Dodatak:Popis biljnih rodova, Bu

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Bub[uredi VE | uredi]

  1. Bubbia (Winteraceae)

Buc[uredi VE | uredi]

  1. Bucephalandra (Araceae)
  2. Buchanania (Anacardiaceae)
  3. Buchenavia (Combretaceae)
  4. Buchenroedera (Leguminosae)
  5. Buchholzia (Capparaceae)
  6. Buchloe (Poaceae), buhloj
  7. Buchlomimus (Poaceae)
  8. Buchnera (Orobanchaceae)
  9. Buchnerodendron (Achariaceae)
  10. Buchtienia (Orchidaceae)
  11. Bucida (Combretaceae)
  12. Buckiella (Hypnaceae)
  13. Buckinghamia (Proteaceae)
  14. Bucklandiella (Grimmiaceae)
  15. Buckleya (Santalaceae)
  16. Buckollia (Apocynaceae)
  17. Bucquetia (Melastomataceae)

Bud[uredi VE | uredi]

  1. Budawangia (Ericaceae)
  2. Buddleia (Loganiaceae), budleja
  3. Buddleja (Scrophulariaceae)

Bue[uredi VE | uredi]

  1. Buergersiochloa (Poaceae)
  2. Buesia (Hymenophyllaceae)
  3. Buettneria (Malvaceae)

Buf[uredi VE | uredi]

  1. Bufonia (Caryophyllaceae)
  2. Buforrestia (Commelinaceae)

Bug[uredi VE | uredi]

  1. Buglossoides (Boraginaceae), buglozoides

Buk[uredi VE | uredi]

  1. Bukiniczia (Plumbaginaceae)

Bul[uredi VE | uredi]

  1. Bulbine (Xanthorrhoeaceae), bulbine
  2. Bulbinella (Xanthorrhoeaceae), bulbinela
  3. Bulbochaete (Oedogoniaceae)
  4. Bulbococcus (Chaetopeltidaceae)
  5. Bulbocodium (Colchicaceae) bulbokodijum
  6. Bulbophyllum (Orchidaceae), bulbofilum
  7. Bulboplastis (Dixoniellaceae)
  8. Bulbostylis (Cyperaceae)
  9. Bulleyia (Orchidaceae)
  10. Bullockia (Rubiaceae)
  11. Bulnesia (Zygophyllaceae)

Bun[uredi VE | uredi]

  1. Bunchosia (Malpighiaceae)
  2. Bungarimba (Rubiaceae)
  3. Bungea (Orobanchaceae)
  4. Bunias (Brassicaceae)
  5. Bunium (Apiaceae), koporac, bunijum

Bup[uredi VE | uredi]

  1. Buphthalmum (Compositae), volujac
  2. Bupleurum (Apiaceae), zvinčac

Bur[uredi VE | uredi]

  1. Burasaia (Menispermaceae)
  2. Burbidgea (Zingiberaceae), burbižeja
  3. Burchardia (Colchicaceae)
  4. Burchellia (Rubiaceae)
  5. Burckella (Sapotaceae)
  6. Burdachia (Malpighiaceae)
  7. Burkartia (Compositae)
  8. Burkea (Leguminosae)
  9. Burkillanthus (Rutaceae)
  10. Burkillia (Endosphaeraceae)
  11. Burkilliodendron (Leguminosae)
  12. Burmannia (Burmanniaceae)
  13. Burmeistera (Campanulaceae)
  14. Burnatia (Alismataceae)
  15. Burnettia (Brachytheciaceae)
  16. Burnettia (Orchidaceae)
  17. Burretiodendron (Malvaceae)
  18. Burretiokentia (Arecaceae)
  19. Bursaria (Pittosporaceae)
  20. Bursera (Burseraceae), bursera
  21. Burtonia (Leguminosae)
  22. Burttdavya (Rubiaceae)
  23. Burttia (Connaraceae)

Bus[uredi VE | uredi]

  1. Buschia (Ranunculaceae)
  2. Bussea (Leguminosae)

But[uredi VE | uredi]

  1. Butea (Leguminosae), buteja
  2. Butia (Arecaceae), butija
  3. Butomopsis (Alismataceae)
  4. Butomus (Butomaceae), vodoljub
  5. Buttonia (Orobanchaceae)
  6. Butumia (Podostemaceae)

Bux[uredi VE | uredi]

  1. Buxbaumia (Buxbaumiaceae)
  2. Buxus (Buxaceae), šimšir

Izvori[uredi VE | uredi]