Dodatak:Popis biljnih rodova, O

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Rodovi:[uredi VE | uredi]

O[uredi VE | uredi]

Ob[uredi VE | uredi]

  1. Oberna (Caryophyllaceae)
  2. Oberonia (Orchidaceae)
  3. Oberonioides (Orchidaceae)
  4. Obetia (Urticaceae)
  5. Oblivia (Compositae)
  6. Obolinga (Leguminosae)
  7. Obregonia (Cactaceae)
  8. Obtegomeria (Lamiaceae)
  9. Obtusochara (Characeae)

Oc[uredi VE | uredi]

  1. Ocellochloa (Poaceae)
  2. Ochagavia (Bromeliaceae)
  3. Ochetophila (Rhamnaceae)
  4. Ochiobryum (Bryaceae)
  5. Ochlandra (Poaceae)
  6. Ochlochaete (Ulvaceae)
  7. Ochna (Ochnaceae)
  8. Ochoterenaea (Anacardiaceae)
  9. Ochradenus (Resedaceae)
  10. Ochreinauclea (Rubiaceae)
  11. Ochrobryum (Dicranaceae)
  12. Ochrocarpos (Clusiaceae)
  13. Ochrocephala (Compositae)
  14. Ochroma (Malvaceae)
  15. Ochropteris (Pteridaceae)
  16. Ochrosia (Apocynaceae)
  17. Ochrosperma (Myrtaceae)
  18. Ochthocharis (Melastomataceae)
  19. Ochthochloa (Poaceae)
  20. Ochthocosmus (Ixonanthaceae)
  21. Ochthodium (Brassicaceae)
  22. Ochyraea (Amblystegiaceae)
  23. Ocimum (Lamiaceae)
  24. Oclemena (Compositae)
  25. Ocotea (Lauraceae)
  26. Octacanthium (Desmidiaceae)
  27. Octamyrtus (Myrtaceae)
  28. Octarrhena (Orchidaceae)
  29. Octoblepharum (Octoblepharaceae)
  30. Octoceras (Brassicaceae)
  31. Octodiceras (Fissidentaceae)
  32. Octolepis (Thymelaeaceae)
  33. Octolobus (Malvaceae)
  34. Octomeria (Orchidaceae)
  35. Octopoma (Aizoaceae)
  36. Octosporiella (Tetrasporaceae)
  37. Octotropis (Rubiaceae)

Od[uredi VE | uredi]

  1. Oddoniodendron (Leguminosae)
  2. Odicardis (Plantaginaceae)
  3. Odisha (Orchidaceae)
  4. Odixia (Compositae)
  5. Odonellia (Convolvulaceae)
  6. Odonia (Leguminosae)
  7. Odontadenia (Apocynaceae)
  8. Odontanthera (Apocynaceae)
  9. Odontelytrum (Poaceae)
  10. Odontites (Orobanchaceae)
  11. Odontocarya (Menispermaceae)
  12. Odontochilus (Orchidaceae)
  13. Odontocline (Compositae)
  14. Odontoglossum (Orchidaceae)
  15. Odontolejeunea (Lejeuneaceae)
  16. Odontolejunea (Lejeuneaceae)
  17. Odontoloma (Dennstaedtiaceae)
  18. Odontonema (Acanthaceae)
  19. Odontophorus (Aizoaceae)
  20. Odontorrhynchus (Orchidaceae)
  21. Odontoschisma (Cephaloziaceae)
  22. Odontosoria (Dennstaedtiaceae)
  23. Odontostelma (Apocynaceae)
  24. Odontostomum (Tecophilaeaceae)
  25. Odontotrichum (Compositae)
  26. Odostelma (Passifloraceae)
  27. Odostemon (Berberidaceae)
  28. Odyendyea (Simaroubaceae)
  29. Odyssea (Poaceae)

Oe[uredi VE | uredi]

  1. Oeceoclades (Orchidaceae)
  2. Oecopetalum (Icacinaceae)
  3. Oedematopus (Clusiaceae)
  4. Oedera (Compositae)
  5. Oedibasis (Apiaceae)
  6. Oedicladium (Myuriaceae)
  7. Oedina (Loranthaceae)
  8. Oedipodiella (Gigaspermaceae)
  9. Oedipodium (Oedipodiaceae)
  10. Oedocladium (Oedogoniaceae)
  11. Oedogonium (Oedogoniaceae)
  12. Oehmea (Cactaceae)
  13. Oemleria (Rosaceae)
  14. Oenanthe (Apiaceae)
  15. Oenocarpus (Arecaceae)
  16. Oenostachys (Iridaceae)
  17. Oenothera (Onagraceae)
  18. Oenotrichia (Dennstaedtiaceae)
  19. Oeonia (Orchidaceae)
  20. Oeoniella (Orchidaceae)
  21. Oeosporangium (Adiantaceae)
  22. Oerstedina (Gesneriaceae)
  23. Oestlundia (Orchidaceae)
  24. Oetosis (Vittariaceae)

Of[uredi VE | uredi]

  1. Ofaiston (Amaranthaceae)
  2. Oftia (Scrophulariaceae)

Og[uredi VE | uredi]

  1. Ogastemma (Boraginaceae)

Oh[uredi VE | uredi]

  1. Ohbaea (Crassulaceae)
  2. Ohwia (Leguminosae)

Oi[uredi VE | uredi]

  1. Oiospermum (Compositae)

Ok[uredi VE | uredi]

  1. Okamuraea (Leucodontaceae)
  2. Okellya (Okellyaceae)
  3. Okenia (Nyctaginaceae)

Ol[uredi VE | uredi]

  1. Olax (Olacaceae)
  2. Oldenburgia (Compositae)
  3. Oldenlandia (Rubiaceae)
  4. Oldenlandiopsis (Rubiaceae)
  5. Oldfeltia (Compositae)
  6. Oldfieldia (Picrodendraceae)
  7. Olea (Oleaceae)
  8. Oleandra (Oleandraceae)
  9. Oleandropsis (Polypodiaceae)
  10. Olearia (Compositae)
  11. Oleolophozia (Lophoziaceae)
  12. Olfersia (Dryopteridaceae)
  13. Olgaea (Compositae)
  14. Oligactis (Compositae)
  15. Oliganthes (Compositae)
  16. Oligocarpus (Compositae)
  17. Oligoceras (Euphorbiaceae)
  18. Oligochaeta (Compositae)
  19. Oligocladus (Apiaceae)
  20. Oligocodon (Rubiaceae)
  21. Oligomeris (Resedaceae)
  22. Oligoneuron (Compositae)
  23. Oligosporus (Compositae)
  24. Oligostachyum (Poaceae)
  25. Oligothrix (Compositae)
  26. Oligotrichum (Polytrichaceae)
  27. Olimarabidopsis (Brassicaceae)
  28. Olinia (Penaeaceae)
  29. Olivaea (Compositae)
  30. Oliverella (Loranthaceae)
  31. Oliveriana (Orchidaceae)
  32. Ollaria (Dasycladaceae)
  33. Olmeca (Poaceae)
  34. Olmediella (Salicaceae)
  35. Olneya (Leguminosae)
  36. Olsynium (Iridaceae)
  37. Oltmannsiella (Chlamydomonadaceae)
  38. Oltmannsiellopsis (Oltmannsiellopsidaceae)
  39. Olyra (Poaceae)

Om[uredi VE | uredi]

  1. Omalotheca (Compositae)
  2. Ombrocharis (Lamiaceae)
  3. Ombrophytum (Balanophoraceae)
  4. Omiltemia (Rubiaceae)
  5. Omoea (Orchidaceae)
  6. Omphacomeria (Santalaceae)
  7. Omphalanthus (Lejeuneaceae)
  8. Omphalea (Euphorbiaceae)
  9. Omphalocarpum (Sapotaceae)
  10. Omphalodes (Boraginaceae)
  11. Omphalogramma (Primulaceae)
  12. Omphalopappus (Compositae)
  13. Omphalotrigonotis (Boraginaceae)
  14. Omphalotrix (Orobanchaceae)

On[uredi VE | uredi]

  1. Onagra (Onagraceae)
  2. Oncella (Loranthaceae)
  3. Oncidium (Orchidaceae)
  4. Oncinema (Apocynaceae)
  5. Oncinocalyx (Lamiaceae)
  6. Oncinotis (Apocynaceae)
  7. Oncoba (Salicaceae)
  8. Oncocalamus (Arecaceae)
  9. Oncocalyx (Loranthaceae)
  10. Oncodostigma (Annonaceae)
  11. Oncophorus (Dicranaceae)
  12. Oncosaccus (Palmellaceae)
  13. Oncosiphon (Compositae)
  14. Oncosperma (Arecaceae)
  15. Oncostemum (Primulaceae)
  16. Oncotheca (Oncothecaceae)
  17. Ondetia (Compositae)
  18. Ongokea (Olacaceae)
  19. Onira (Iridaceae)
  20. Onix (Leguminosae)
  21. Onobroma (Compositae)
  22. Onobrychis (Leguminosae)
  23. Onoclea (Woodsiaceae)
  24. Onocleopsis (Woodsiaceae)
  25. Ononis (Leguminosae)
  26. Onopordum (Compositae)
  27. Onoseris (Compositae)
  28. Onosma (Boraginaceae)
  29. Onosmodium (Boraginaceae)
  30. Onuris (Brassicaceae)
  31. Onychium (Adiantaceae)
  32. Onychonema (Desmidiaceae)
  33. Onychopetalum (Annonaceae)
  34. Onychosepalum (Restionaceae)

Oo[uredi VE | uredi]

  1. Oocardium (Desmidiaceae)
  2. Oocystaenium (Oocystaceae)
  3. Oocystella (Oocystaceae)
  4. Oocystidium (Oocystaceae)
  5. Oocystis (Oocystaceae)
  6. Oocystopsis (Oocystaceae)
  7. Oogamochlamys (Chlamydomonadaceae)
  8. Oonephris (Oocystaceae)
  9. Oonopsis (Compositae)
  10. Oophytum (Aizoaceae)
  11. Ooplanctella (Oocystaceae)

Op[uredi VE | uredi]

  1. Oparanthus (Compositae)
  2. Opercularia (Rubiaceae)
  3. Operculicarya (Anacardiaceae)
  4. Operculina (Convolvulaceae)
  5. Ophelia (Gentianaceae)
  6. Ophellantha (Euphorbiaceae)
  7. Ophidion (Orchidaceae)
  8. Ophiocarpus (Leguminosae)
  9. Ophiocaryon (Sabiaceae)
  10. Ophiochloa (Poaceae)
  11. Ophiocolea (Bignoniaceae)
  12. Ophioglossella (Orchidaceae)
  13. Ophioglossum (Ophioglossaceae)
  14. Ophiopogon (Asparagaceae)
  15. Ophiorrhiza (Rubiaceae)
  16. Ophiuros (Poaceae)
  17. Ophrestia (Leguminosae)
  18. Ophryosporus (Compositae)
  19. Ophrys (Orchidaceae)
  20. Ophthalmoblapton (Euphorbiaceae)
  21. Ophthalmolejeunea (Lejeuneaceae)
  22. Ophthalmophyllum (Aizoaceae)
  23. Opilia (Opiliaceae)
  24. Opisthocentra (Melastomataceae)
  25. Opisthopappus (Compositae)
  26. Opithandra (Gesneriaceae)
  27. Opizia (Poaceae)
  28. Oplismenopsis (Poaceae)
  29. Oplismenus (Poaceae)
  30. Oplonia (Acanthaceae)
  31. Oplopanax (Araliaceae)
  32. Opopanax (Apiaceae)
  33. Opophytum (Aizoaceae)
  34. Opulaster (Rosaceae)
  35. Opuntia (Cactaceae)

Or[uredi VE | uredi]

  1. Orania (Arecaceae)
  2. Oraniopsis (Arecaceae)
  3. Orbea (Apocynaceae)
  4. Orbeanthus (Apocynaceae)
  5. Orbeopsis (Apocynaceae)
  6. Orbexilum (Leguminosae)
  7. Orchi-aceras (Orchidaceae)
  8. Orchidactyla (Orchidaceae)
  9. Orchidantha (Lowiaceae)
  10. Orchigymnadenia (Orchidaceae)
  11. Orchipedum (Orchidaceae)
  12. Orchis (Orchidaceae)
  13. Orchiserapias (Orchidaceae)
  14. Orchi-serapias (Orchidaceae)
  15. Orcuttia (Poaceae)
  16. Oreanthes (Ericaceae)
  17. Oreas (Dicranaceae)
  18. Orectanthe (Xyridaceae)
  19. Oreinotinus (Caprifoliaceae)
  20. Oreithales (Ranunculaceae)
  21. Oreobambos (Poaceae)
  22. Oreoblastus (Brassicaceae)
  23. Oreobolopsis (Cyperaceae)
  24. Oreobolus (Cyperaceae)
  25. Oreobroma (Montiaceae)
  26. Oreocallis (Ericaceae) nom. illeg. vidi Leucothoe
  27. Oreocallis (Proteaceae)
  28. Oreocarya (Boraginaceae)
  29. Oreocereus (Cactaceae)
  30. Oreocharis (Gesneriaceae)
  31. Oreochloa (Poaceae)
  32. Oreochrysum (Compositae)
  33. Oreocnide (Urticaceae)
  34. Oreocomopsis (Apiaceae)
  35. Oreodaphne (Lauraceae)
  36. Oreogrammitis (Grammitidaceae)
  37. Oreoleysera (Compositae)
  38. Oreoloma (Brassicaceae)
  39. Oreomunnea (Juglandaceae)
  40. Oreomyrrhis (Apiaceae)
  41. Oreonana (Apiaceae)
  42. Oreopanax (Araliaceae)
  43. Oreophysa (Leguminosae)
  44. Oreophyton (Brassicaceae)
  45. Oreopolus (Rubiaceae)
  46. Oreopteris (Thelypteridaceae)
  47. Oreorchis (Orchidaceae)
  48. Oreoschimperella (Apiaceae)
  49. Oreosolen (Scrophulariaceae)
  50. Oreostemma (Compositae)
  51. Oreostylidium (Stylidiaceae)
  52. Oreosyce (Cucurbitaceae)
  53. Oreotrys (Saxifragaceae)
  54. Oreoweisia (Dicranaceae)
  55. Oresbia (Compositae)
  56. Oresitrophe (Saxifragaceae)
  57. Orestias (Orchidaceae)
  58. Orfilea (Euphorbiaceae)
  59. Oriastrum (Compositae)
  60. Oribasia (Rubiaceae)
  61. Origanum (Lamiaceae)
  62. Orinus (Poaceae)
  63. Orites (Proteaceae)
  64. Oritrophium (Compositae)
  65. Orixa (Rutaceae)
  66. Orlaya (Apiaceae)
  67. Orleanesia (Orchidaceae)
  68. Ormocarpopsis (Leguminosae)
  69. Ormocarpum (Leguminosae)
  70. Ormoloma (Dennstaedtiaceae)
  71. Ormosia (Leguminosae)
  72. Ormosolenia (Apiaceae)
  73. Ornichia (Gentianaceae)
  74. Ornithidium (Orchidaceae)
  75. Ornithoboea (Gesneriaceae)
  76. Ornithocephalus (Orchidaceae)
  77. Ornithochilus (Orchidaceae)
  78. Ornithogalum (Asparagaceae)
  79. Ornithoglossum (Colchicaceae)
  80. Ornithophora (Orchidaceae)
  81. Ornithopodium (Leguminosae)
  82. Ornithopteris (Dennstaedtiaceae)
  83. Ornithopus (Leguminosae)
  84. Ornithostaphylos (Ericaceae)
  85. Orobanche (Orobanchaceae)
  86. Orobus (Leguminosae)
  87. Orochaenactis (Compositae)
  88. Orogenia (Apiaceae)
  89. Orontium (Araceae)
  90. Orontobryum (Hylocomiaceae)
  91. Oropetium (Poaceae)
  92. Orophaca (Leguminosae)
  93. Orophea (Annonaceae)
  94. Orophochilus (Acanthaceae)
  95. Orostachys (Crassulaceae)
  96. Oroxylum (Bignoniaceae)
  97. Oroya (Cactaceae)
  98. Orphanodendron (Leguminosae)
  99. Orphium (Gentianaceae)
  100. Ortachne (Poaceae)
  101. Ortega (Caryophyllaceae)
  102. Ortegocactus (Cactaceae)
  103. Orthaea (Ericaceae)
  104. Orthantha (Orobanchaceae)
  105. Orthanthera (Apocynaceae)
  106. Orthilia (Ericaceae)
  107. Orthion (Violaceae)
  108. Orthiopteris (Dennstaedtiaceae)
  109. Orthoamblystegium (Leskeaceae)
  110. Orthocarpus (Orobanchaceae)
  111. Orthocaulis (Anastrophyllaceae)
  112. Orthoceras (Orchidaceae)
  113. Orthoclada (Poaceae)
  114. Orthodicranum (Dicranaceae)
  115. Orthodon (Splachnaceae)
  116. Orthodontium (Bryaceae)
  117. Orthodontopsis (Bryaceae)
  118. Orthogramma (Blechnaceae)
  119. Orthogrimmia (Grimmiaceae)
  120. Orthogynium (Menispermaceae)
  121. Ortholoma (Gesneriaceae)
  122. Orthomene (Menispermaceae)
  123. Orthomitrium (Orthotrichaceae)
  124. Orthomnion (Mniaceae)
  125. Orthomniopsis (Mniaceae)
  126. Orthopappus (Compositae)
  127. Orthophytum (Bromeliaceae)
  128. Orthopichonia (Apocynaceae)
  129. Orthopterygium (Anacardiaceae)
  130. Orthopus (Dicranaceae)
  131. Orthopyxis (Aulacomniaceae)
  132. Orthorrhynchidium (Pterobryaceae)
  133. Orthorrhynchium (Orthorrhynchiaceae)
  134. Orthosia (Apocynaceae)
  135. Orthosiphon (Lamiaceae)
  136. Orthosphenia (Celastraceae)
  137. Orthostichella (Meteoriaceae)
  138. Orthostichidium (Pterobryaceae)
  139. Orthostichopsis (Pterobryaceae)
  140. Orthotheciella (Amblystegiaceae)
  141. Orthothecium (Hypnaceae)
  142. Orthotrichum (Orthotrichaceae)
  143. Orthrosanthus (Iridaceae)
  144. Orthurus (Rosaceae)
  145. Orychophragmus (Brassicaceae)
  146. Oryctanthus (Loranthaceae)
  147. Oryctina (Loranthaceae)
  148. Oryxis (Leguminosae)
  149. Oryza (Poaceae)
  150. Oryzidium (Poaceae)
  151. Oryzolejeunea (Lejeuneaceae)
  152. Oryzopsis (Poaceae)

Os[uredi VE | uredi]

  1. Osa (Rubiaceae)
  2. Osbeckia (Melastomataceae)
  3. Osbertia (Compositae)
  4. Osbornia (Myrtaceae)
  5. Oschatzia (Apiaceae)
  6. Oserya (Podostemaceae)
  7. Osmadenia (Compositae)
  8. Osmanthus (Oleaceae)
  9. Osmiopsis (Compositae)
  10. Osmitopsis (Compositae)
  11. Osmorhiza (Apiaceae)
  12. Osmoxylon (Araliaceae)
  13. Osmunda (Osmundaceae)
  14. Osmundastrum (Osmundaceae)
  15. Ossaea (Melastomataceae)
  16. Ossiculum (Orchidaceae)
  17. Osteocarpum (Amaranthaceae)
  18. Osteomeles (Rosaceae)
  19. Osteophloeum (Myristicaceae)
  20. Osteospermum (Compositae)
  21. Ostericum (Apiaceae)
  22. Ostodes (Euphorbiaceae)
  23. Ostreobium (Ostreobiaceae)
  24. Ostreococcus (Bathycoccaceae)
  25. Ostrowskia (Campanulaceae)
  26. Ostrya (Betulaceae)
  27. Ostryocarpus (Leguminosae)
  28. Ostryopsis (Betulaceae)
  29. Osyridicarpos (Santalaceae)
  30. Osyris (Santalaceae)

Ot[uredi VE | uredi]

  1. Otacanthus (Plantaginaceae)
  2. Otachyrium (Poaceae)
  3. Otanthus (Compositae)
  4. Otatea (Poaceae)
  5. Oteiza (Compositae)
  6. Otholobium (Leguminosae)
  7. Othonna (Compositae)
  8. Otigoniolejeunea (Lejeuneaceae)
  9. Otiophora (Rubiaceae)
  10. Otites (Caryophyllaceae)
  11. Otoba (Myristicaceae)
  12. Otocarpus (Brassicaceae)
  13. Otochilus (Orchidaceae)
  14. Otoglossum (Orchidaceae)
  15. Otohimella (Liagoraceae)
  16. Otolejeunea (Lejeuneaceae)
  17. Otomeria (Rubiaceae)
  18. Otopappus (Compositae)
  19. Otoptera (Leguminosae)
  20. Otospermum (Compositae)
  21. Otostegia (Lamiaceae)
  22. Otostylis (Orchidaceae)
  23. Ottelia (Hydrocharitaceae)
  24. Ottleya (Leguminosae)
  25. Ottoa (Apiaceae)
  26. Ottochloa (Poaceae)
  27. Ottonia (Piperaceae)
  28. Ottoschmidtia (Rubiaceae)
  29. Ottoschulzia (Icacinaceae)
  30. Ottosonderia (Aizoaceae)

Ou[uredi VE | uredi]

  1. Oubanguia (Lecythidaceae)
  2. Ouratea (Ochnaceae)
  3. Ourisia (Plantaginaceae)

Ov[uredi VE | uredi]

  1. Ovidia (Thymelaeaceae)
  2. Ovillaria (Chlorophyta incertae sedis)
  3. Ovoidites (Zygnemataceae)

Ox[uredi VE | uredi]

  1. Oxalis (Oxalidaceae)
  2. Oxandra (Annonaceae)
  3. Oxera (Lamiaceae)
  4. Oxyacantha (Rosaceae)
  5. Oxyanthus (Rubiaceae)
  6. Oxybaphus (Nyctaginaceae)
  7. Oxycarpha (Compositae)
  8. Oxycaryum (Cyperaceae)
  9. Oxyceros (Rubiaceae)
  10. Oxychloe (Juncaceae)
  11. Oxychloris (Poaceae)
  12. Oxycoccus (Ericaceae)
  13. Oxydendrum (Ericaceae)
  14. Oxygonum (Polygonaceae)
  15. Oxygraphis (Ranunculaceae)
  16. Oxygyne (Burmanniaceae)
  17. Oxylaena (Compositae)
  18. Oxylobium (Leguminosae)
  19. Oxylobus (Compositae)
  20. Oxymitra (Annonaceae)
  21. Oxymitra (Oxymitraceae)
  22. Oxymyrrhine (Myrtaceae)
  23. Oxypappus (Compositae)
  24. Oxypetalum (Apocynaceae)
  25. Oxyphyllum (Compositae)
  26. Oxypolis (Apiaceae)
  27. Oxyrhachis (Poaceae)
  28. Oxyrhynchus (Leguminosae)
  29. Oxyria (Polygonaceae)
  30. Oxyrrhynchium (Brachytheciaceae)
  31. Oxyspora (Melastomataceae)
  32. Oxystegus (Pottiaceae)
  33. Oxystelma (Apocynaceae)
  34. Oxystigma (Leguminosae)
  35. Oxystophyllum (Orchidaceae)
  36. Oxytenanthera (Poaceae)
  37. Oxytenia (Compositae)
  38. Oxytheca (Polygonaceae)
  39. Oxytropis (Leguminosae)

Oy[uredi VE | uredi]

  1. Oyedaea (Compositae)

Oz[uredi VE | uredi]

  1. Oziroe (Asparagaceae)
  2. Ozomelis (Saxifragaceae)
  3. Ozoroa (Anacardiaceae)
  4. Ozothamnus (Compositae)

Izvori[uredi VE | uredi]