea, porodica Estrildidae, red Passeriformes.

Izvori[uredi VE | uredi]