Dodatak:Popis biljnih rodova, X

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Rodovi:[uredi | uredi kôd]

X[uredi | uredi kôd]

Xa[uredi | uredi kôd]

  1. Xainzanella (Dasycladaceae)
  2. Xantheranthemum (Acanthaceae) ksanterantemum
  3. Xanthidium (Desmidiaceae)
  4. Xanthisma (Compositae)
  5. Xanthium (Compositae) dikica
  6. Xanthocephalum (Compositae)
  7. Xanthoceras (Sapindaceae) ksantoceras, žuti rog
  8. Xanthocercis (Leguminosae)
  9. Xanthochloa (Poaceae)
  10. Xanthocyparis (Cupressaceae)
  11. Xanthomyrtus (Myrtaceae)
  12. Xanthopappus (Compositae)
  13. Xanthophyllum (Polygalaceae)
  14. Xanthophytum (Rubiaceae)
  15. Xanthorhiza (Ranunculaceae) ksantorhiza
  16. Xanthorrhoea (Xanthorrhoeaceae) ksantorheja, crni dječak, trava–drvo
  17. Xanthosoma (Araceae) ksantozoma
  18. Xanthostachya (Acanthaceae)
  19. Xanthostemon (Myrtaceae)
  20. Xanthoxalis (Oxalidaceae)
  21. Xantolis (Sapotaceae)
  22. Xantonnea (Rubiaceae)
  23. Xantonneopsis (Rubiaceae)

Xe[uredi | uredi kôd]

  1. Xenacanthus (Acanthaceae)
  2. Xenikophyton (Orchidaceae)
  3. Xenochila (Plagiochilaceae)
  4. Xenophyllum (Compositae)
  5. Xenoscapa (Iridaceae)
  6. Xeranthemum (Compositae) nevenka, poljska metla
  7. Xeroaloysia (Verbenaceae)
  8. Xerochlamys (Sarcolaenaceae)
  9. Xerochloa (Poaceae)
  10. Xerochlorella (Trebouxiophyceae incertae sedis)
  11. Xerochrysum (Compositae)
  12. Xerocladia (Leguminosae)
  13. Xeroderris (Leguminosae)
  14. Xerodraba (Brassicaceae)
  15. Xerolekia (Compositae)
  16. Xerolirion (Asparagaceae)
  17. Xeronema (Xeronemataceae)
  18. Xerophyllum (Melanthiaceae) medvjeđa trava
  19. Xerophyta (Velloziaceae)
  20. Xerorchis (Orchidaceae)
  21. Xerosicyos (Cucurbitaceae) kserozicijos
  22. Xerospermum (Sapindaceae)
  23. Xerospiraea (Rosaceae)
  24. Xerxes (Compositae)
  25. Xestaea (Gentianaceae)

Xi[uredi | uredi kôd]

  1. Ximenia (Olacaceae) ksimenija
  2. Ximeniopsis (Olacaceae)
  3. Xiphidium (Haemodoraceae) ksifidijum
  4. Xiphochaeta (Compositae)
  5. Xiphopteris (Grammitidaceae)
  6. Xipotheca (Leguminosae)
  7. Xizangia (Orobanchaceae)

Xo[uredi | uredi kôd]

  1. Xolisma (Ericaceae)
  2. Xolocotzia (Verbenaceae)

Xy[uredi | uredi kôd]

  1. Xylanthemum (Compositae)
  2. Xylia (Leguminosae) ksilija
  3. Xylobium (Orchidaceae) ksilobijum
  4. Xylocarpus (Meliaceae)
  5. Xylochloris (Trebouxiophyceae incertae sedis)
  6. Xylolejeunea (Lejeuneaceae)
  7. Xylomelum (Proteaceae) ksilomelum
  8. Xylonagra (Onagraceae)
  9. Xyloolaena (Sarcolaenaceae)
  10. Xylophacos (Leguminosae)
  11. Xylophragma (Bignoniaceae)
  12. Xylopia (Annonaceae)
  13. Xylopiastrum (Annonaceae)
  14. Xylorhiza (Compositae)
  15. Xylosma (Salicaceae)
  16. Xylosteon (Caprifoliaceae)
  17. Xylosterculia (Malvaceae)
  18. Xylothamia (Compositae)
  19. Xylotheca (Achariaceae)
  20. Xylovirgata (Compositae)
  21. Xymalos (Monimiaceae)
  22. Xyris (Xyridaceae) ksiris
  23. Xyropteris (Dennstaedtiaceae)
  24. Xysmalobium (Apocynaceae) ksijsmalobijum

Izvori[uredi | uredi kôd]