Dodatak:Popis brodova Jugolinije (Croatia Line)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

U tablici su spomenuti svi brodovi koji su činili flotu Croatia Line, od osnutka 1947. do prestanka postojanja.

No. Ime broda Mjesto gradnje Godina gradnje Tonaža U floti od... U floti do.... Primjedba
1 Tara Middlesbrough, Velika Britanija 1896 2541 brt 1947 1953
2 Livno Burnt Island, Velika Britanija 1928 4062 brt 1947 1956 Dodijeljen Atlanskoj plovidbi
3 Pulj Hebburn on Tyne, Velika Britanija 1893 3253 brt 1947 1949
4 Šibenik Sunderland, Velika Britanija 1900 2908 brt 1947 1947 Dodijeljen Jadranskoj slobodnoj plovidbi
5 Prozor Glasgow, Velika Britanija 1902 3624 brt 1947 1947 Dodijeljen Jadranskoj slobodnoj plovidbi
6 Lošinj North Sands, Velika Britanija 1928 4292 brt 1947 1963
7 Ljubljana Walker on Tyne, Velika Britanija 1912 4306 brt 1948 1956 Dodijeljen Splošnoj plovdbi
8 Neretva Sunderland, Velika Britanija 1911 3871 brt 1947 1956 Dodijeljen Splošnoj plovdbi
9 Plitvice South-Shields, Velika Britanija 1905 3798 brt 1947 1956 Dodijeljen Atlanskoj plovidbi
10 Podgora Rotterdam, Nizozemska 1919 3670 brt 1947 1957 Dodijeljen Kvarnerskoj plovidbi
11 Prenj Howdon on Tyne, Velika Britanija 1905 3456 brt 1947 1955 Dodijeljen Jugooceaniji
12 Split Rotterdam, Nizozemska 1917 3192 brt 1947 1957 Dodijeljen Kvarnerskoj plovidbi
13 Sutjeska Rotterdam, Nizozemska 1924 3130 brt 1947 1957 Dodijeljen Kvarnerskoj plovidbi
14 Šolta Sunderland, Velika Britanija 1901 2819 brt 1947 1954 Nije nikada korišten u trgovačkim operacijama radi oštećenja
15 Užice Hamburg, Njemačka 1922 2733 brt 1947 1961
16 Žužemberk Campbeltown, Velika Britanija 1914 1275 brt 1947 1957 Dodijeljen Kvarnerskoj plovidbi
17 Lika Sunderland, Velika Britanija 1913 5073 brt 1947 1947 Dodijeljen Jadranskoj slobodnoj plovidbi
18 Tuzla Glasgow, Velika Britanija 1902 2580 brt 1947 1947 Dodijeljen Jadranskoj slobodnoj plovidbi
19 Hercegovina Oslo, Norveška 1913 779 brt 1947 1957 Dodijeljen Kvarnerskoj plovidbi
20 Jajce Newcastle, Velika Britanija 1930 6108 brt 1947 1955 Dodijeljen Jugotankeru
21 Partizanka Newport News, SAD 1927 6209 brt 1947 1949
22 Radnik Newport News, SAD 1908 6665 brt 1947 1952
23 Šabac Stetin Grabow, Njemačka 1922 2687 brt 1947 1957 Dodijeljen Kvarnerskoj plovidbi
24 Bosna Vagesak, Njemačka 1926 7772 brt 1947 1962
25 Solin Dundee, Velika Britanija 1913 1059 brt 1948 1957 Dodijeljen Kvarnerskoj plovidbi
26 Topusko Hamburg, Njemačka 1925 3322 brt 1947 1961
27 Vis Rostock, Njemačka 1936 2177 brt 1947 1969 Predan na upravljanje Lošinjskoj plovidbi
28 Bojana Hamburg, Njemačka 1907 1784 brt 1948 1949 Dodijeljen Jadranskoj slobodnoj plovidbi
29 Banija Glasgow, Velika Britanija 1928 5965 brt 1947 1956 Dodijeljen Atlanskoj plovidbi
30 Beograd Belfast, Velika Britanija 1925 5363 brt 1949 1957 Dodijeljen Atlanskoj plovidbi
31 Bihać Glasgow, Velika Britanija 1930 5092 brt 1947 1956 Dodijeljen Splošnoj plovdbi
32 Biokovo Glasgow, Velika Britanija 1927 5948 brt 1949 1964
33 Dubrovnik Glasgow, Velika Britanija 1938 5156 brt 1949 1956 Dodijeljen Splošnoj plovdbi
34 Durmitor Glasgow, Velika Britanija 1913 5623 brt 1949 1957 Dodijeljen Jugooceaniji
35 Gorica Howdon on Tyne, Velika Britanija 1918 5684 brt 1949 1956 Dodijeljen Splošnoj plovdbi
36 Korčula Glasgow, Velika Britanija 1913 5155 brt 1949 1956 Dodijeljen Atlanskoj plovidbi
37 Kordun Sunderland, Velika Britanija 1918 5369 brt 1949 1959
38 Korenica Glasgow, Velika Britanija 1919 5267 brt 1947 1956 Dodijeljen Atlanskoj plovidbi
39 Kornat Belfast, Velika Britanija 1918 5295 brt 1949 1957
40 Kosmaj South-Shields, Velika Britanija 1918 4375 brt 1949 1950
41 Kozara Glen Yard, Velika Britanija 1927 4752 brt 1947 1955 Dodijeljen Jugooceaniji
42 Kragujevac South-Shields, Velika Britanija 1920 4943 brt 1949 1956 Dodijeljen Atlanskoj plovidbi
43 Hrvatska Richmond, SAD 1945 7908 brt 1948 1967
44 Sarajevo Rijeka, Hrvatska 1949 3265 brt 1949 1982
45 Zagreb Rijeka, Hrvatska 1949 3265 brt 1949 1979
46 Titograd Rijeka, Hrvatska 1950 3265 brt 1950 1984
47 Skopje Rijeka, Hrvatska 1949 3265 brt 1949 1984
48 Srbija Rotterdam, Nizozemska 1949 6634 brt 1949 1970
49 Makedonija Hamburg, Njemačka 1950 6141 brt 1950 1982
50 Rijeka Hardinxveld, Nizozemska 1950 2400 brt 1950 1979
51 Pula Albasserdam, Nizozemska 1950 2400 brt 1950 1982
52 Zadar Hardinxveld, Nizozemska 1950 2400 brt 1950 1980
53 Kosmaj Dalmuir, Velika Britanija 1930 5647 brt 1950 1972
54 Učka Rijeka, Hrvatska 1944 3161 brt 1951 1968
55 Crna Gora Amsterdam, Nizozemska 1951 5824 brt 1951 1982
56 Slovenija Amsterdam, Nizozemska 1951 5824 brt 1951 1979
57 Lendava Göteburg, Švedska 1934 8159 brt 1951 1955 Dodijeljen Jugotankeru
58 Vranjic Dublin, Irska 1918 1460 brt 1951 1957 Dodijeljen Kvarnerskoj plovidbi
59 Vojvodina Palermo, Italija 1940 3554 brt 1952 1969 Predan na upravljanje Lošinjskoj plovidbi
60 Avala Rijeka, Hrvatska 1951 3172 brt 1951 1970
61 Dinara Rijeka, Hrvatska 1953 3172 brt 1953 1971
62 Romanija Rijeka, Hrvatska 1953 3172 brt 1953 1970
63 Triglav Rijeka, Hrvatska 1954 3383 brt 1954 1987
64 Velebit Rijeka, Hrvatska 1954 3383 brt 1954 1980
65 Lovćen Rijeka, Hrvatska 1954 3383 brt 1954 1981
66 Treći maj Rijeka, Hrvatska 1957 6211 brt 1957 1986
67 Lika Rijeka, Hrvatska 1957 6211 brt 1957 1980
68 Trepča Rijeka, Hrvatska 1958 6211 brt 1958 1986
69 Nikola Tesla Split, Hrvatska 1957 6101 brt 1957 1986
70 Uljanik Pula, Hrvatska 1957 6040 brt 1957 1980
71 Radnik Rijeka, Hrvatska 1956 1956 1967
72 Drvar Rijeka, Hrvatska 1956 1956 1967
73 Šibenik Rijeka, Hrvatska 1957 1957 1967 Dodijeljen Kvarnerskoj plovidbi te ponovo vraćen u flotu 1963.
74 Marjan Split, Hrvatska 1957 1957 1967 Dodijeljen Kvarnerskoj plovidbi te ponovo vraćen u flotu 1963.
75 Zagorje Pula, Hrvatska 1958 6212 brt Prodan prije primopredaje
76 Bratstvo Rijeka, Hrvatska 1958 1818 brt 1958 1981
77 Pobjeda Rijeka, Hrvatska 1958 1818 brt 1958 1971
78 Sloboda Rijeka, Hrvatska 1958 1818 brt 1958 1971
79 Kosovo Hakodate, Japan 1959 10861 brt 1959 1983
80 Trebinje Rijeka, Hrvatska 1960 7400 brt 1960 1968
81 Jesenice Rijeka, Hrvatska 1960 7400 brt 1960 1987
82 Primorje Rijeka, Hrvatska 1961 7400 brt 1961 1985
83 Kostrena Rijeka, Hrvatska 1963 7400 brt 1963 1987
84 Trsat Rijeka, Hrvatska 1966 7622 brt 1966 1992
85 Nehaj Rijeka, Hrvatska 1967 7622 brt 1967 1992
86 Baška Split, Hrvatska 1961 4963 brt 1961 1988
87 Novi Vinodolski Split, Hrvatska 1961 4963 brt 1961 1988
88 Drežnica Split, Hrvatska 1962 4963 brt 1984
89 Grobnik Split, Hrvatska 1962 4963 brt 1988
90 Frano Supilo Kraljevica, Hrvatska 1961 2284 brt 1961 1981
91 Ivan Mažuranić Kraljevica, Hrvatska 1961 2284 brt 1961 1981
92 Matko Laginja Kraljevica, Hrvatska 1961 2284 brt 1961 1981
93 Labin Grangemouth, Velika Britanija 1948 958 brt 1963 1967
94 Kastav Wallsend, Velika Britanija 1942 7023 brt 1963 1965
95 Kraljevica Glasgow, Velika Britanija 1943 7086 brt 1963 1966
96 Kumrovec Howdon, Velika Britanija 1928 5111 brt 1963 1966
97 Risnjak Dundee, Velika Britanija 1948 1258 brt 1963 1967
98 Platak Landskrona, Švedska 1938 935 brt 1963 1967
99 Plavnik Landskrona, Švedska 1938 935 brt 1963 1967
100 Kvarner Malmö, Švedska 1946 3589 brt 1963 1977
101 Krk Malmö, Švedska 1945 3589 brt 1963 1972
102 Korana Malmö, Švedska 1945 3589 brt 1964 1969
103 Viševica Rijeka, Hrvatska 1964 7753 brt 1964 1981
104 Tuhobić Rijeka, Hrvatska 1965 7753 brt 1965 1981
105 Klek Rijeka, Hrvatska 1965 7753 brt 1965 1981
106 Zvir Rijeka, Hrvatska 1966 7753 brt 1966 1981
107 Kranjčević Pula, Hrvatska 1966 8737 brt 1966 1987
108 Goran Kovačić Rijeka, Hrvatska 1967 8737 brt 1967 1992
109 August Cesarec Rijeka, Hrvatska 1967 8737 brt 1967 1987
110 Kumrovec Rijeka, Hrvatska 1968 8737 brt 1968 1993
111 Kraljevica Manfalcone, Italija 1968 6276 brt 1968 1992
112 Kastav Manfalcone, Italija 1969 6276 brt 1969 1991
113 Bakar Manfalcone, Italija 1969 6276 brt 1969 1993
114 Pazin Manfalcone, Italija 1969 6276 brt 1969 1993
115 Hrvatska Rijeka, Hrvatska 1969 9503 brt 1969 1993
116 Bosna Rijeka, Hrvatska 1969 9503 brt 1969 1993
117 Dobra Rijeka, Hrvatska 1969 1969 1989
118 Korana Rijeka, Hrvatska 1969 1969 1989
119 Mrežnica Rijeka, Hrvatska 1969 1969 1989
120 Rječina Rijeka, Hrvatska 1969 1969 1989
121 Pag El Ferrol, Španjolska 1969 8502 brt 1969 1987
122 Platak Trondheim, Norveška 1970 1519 brt 1975 1990
123 Snježnik Trondheim, Norveška 1971 1519 brt 1975 1991
124 Rab Rijeka, Hrvatska 1972 9688 brt 1972 1998
125 Crikvenica Rijeka, Hrvatska 1972 9688 brt 1972 1993
126 Lošinj Rijeka, Hrvatska 1972 9688 brt 1972 1998
127 Opatija Rijeka, Hrvatska 1973 9688 brt 1973 1997
128 Senj Marghera, Italija 1972 9715 brt 1972 1995
129 Volosko Marghera, Italija 1972 9715 brt 1972 1993
130 Adriatik Rijeka, Hrvatska 1973 18328 brt 1973 1998
131 Sava Rijeka, Hrvatska 1973 18328 brt 1973 1998
132 Dunav La Spezia, Italija 1973 14712 brt 1973 1980
133 Drava La Spezia, Italija 1974 14712 brt 1974 1994
134 Pionir Weser, Njemačka 1973 4059 brt 1974 2001
135 Risnjak Rauma, Finska 1967 2753 brt 1974 1989
136 Baltik Warnemünde, Njemačka 1974 8954 brt 1974 1993
137 Topusko Warnemünde, Njemačka 1975 8954 brt 1975 1994
138 Drvar Warnemünde, Njemačka 1976 8954 brt 1976 1994
139 Sušak Hamburg, Njemačka 1977 8084 brt 1977 2001 Jedan od tri posljednja broda u floti CL
140 Hreljin Hamburg, Njemačka 1977 8084 brt 1977 2001
141 Mošćenice Warnemünde, Njemačka 1977 9699 brt 1977 1998
142 Motovun Warnemünde, Njemačka 1977 9699 brt 1977 1999
143 Krk Warnemünde, Njemačka 1977 9699 brt 1977 1999
144 Krasica Warnemünde, Njemačka 1977 9699 brt 1977 1981
145 Slovenija Warnemünde, Njemačka 1980 9699 brt 1980 1999
146 Vojvodina Warnemünde, Njemačka 1981 9699 brt 1981 2000
147 Primorje Nakskov, Danska 1978 16150 brt 1985 1994
148 Krasica I Nakskov, Danska 1979 16150 brt 1985 2000
149 Lika I Nakskov, Danska 1979 16150 brt 1985 2000
150 Jadran Express Aioi, Japan 1979 13423 brt 1979 2002 Preimenovan u Hrvatska, jedan od tri posljednja broda u floti CL
151 Buzet Bremerhaven, Njemačka 1979 8711 brt 1982 2002 Jedan od tri posljednja broda u floti CL
152 Bribir Rijeka, Hrvatska 1979 5597 brt 1979 1999
153 Ledenice Rijeka, Hrvatska 1979 5597 brt 1979 2000
154 Srbija Pula, Hrvatska 1980 16992 brt 1987 1999
155 Makedonija Pula, Hrvatska 1980 16992 brt 1987 2000
156 Velebit Pula, Hrvatska 1981 11274 brt 1981 1999
157 Triglav Pula, Hrvatska 1981 11274 brt 1981 1999
158 Rijeka Pula, Hrvatska 1981 13551 brt 1981 2000
159 Zagreb Pula, Hrvatska 1981 13551 brt 1981 1995
160 Tuhobić Pula, Hrvatska 1983 13551 brt 1983 2000
161 Kvarner Hoboken, Beligija 1973 36375 brt 1987 1997
162 Rijeka Express Szczecin, Poljska 1980 15945 brt 1980 1999
163 Malinska Rijeka, Hrvatska 1987 23307 brt 1987 1997
164 Omišalj Rijeka, Hrvatska 1987 23307 brt 1987 1997
165 Sarajevo Express Pula, Hrvatska 1987 27103 brt 1987 1998
166 Koper Express Pula, Hrvatska 1987 27103 brt 1987 1999
167 Zagreb Express Pula, Hrvatska 1989 27103 brt 1989 1999
168 Croatia Express Pula, Hrvatska 1993 27103 brt 1993 1998
169 Kostrena Tadotsu, Japan 1989 36986 brt 1989 1998