Dodatak:Popis biljnih rodova, X

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Rodovi:[uredi VE | uredi]

X[uredi VE | uredi]

Xa[uredi VE | uredi]

  1. Xainzanella (Dasycladaceae)
  2. Xantheranthemum (Acanthaceae) ksanterantemum
  3. Xanthidium (Desmidiaceae)
  4. Xanthisma (Compositae)
  5. Xanthium (Compositae) dikica
  6. Xanthocephalum (Compositae)
  7. Xanthoceras (Sapindaceae) ksantoceras, žuti rog
  8. Xanthocercis (Leguminosae)
  9. Xanthochloa (Poaceae)
  10. Xanthocyparis (Cupressaceae)
  11. Xanthomyrtus (Myrtaceae)
  12. Xanthopappus (Compositae)
  13. Xanthophyllum (Polygalaceae)
  14. Xanthophytum (Rubiaceae)
  15. Xanthorhiza (Ranunculaceae) ksantorhiza
  16. Xanthorrhoea (Xanthorrhoeaceae) ksantorheja, crni dječak, trava–drvo
  17. Xanthosoma (Araceae) ksantozoma
  18. Xanthostachya (Acanthaceae)
  19. Xanthostemon (Myrtaceae)
  20. Xanthoxalis (Oxalidaceae)
  21. Xantolis (Sapotaceae)
  22. Xantonnea (Rubiaceae)
  23. Xantonneopsis (Rubiaceae)

Xe[uredi VE | uredi]

  1. Xenacanthus (Acanthaceae)
  2. Xenikophyton (Orchidaceae)
  3. Xenochila (Plagiochilaceae)
  4. Xenophyllum (Compositae)
  5. Xenoscapa (Iridaceae)
  6. Xeranthemum (Compositae) nevenka, poljska metla
  7. Xeroaloysia (Verbenaceae)
  8. Xerochlamys (Sarcolaenaceae)
  9. Xerochloa (Poaceae)
  10. Xerochlorella (Trebouxiophyceae incertae sedis)
  11. Xerochrysum (Compositae)
  12. Xerocladia (Leguminosae)
  13. Xeroderris (Leguminosae)
  14. Xerodraba (Brassicaceae)
  15. Xerolekia (Compositae)
  16. Xerolirion (Asparagaceae)
  17. Xeronema (Xeronemataceae)
  18. Xerophyllum (Melanthiaceae) medvjeđa trava
  19. Xerophyta (Velloziaceae)
  20. Xerorchis (Orchidaceae)
  21. Xerosicyos (Cucurbitaceae) kserozicijos
  22. Xerospermum (Sapindaceae)
  23. Xerospiraea (Rosaceae)
  24. Xerxes (Compositae)
  25. Xestaea (Gentianaceae)

Xi[uredi VE | uredi]

  1. Ximenia (Olacaceae) ksimenija
  2. Ximeniopsis (Olacaceae)
  3. Xiphidium (Haemodoraceae) ksifidijum
  4. Xiphochaeta (Compositae)
  5. Xiphopteris (Grammitidaceae)
  6. Xipotheca (Leguminosae)
  7. Xizangia (Orobanchaceae)

Xo[uredi VE | uredi]

  1. Xolisma (Ericaceae)
  2. Xolocotzia (Verbenaceae)

Xy[uredi VE | uredi]

  1. Xylanthemum (Compositae)
  2. Xylia (Leguminosae) ksilija
  3. Xylobium (Orchidaceae) ksilobijum
  4. Xylocarpus (Meliaceae)
  5. Xylochloris (Trebouxiophyceae incertae sedis)
  6. Xylolejeunea (Lejeuneaceae)
  7. Xylomelum (Proteaceae) ksilomelum
  8. Xylonagra (Onagraceae)
  9. Xyloolaena (Sarcolaenaceae)
  10. Xylophacos (Leguminosae)
  11. Xylophragma (Bignoniaceae)
  12. Xylopia (Annonaceae)
  13. Xylopiastrum (Annonaceae)
  14. Xylorhiza (Compositae)
  15. Xylosma (Salicaceae)
  16. Xylosteon (Caprifoliaceae)
  17. Xylosterculia (Malvaceae)
  18. Xylothamia (Compositae)
  19. Xylotheca (Achariaceae)
  20. Xylovirgata (Compositae)
  21. Xymalos (Monimiaceae)
  22. Xyris (Xyridaceae) ksiris
  23. Xyropteris (Dennstaedtiaceae)
  24. Xysmalobium (Apocynaceae) ksijsmalobijum

Izvori[uredi VE | uredi]