Dodatak:Popis žena osuđenih na smrt

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Aileen Carol Wuornos

SAD[uredi | uredi kôd]

55 žena u SAD-u čeka svoje pogubljenje Trenutni popis žena osuđenih na smrt,

Alabama (5)

  1. Patricia Blackmon (r. 3. studenog 1969) ; Tutwiler Prison , Wetumpka, Alabama.
  2. Tierra Capri Gobble (r. 18. travnja 1983)
  3. Shonda Nicole Johnson (r. 30. rujna 1969)
  4. Christie Michelle Scott (r. 10. kolovoza 1978)[1]
  5. Lisa Graham

Arizona (3)

  1. Wendi Andriano (r. 6. kolovoza 1970)
  2. Shawna Forde (r. 6. prosinca 1967)
  3. Sammantha Allen

Federalno (1)

  1. Lisa M Montgomery (27. veljače 1968)

Florida (4)

  1. Tiffany Cole (r. 3. prosinca 1981)[8]
  2. Margaret Ann Allen (b. 23 siječnja 1966)[11]
  3. Ana Marie Cardona (b. 26. studenog 1961)
  4. Tina Lasonya Brown (19. srpnja 1970)

Georgia (1)

  1. Kelly Renee Gissendaner, (r. 1968), osuđena 1998

Idaho (1)

  1. Robin Lee Row

Indiana (1)

  1. Debra Denise Brown,

Kentucky (1)

  1. Virginia Susan Caudill,

Louisiana (1)

  1. Antoinette Frank (r. 30. travnja 1971)

Mississippi (1)

  1. Lisa Jo Chamberlin,

Sjeverna Karolina (2)

  1. Carlette Elizabeth Parker,
  2. Blanche Kiser Moore,

Ohio (1)

  1. Donna Marie Roberts, 22. svibnja 1944

Oklahoma (1)

  1. Brenda E. Andrew r. 16. prosinca 1963

Oregon (1)

  1. Angela Darlene McAnulty, (r. 2. listopada 1968)

Pennsylvania (2)

  1. Michelle Sue Tharp,
  2. Shonda Dee Walter,

Tennessee (1)

  1. Christa Gail Pike (10. ožujka 1976-),

Teksas(6)

  1. Kimberly Cargill,
  2. Linda Anita Carty,
  3. Brittany Marlowe Holberg,
  4. Melissa Elizabeth Lucio,
  5. Darlie Lynn Routier,
  6. Erica Yvonne Sheppard,

Kalifornija (21)

  1. Maria Delrio Alfaro,
  2. Dora Luz Buenrostro (1960),
  3. Socorro Caro,
  4. Celeste Simone Carrington,
  5. Cynthia Lynn Coffman,
  6. Kerry Lyn Dalton,
  7. Susan Eubanks,
  8. Veronica Gonzalez,
  9. Valerie Dee Martin,
  10. Maureen McDermott,
  11. Belinda Magana,
  12. Michelle Lyn Michaud,
  13. Tanya Jaime Nelson,
  14. Sandi Dawn Nieves,
  15. Angelina Rodriguez,
  16. Brooke Marie Rottiers,
  17. Mary Ellen Samuels,
  18. Cathy Lynn Sarinana,
  19. Janeen Marie Snyder,
  20. Catherine Thompson,
  21. Manling Tsang Williams,

Alabama[uredi | uredi kôd]

Pogubljene

5 žene očekuju izvršenje smrtne kazne [6]

Arizona[uredi | uredi kôd]

Pogubljene od 1900.-te:

3 žene čekaju izvršenje smrtne kazne

Arkansas[uredi | uredi kôd]

Pogubljene

Delaware[uredi | uredi kôd]

Pogubljene

Federalna vlada[uredi | uredi kôd]

Pogubila ih federalna vlada

Florida[uredi | uredi kôd]

Tiffany Cole

Na području savezne američke države Florida žene osuđene na smrt zatvorene su u zatvoru Lowell Annex, a trenutno ih je na smrt osuđeno 5. Do danas je u Floridi smaknuto dvije žene zbog teških zločina, a najpoznatija među njima je Aileen Carol Wuornos (Aileen C. Wuornos, Aileen Wuornos).

Žene koje su zaprimile Smrtnu kaznu[24]

Georgia[uredi | uredi kôd]

Pogubljene:

Osuđene na smrt:

  • Tiffany Moss, osuđena 2019 zbog smrti pokćerke izazvane izgladnjivanjem.

Idaho[uredi | uredi kôd]

U Idahu dosada još nijedna žena nije pogubljena; izvršenje smrtne kazne očekuje jedna

Illinois[uredi | uredi kôd]

Pogubljene:

Indiana[uredi | uredi kôd]

Indiana nikada nije pogubila ženu, a na izvršenje smrtne kazne čeka jedna:

Južna Karolina[uredi | uredi kôd]

Pogubljene:

Kalifornija[uredi | uredi kôd]

Pogubljene:

20 žena očekuje izvršenje smrtne kazne

Kentucky[uredi | uredi kôd]

Kentucky je posljednju ženu pogubio u 19. stoljeću 7. 2. 1868. Na izvršenje ove presude čeka jedna:

Louisiana[uredi | uredi kôd]

Pogubljene:

Jedna žena očekuje izvršenje smrtne kazne (2)[72]:

Mississippi[uredi | uredi kôd]

Pogubljene

Pogubljenje čeka jedna žena:

  • Lisa Jo Chamberlin (r. 30. rujna 1972), [76]; rasa: bijela
  • Michelle Byrom (r. 3. studenog 1956), [122]; rasa: bijela. Presuda poništena[77]

New York[uredi | uredi kôd]

Pogubljene:

Ohio[uredi | uredi kôd]

Pogubljene:

Čeka na izvršenje smrtne presude

Oklahoma[uredi | uredi kôd]

Pogubljene

Jedna žena očekuje pogubljenje

Oregon[uredi | uredi kôd]

Oregon nikada nije pogubio ženu. Na smrtnu presudu čeka jedna:

Pennsylvania[uredi | uredi kôd]

Pogubljene od 1900.-te

Čekaju izvršenje

Sjeverna Karolina[uredi | uredi kôd]

Pogubljene:

U očekivanju izvršenja smrtne kazne [101]:

Tennessee[uredi | uredi kôd]

Posljednje smaknuće žene u Tennesseeju bilo je 1837. Izvršenje čeka

Teksas[uredi | uredi kôd]

Pogubljene:

Izvršenje smrtne presude čeka 6 žena

Vermont[uredi | uredi kôd]

Pogubljene

Virginia[uredi | uredi kôd]

Pogubljene

Žene pogubljene u SAD-u od 1900.[uredi | uredi kôd]

U Sjedinjenim Državama od 1900. je pogubljeno 53 žene[127].

Redni broj Datum smaknuća Ime Rasa Država Metoda smaknuća
1. 17. srpnja 1903 Dora Wright Crna Oklahoma Vješanje
2. 8. prosinca 1905 Mary Rogers Bijela Vermont Vješanje
3. 29. ožujak 1909. Mary Farmer Bijela New York Elektrokucija
4. 16. kolovoz 1912 Virgnia Christian Crna Virginia Elektrokucija
5. 13. siječnja 1922 Pattie Perdue Crna Mississippi Vješanje
6. 12. siječnja 1928 Ruth Snyder Bijela New York Elektrokucija
7. 1. veljače 1929 Ada Leboeuf Bijela Louisiana Vješanje
8. 24. siječnja 1930 Selena Gilmore Crna Alabama Elektrokucija
9. 21. veljače 1930 Eva Dugan Bijela Arizona Vješanje
10. 23. veljače 1931 Irene Schroeder Bijela Pennsylvania Elektrokucija
11. 9. kolovoz 1934 Anna Antonio Bijela New York Elektrokucija
12. 8. veljačae 1935 Julia Moore ostali Louisiana Vješanje
13. 7. lipnja 1935 May Carey Bijela Delaware Vješanje
14. 27. lipnja 1935 Eva Coo Bijela New York Elektrokucija
15. 16. srpnja 1936 Frances Creighton Bijela New York Elektrokucija
16. 29. travnja 1937 Mary Holmes Crna Mississippi Vješanje
17. 28. siječnja 1938 Marie Porter Bijela Illinois Elektrokucija
18. 7. prosinca 1938 Anna Hahn Bijela Ohio Elektrokucija
19. 21. studenog 1941 Juanita Spinelli Bijela Kalifornija Plinska komora
20. 28. studenog 1942 Toni Henry Bijela Louisiana Elektrokucija
21. 1. siječnja 1943 Rosanna Phillips Crna Sjeverna Karolina Plinska komora
22. 15. siječnja 1943 Sue Logue Bijela Južna Karolina Elektrokucija
23. 19. svibnja 1944 Mildred Johnson Crna Mississippi Elektrokucija
24. 16. studenog 1944 Helen Fowler Crna New York Elektrokucija
25. 29. prosinca 1944 Bessie Williams Crna Sjev. karolina Plinska komora
26. 5. ožujka 1945 Lena Baker Crna Georgia Elektrokucija
27. 7. siječnja 1946 Shellie McKeithen ostali Pennsylvania Elektrokucija
28. 14. listopada 1946 Corrine Sykes Crna Pennsylvania Elektrokucija
29. 17. siječnja 1947 Rosa Stinette Crna Južna Karolina Elektrokucija
30. 11. travnja 1947 Louise Peete Bijela Kalifornija Plinska komora
31. 7. ožujka 1951 Martha Beck Bijela New York Elektrokucija
32. 19. lipnja 1953 Ethel Rosenberg Bijela Federalno Elektrokucija
33. 4. rujna 1953 Earle Dennison Bijela Alabama Elektrokucija
34. 18. prosinca 1953 Bonnie Heady Bijela Federalno Plinska komora
35. 15. siječnja 1954 Dovie Dean Bijela Ohio Elektrokucija
36. 12. lipnja 1954 Betty Butler Crna Ohio Elektrokucija
37. 3. lipnja 1955 Barbara Graham Bijela Kalifornija Plinska Komora
38. 11. listopada 1957 Rhonda Martin Bijela Alabama Elektrokucija
39. 8. kolovoza 1962 Elizabeth Duncan Bijela Kalifornija Plinska komora
40. 2. studenog 1984 Velma Barfield Bijela Sjev. Karolina Smrtonosna injekcija
41. 3. veljače 1998 Karla Faye Tucker Bijela Teksas Smrtonosna injekcija
42. 30 ožujka 1998 Judi Buenoano Bijela Florida Elektrokucija
43. 24. veljače 2000 Betty Lou Beets Bijela Teksas Smrtonosna injekcija
44. 2. svibnja 2000 Christina Riggs Bijela Arkansas Smrtonosna injekcija
45. 11. siječnja 2001 Wanda Jean Allen Crna Oklahoma Smrtonosna injekcija
46. 1. svibnja 2001 Marilyn Plantz Bijela Oklahoma Smrtonosna injekcija
47. 4. prosinca 2001 Lois Nadean Smith Bijela Oklahoma Smrtonosna injekcija
48. 10. svibnja 2002 Lynda Lyon Block Bijela Alabama Elektrokucija
49. 9.listopada 2002 Aileen Wuornos Bijela Florida Smrtonosna injekcija
50. 15. rujna 2005 Frances Newton Crna Teksas Smrtonosna injekcija
51. 23. rujna 2010 Teresa Lewis Bijela Virginia Smrtonosna injekcija
52. 26. lipnja 2013 Kimberly McCarthy Crna Teksas Smrtonosna injekcija
53. 5 veljače 2014 Suzanne Margaret Basso bijela Teksas Smrtonosna injekcija
54. 17. rujna 2014. Lisa Coleman (Lisa Ann Coleman) crna Teksas Smrtonosna injekcija
55 13 siječnja 2021 Lisa M Montgomery bijela Indiana Smrtonosna injekcija

Lisa M Montgomery (27. veljače 1968 - 13 siječnja 2021), smrtonosna injekcija, pogubljena 13 siječnja 2021[22]; rasa: bijela

Poništene presude[uredi | uredi kôd]

Arizona[uredi | uredi kôd]

Mississippi[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Christie Michelle Scott – Women on Death Row in United States, pristupljeno 19. travnja 2021. (engl.)
  2. Rhonda Belle Martin
  3. Women Executed in America Rhonda Martin
  4. Lynda Cheryle Lyon
  5. Women Executed in America Lynda Lyon Block
  6. Spotlight: The Women on Alabama’s Death Row
  7. Patricia Blackmon
  8. Patricia Blackmon On Death Row for the Brutal Murder of Her Daughter
  9. Murderpedia Tierra Capri Gobble
  10. Murderpedia Shonda Nicole Johnson
  11. Christie Michelle Scott Sentenced to Death in 2008 AL Murder of Son
  12. Lisa Graham sentenced to death for hiring man to kill her daughter
  13. Murderpedia Eva Dugan
  14. Murderpedia Wendi Andriano
  15. United States Court of Appeals For the Ninth Circuit
  16. Arizona woman's murder conviction, death sentence overturned
  17. Murderpedia Shawna Forde
  18. Ariz. woman becomes 55th sent to death row in US
  19. Christina Marie Riggs Executed May 2, 2000 by Lethal Injection in Arkansas
  20. Women Executed in America Christina Riggs;
  21. Ethel Rosenberg
  22. Bonnie Brown Heady
  23. Lisa Montgomery: US executes only woman on federal death row
  24. Women on Death Row
  25. [Women Executed in America Judy Buenoano]
  26. Women Executed in America Aileen Wuornos
  27. Spotlight: The Women on Florida’s Death Row
  28. Florida Death Row Inmate
  29. Murderpedia Emilia Lily Carr
  30. Murderpedia Emilia Lily Carr
  31. Margaret Ann Allen - Florida Death Row
  32. Ana Maria Cardona - Florida Death Row
  33. Tina Lasonya Brown - Florida Death Row
  34. Lena Baker
  35. Women Executed in the U.S. Since 1900
  36. Murderpedia Kelly Renee Gissendaner
  37. Robin Lee Row
  38. Marie Porter
  39. Murderpedia Debra Denise Brown
  40. Sue Stidham Logue
  41. Rose Marie Stinette
  42. Juanita Spinelli
  43. Lofie Louise Preslar Peete
  44. Barbara Graham
  45. Women Executed in America Barbara Graham
  46. Elizabeth Duncan
  47. Women Executed in America Elizabeth Duncan
  48. Murderpedia Maria Delrio Alfaro
  49. Murderpedia Dora Luz Buenrostro Dora Luz Buenrostro
  50. Murderpedia Socorro Caro
  51. Murderpedia Celeste Simone Carrington
  52. Murderpedia Cynthia Lynn Coffman
  53. Murderpedia Kerry Lyn Dalton
  54. Murderpedia Susan Eubanks
  55. Murderpedia Veronica Gonzalez
  56. Mugshots
  57. Murderpedia Maureen McDermott
  58. Murderpedia Michelle Lyn Michaud
  59. Murderpedia Tanya Jaime Nelson
  60. Sandi Dawn Nieves
  61. Murderpedia Angelina Rodriguez
  62. Murderpedia Brooke Marie Rottiers
  63. Murderpedia Mary Ellen Samuels
  64. Murderpedia Cathy Lynn Sarinana
  65. California Death Row Janeen Marie Snyder
  66. Catherine Thompson - California Death Row
  67. Murderpedia Manling Tsang Williams
  68. Murderepedia Virginia Susan Caudill
  69. Spotlight: The Woman on Kentucky’s Death Row
  70. Ada Leboeuf
  71. Annie Beatrice (Toni Jo) Henry
  72. Spotlight: The Women on Louisiana’s Death Row
  73. Murderpedia Antoinette Frank
  74. Murderpedia Brandy Holmes
  75. Life sentence for woman in Blanchard minister murder
  76. Murderpedia Lisa Jo Chamberlin
  77. Mississippi death row inmate Michelle Byrom to get new trial
  78. Mary O'Sullivan Farmer
  79. Ruth Snyder
  80. Anna Antonio
  81. Coo
  82. Mary Frances Creighton
  83. Helen Ray Fowler
  84. Martha Jule Beck
  85. Anna Marie Hahn
  86. Blanche "Dovie" Dean
  87. Betty Evelyn Butler
  88. Murderpedia Donna Marie Roberts
  89. Women Executed in America Wanda Jean Allen
  90. Women Executed in America Marilyn Plantz
  91. Women Executed in America Lois Nadean Smith
  92. Murderpedia Brenda Evers Andrew
  93. Murderpedia Angela Darlene McAnulty
  94. Angela McAnulty Women On Death Row pristupljeno 13. siječanj 2021 studenog 2020
  95. Irene Schroeder
  96. Corrine Sykes
  97. Mugshot Michelle Sue Tharp
  98. Murderpedia Shonda Dee Walter
  99. Rosanna Lightner Phillips
  100. Women Executed in America Velma Barfield
  101. Case Summaries for Current Female Death Row Inmates
  102. Murderpedia Christina Shea Walters
  103. Murderpedia Patricia JoAnn
  104. Murderpedia Carlette Elizabeth Parker
  105. Murderpedia Blanche Kiser Moore
  106. Killer Christa Gail Pike asks fed court to block her execution
  107. Karla Faye Tucker
  108. Women Executed in America Karla Faye Tucker
  109. Women Executed in America Betty Lou Beets
  110. Women Executed in America Frances Newton
  111. Murderpedia Kimberly Lagayle McCarthy
  112. Execution Watch
  113. Kimberly McCarthy Executed: Texas Carries Out 500th Execution
  114. Murderpedia Suzanne Margaret Basso]
  115. Murderpedia Lisa Coleman
  116. 'Tell them I finished strong': Last words of Texas woman, 38, executed for starving girlfriend's 9-year-old son to death
  117. Kimberly Cargill's trip to death row unit begins today
  118. Mzrderpedia Linda Anita Carty
  119. Babysitter on death row for killing 3-month-old could get new trial as judge says it may have actually been an accident
  120. Cathy Henderson of Texas Dies
  121. Brittany Holberg
  122. Murderpedia Melissa Elizabeth Lucio
  123. Death Row Inmate Darlie Routier - Guilty or Railroaded?
  124. Erica Sheppard
  125. Virginia Christian
  126. Women Executed in America Teresa Lewis
  127. Death penalty: Women Executed in the U.S. Since 1900
  128. Murderpedia Michelle Byrom

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]