Dodatak:Popis asteroida/1-100

Izvor: Wikipedija
Jump to navigation Jump to search
Ime Datum otkrića Mjesto otkrića Otkrivač(i)
1 Ceres 1. siječnja, 1801. Palermo, Sicilija G. Piazzi
2 Pallas 28. ožujka, 1802. Bremen, Njemačka H. W. Olbers
3 Juno 1. rujna, 1804. Lilienthal, Njemačka K. Harding
4 Vesta 29. ožujka, 1807. Bremen, Njemačka H. W. Olbers
5 Astraea 8. prosinca, 1845. Driesen (danas Drezdenko, Poljska) K. L. Hencke
6 Hebe 1. srpnja, 1847. Driesen (danas Drezdenko, Poljska) K. L. Hencke
7 Iris 13. kolovoza, 1847. London, Engleska J. R. Hind
8 Flora 18. listopada, 1847. London, Engleska J. R. Hind
9 Metis 25. travnja, 1848. Markree, Irska A. Graham
10 Hygiea 12. travnja, 1849. Napulj, Italija A. de Gasparis
11 Parthenope 11. svibnja, 1850. Napulj, Italija A. de Gasparis
12 Victoria 13. rujna, 1850. London, Engleska J. R. Hind
13 Egeria 2. studenog, 1850. Napulj, Italija A. de Gasparis
14 Irene 19. svibnja, 1851. London, Engleska J. R. Hind
15 Eunomia 29. srpnja, 1851. Napulj, Italija A. de Gasparis
16 Psyche 17. ožujka, 1852. Napulj, Italija A. de Gasparis
17 Thetis 17. travnja, 1852. Düsseldorf, Njemačka R. Luther
18 Melpomene 24. lipnja, 1852. London, Engleska J. R. Hind
19 Fortuna 22. kolovoza, 1852. London, Engleska J. R. Hind
20 Massalia 19. rujna, 1852. Napulj, Italija A. de Gasparis
21 Lutetia 15. studenog, 1852. Pariz, Francuska H. Goldschmidt
22 Kalliope 16. studenog, 1852. London, Engleska J. R. Hind
23 Thalia 15. prosinca, 1852. London, Engleska J. R. Hind
24 Themis 5. travnja, 1853. Napulj, Italija A. de Gasparis
25 Phocaea 6. travnja, 1853. Marseille, Francuska J. Chacornac
26 Proserpina 5. svibnja, 1853. Düsseldorf, Njemačka R. Luther
27 Euterpe 8. studenog, 1853. London, Engleska J. R. Hind
28 Bellona 1. ožujka, 1854. Düsseldorf, Njemačka R. Luther
29 Amphitrite 1. ožujka, 1854. London, Engleska A. Marth
30 Urania 22. srpnja, 1854. London, Engleska J. R. Hind
31 Euphrosyne 1. rujna, 1854. Washington D.C., SAD J. Ferguson
32 Pomona 26. listopada, 1854. Paris, Francuska H. Goldschmidt
33 Polyhymnia 28. listopada, 1854. Paris, France J. Chacornac
34 Circe 6. travnja, 1855. Paris, France J. Chacornac
35 Leukothea 19. travnja, 1855. Düsseldorf, Germany R. Luther
36 Atalante 5. listopada, 1855. Paris, France H. Goldschmidt
37 Fides 5. listopada, 1855. Düsseldorf, Germany R. Luther
38 Leda 12. siječnja, 1856. Paris, France J. Chacornac
39 Laetitia 8. veljače, 1856. Paris, France J. Chacornac
40 Harmonia 31. ožujka, 1856. Paris, France H. Goldschmidt
41 Daphne 22. svibnja, 1856. Paris, France H. Goldschmidt
42 Isis 23. svibnja, 1856. Oxford, England N. R. Pogson
43 Ariadne 15. travnja, 1857. Oxford, England N. R. Pogson
44 Nysa 27. svibnja, 1857. Paris, France H. Goldschmidt
45 Eugenia 27. lipnja, 1857. Paris, France H. Goldschmidt
46 Hestia 16. kolovoza, 1857. Oxford, England N. R. Pogson
47 Aglaja 15. rujna, 1857. Düsseldorf, Germany R. Luther
48 Doris 19. rujna, 1857. Paris, France H. Goldschmidt
49 Pales 19. rujna, 1857. Paris, France H. Goldschmidt
50 Virginia 4. listopada, 1857. Washington, D.C. J. Ferguson
51 Nemausa 22. siječnja, 1858. Nîmes, France A. Laurent
52 Europa 4. veljače, 1858. Paris, France H. Goldschmidt
53 Kalypso 4. travnja, 1858. Düsseldorf, Germany R. Luther
54 Alexandra 10. rujna, 1858. Paris, France H. Goldschmidt
55 Pandora 10. rujna, 1858. Albany, New York G. M. Searle
56 Melete 9. rujna, 1857. Paris, France H. Goldschmidt
57 Mnemosyne 22. rujna, 1859. Düsseldorf, Germany R. Luther
58 Concordia 24. ožujka, 1860. Düsseldorf, Germany R. Luther
59 Elpis 12. rujna, 1860. Paris, France J. Chacornac
60 Echo 14. rujna, 1860. Washington, D.C. J. Ferguson
61 Danaë 9. rujna, 1860. Paris, France H. Goldschmidt
62 Erato 4. rujna, 1860. Berlin, Germany O. Lesser, W. Förster
63 Ausonia 10. veljače, 1861. Naples, Italy A. de Gasparis
64 Angelina 4. ožujka, 1861. Marseille, France E. W. Tempel
65 Cybele 8. ožujka, 1861. Marseille, France E. W. Tempel
66 Maja 9. travnja, 1861. Cambridge, Massachusetts H. P. Tuttle
67 Asia 17. travnja, 1861. Madras, India N. R. Pogson
68 Leto 29. travnja, 1861. Düsseldorf, Germany R. Luther
69 Hesperia 26. travnja, 1861. Milano, Italija G. Schiaparelli
70 Panopaea 5. svibnja, 1861. Paris, France H. Goldschmidt
71 Niobe 13. kolovoza, 1861. Düsseldorf, Germany R. Luther
72 Feronia 29. svibnja, 1861. Clinton, New York C. H. F. Peters
73 Klytia 7. travnja, 1862. Cambridge, Massachusetts H. P. Tuttle
74 Galatea 29. kolovoza, 1862. Marseille, France E. W. Tempel
75 Eurydike 21. rujna, 1862. Clinton, New York C. H. F. Peters
76 Freia 21. listopada, 1862. Copenhagen, Denmark H. d'Arrest
77 Frigga 12. studenog, 1862. Clinton, New York C. H. F. Peters
78 Diana 15. ožujka, 1863. Düsseldorf, Germany R. Luther
79 Eurynome 14. rujna, 1863. Ann Arbor, Michigan J. C. Watson
80 Sappho 2. svibnja, 1864. Madras, India N. R. Pogson
81 Terpsichore 30. rujna, 1864. Marseille, France E. W. Tempel
82 Alkmene 27. studenog, 1864. Düsseldorf, Germany R. Luther
83 Beatrix 26. travnja, 1865. Naples, Italy A. de Gasparis
84 Klio 25. kolovoza, 1865. Düsseldorf, Germany R. Luther
85 Io 19. rujna, 1865. Clinton, New York C. H. F. Peters
86 Semele 4. siječnja, 1866. Berlin, Germany F. Tietjen
87 Sylvia 16. svibnja, 1866. Madras, India N. R. Pogson
88 Thisbe 15. lipnja, 1866. Clinton, New York C. H. F. Peters
89 Julia 6. kolovoza, 1866. Marseille, France É. Stephan
90 Antiope 1. listopada, 1866. Düsseldorf, Germany R. Luther
91 Aegina 4. studenog, 1866. Marseille, France É. Stephan
92 Undina 7. srpnja, 1867. Clinton, New York C. H. F. Peters
93 Minerva 24. kolovoza, 1867. Ann Arbor, Michigan J. C. Watson
94 Aurora 6. rujna, 1867. Ann Arbor, Michigan J. C. Watson
95 Arethusa 23. studenog, 1867. Düsseldorf, Germany R. Luther
96 Aegle 17. veljače, 1868. Marseille, France J. Coggia
97 Klotho 17. veljače, 1868. Marseille, France E. W. Tempel
98 Ianthe 18. travnja, 1868. Clinton, New York C. H. F. Peters
99 Dike 28. svibnja, 1868. Marseille, France A. Borrelly
100 Hekate 11. srpnja, 1868. Ann Arbor, Michigan J. C. Watson
... | — | Popis asteroida | Slijedeći | ...