Dodatak:Popis danskih nogometnih reprezentativaca

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Popis danskih nogometnih reprezentativaca

Nastupao u reprezentaciji Klub Ime
1908. - 1910. Copenhagen Harald Bohr (22. travnja 1887. - 22. siječnja 1951.)
1908. - 1917. Copenhagen Vilhelm Wolfhagen (11. studenoga 1889. - 5. srpnja 1958.)
1908. - 1919. Frem Sophus "Krolben" Nielsen (15. ožujka 1888. - 6. kolovoza 1963.)
1908. - 1910. B 93 August Lindgreen (1. kolovoza 1883. - 1. lipnja 1945.)
1908. - 1910. Copenhagen Kristian Middelboe (24. ožujka 1881. - 20. svibnja 1965).)
1908. - 1912. Odense Charles Buchwald (22. listopada 1880. - 19. studenoga 1951.)
1908. - 1920. Copenhagen Nils Middelboe (5. listopada 1887. - 21. rujna 1976.)
1910. - 1925. Copenhagen Poul "Tist" Nielsen (25. prosinca 1891. - 9. kolovoza 1962.)
1911. - 1922. Akademisk Paul Berth (7. travnja 1890. - 9. studenoga 1969.)
1911. - 1920. Frem Sophus Hansen (16. studenoga 1889. - 19. veljače 1962.)
1912. - 1927. Odense Anthon Olsen (14. rujna 1889. - 17. ožujka 1972.)
1915. - 1931. B 93 Michael Rohde (3. ožujka 1894. - 5. veljače 1979.)
1918. - 1919. Akademisk Samuel Thorsteinsson (1. siječnja 1893. - 25. studenoga 1956.)
1918. - 1934. Copenhagen Valdemar Laursen (30. kolovoza 1900. - 14. travnja 1989.)
1918. - 1934. B 93 Fritz Tarp (2. kolovoza 1899. - 9. siječnja 1958.)
1918. - 1921. Odense Carl Skommagger (17. svibnja 1898. - 19. svibnja 1978.)
1920. - 1937. Copenhagen Ernst Nilsson (22. rujna 1901. - 6. siječnja 1977.)
1925. - 1939. Frem Pauli Jørgensen (4. prosinca 1905. - 20. listopada 1993.)
1927. - 1939. B 93 Kai Uldaler (28. studenoga 1906. - 6. travnja 1987.)
1935. - 1945. B 93 Helmuth Sobirk (8. rujna 1916. - 19. kolovoza 1992.)
1936. - 1946. B 93 Kaj Aksel Hansen (22. travnja 1917. - 12. kolovoza 1987.)
1937. - 1946. Copenhagen Arne Sørensen ˙(27. studenoga 1917. - 1. svibnja 1977.)
1937. - 1945. Copenhagen Borge Mathiesen (15. svibnja 1918. - 4. veljače 1991.)
1940. - 1948. Frem Johannes Ploger (3. travnja 1922. - 4. veljače 1991.)
1942. - 1949. Odense Svend Jorgen Hansen (17. rujna 1922. - 7. svibnja 2006.)
1943. - 1948. Akademisk Karl Aage Hansen (4. srpnja 1921. - 23. studenoga 1990.)
1943. - 1956. Akademisk Knud Lundberg (14. svibnja 1920. - 12. kolovoza 2002.)
1945. - 1946. B 93 Helge Bronee (28. ožujka 1922. - 3. lipnja 1999.)
1950. - 1954. Copenhagen Nils Bennike (6. kolovoza 1925. - )
1945. - 1949. Akademisk Ivan Jensen (10. studenoga 1922. - )
1945. - 1957. Aarhus Aage Rou Jensen (24. rujna 1924. - )
1945. - 1949. Odense Carl Aage Præst (26. veljače 1922.)
1946. - 1949. Odense Jorgen Leschly Sorensen (24. rujna 1922. - 21. veljače 1999.)
1946. - 1952. Akademisk Poul Petersen (11. travnja 1921. - 31. svibnja 1977.)
1947. - 1950. Copenhagen Axel Pilmark (23. studenoga 1925.)
1947. - 1950. Aarhus Erik Kuld Jensen (10. lipnja 1925. - 11. travnja 2004.)
1948. - 1950. Frem John Hansen (24. srpnja 1924. - 12. siječnja 1990.)
1949. - 1952. Nykobing Poul "Rassi" Rasmussen (13. prosinca 1925. - 30. listopada 2000.)
1949. - 1950. Fremad Kai Frandsen (15. svibnja 1924. - )
1949. - 1961. Esbjerg Jens Peder Hansen (15. ožujka 1927. - 16. studenoga 1996.)
1951. - 1952. Copenhagen Per Allex Jensen (10. prosinca 1930.)
1952. - 1953. Skovshoved Nikkelaj Nielsen (2. rujna 1924. - 17. srpnja 1986.)
1953. - 1964. Aarhus Poul Pedersen (31. listopada 1932. - )
1954. - 1960. B 93 Flemming Nielsen (24. veljače 1934. - )
1958. - 1965. Copenhagen Bent Hansen (13. rujna 1933. - 8. ožujka 2001.)
1958. - 1966. Vejle Henning Enoksen (26. rujna 1935. - )
1958. - 1969. Hellerup Ole Madsen (21. prosinca 1934. - 25. ožujka 2006.)
1959. - 1960. Frederikshavn Harald Nielsen (26. listopada 1941. - )
1961. - 1969. Copenhagen Ole Sorensen (25. studenoga 1937. - )
1962. - 1963. Odense Kaj Johansen (23. srpnja 1940. - )
1964. - 1967. B 93 Tom Sondergaard (2. siječnja 1944. - 16. lipnja 1997.)
1965. - 1978. Vejle Johnny Hansen (14. studenoga 1943. - )
1965. - 1976. Vejle Ulrik le Fevre (25. lipnja 1946. - )
1966. - 1978. Aalborg Henning Munk Jensen (12. siječnja 1947. - )
1966. - 1967. Midtjylland Bent Schmidt Hansen (27. studenoga 1946. - )
1968. - 1972. Copenhagen Bent Jensen (6. lipnja 1947. - )
1970. - 1982. Bronshoj Per Røntved (27. siječnja 1949. - )
1970. - 1989. Nykobing Morten Olsen (14. kolovoza 1949. - )
1970. - 1979. Aarhus Kristen Nygaard (9. rujna 1949. - )
1970. - 1980. Akiademisk Benny Nielsen (17. ožujka 1951. - )
1971. - 1977. Odense Ole Bjornmose (7. svibnja .1944. - )
1971. - 1978. Koge Jorgen Kristensen (12. prosinca 1946. - )
1972. - 1980. Aarhus Henning Jensen (17. kolovoza 1949. - )
1972. - 1986. Vejle Allan Simonsen (15. prosinca 1952. - )
1973. - 1979. Copenhagen Birger Jensen (1. ožujka 1951. - )
1974. - 1976. Aarhus Kjeld Seneca (16. prosinca 1950. - )
1975. - 1983. Aarhus Lars Bastrup (31. srpnja 1955. - )
1975. - 1984. Naestved Ole Rasmussen (19. ožujka 1952. - )
1975. - 1979. Copenhagen Carsten Nielsen (12. kolovoza 1955. - )
1976. - 1987. Esbjerg Jens Jørn Bertelsen (15. veljače 1952. - )
1977. - 1987. Fremad Frank Arnesen (30. rujna 1956. - )
1977. - 1985. Odense Allan Hansen (21. travnja 1956. - )
1977. - 1988. Vanlose Preben Larsen Elkjaer (11. rujna 1957. - )
1977. - 1984. Esbjerg Ole Kjaer (16. kolovoza 1954. - )
1978. - 1989. Fremad Søren Lerby (1. veljače 1958. - )
1979. - 1986. Copenhagen Ole Qvist (25. veljače 1950. - )
1979. - 1988. Lyngby Klaus Berggreen (3. veljače 1958. - )
1979. - 1988. Herfolge Soren Busk (10. travnja 1953. - )
1980. - 1989. Fremad Ivan Nielsen (9. listopada 1956. - )
1980. - 1990. Naestved Jesper Olsen (20. ožujka 1961. - )
1980. - 1988. Vejle Kenneth Brylle (22. svibnja .1959. - )
1981. - 1988. Odense John Eriksen (20. studenoga 1957. - 12. veljače 2002.)
1982. - 1991. Aarhus Troels Rasmussen (7. travnja 1961. - )
1982. - 1992. Vejle John Sivebæk (25. listopada 1961. - )
1982. - 1998. Brondby Michael Laudrup (15. lipnja 1964. - )
1982. - 1990. Kolding Jan Molby (4. srpnja 1963. - )
1983. - 1996. Brondby Kim Vilfort (15. studenoga 1962. - )
1983. - 1992. Bronshoj Kent Nielsen (28. prosinca 1961. - )
1983. - 1995. Odense Lars Hogh (14. siječnja 1959. - )
1984. - 1992. Brondby Kim Christofte (24. kolovoza 1960. - )
1985. - 1994. Fremad Henrik Andersen (7. svibnja 1965. - )
1986. - 1996. Brondby Lars Olsen (2. veljače 1961. - )
1986. - 1995. Brondby John Faxe Jensen (3. svibnja 1965. - )
1987. - 1994. Aarhus Flemming Povlsen (3. prosinca 1966. - )
1987. - 1998. Brondby Brian Laudrup (22. veljače 1969. - )
1987. - 2001. Brondby Peter Schmeichel (18. studenoga 1963. - )
1987. - 2002. Fremad Jan Heintze (17. kolovoza 1963. - )
1988. - 1993. Odense Lars Elstrup (24. ožujka 1963. - )
1989. - 1996. Lyngby Henrik Larsen (17. svibnja 1966. - )
1990. - 1998. Aarhus Marc Rieper (5. lipnja 1968. - )
1994. - ? Odense Thomas Helveg (24. lipnja 1971. - )
1996. - 2002. Esbjerg Allan Gert Nielsen (13. ožujka 1971. - )
1997. - ? Koge Jon Dahl Tomasson (29. kolovoza 1976. - )
1998. - ? Aarhus Martin Jorgensen (6. listopada 1975. - )
1998. - 2004. Brondby Ebbe Sand (19. srpnja 1972. - )
1998. - ? Vejle Thomas Gravesen (11. ožujka 1976. - )
1999. - ? Odense Thomas Sorensen (12. lipnja 1976. - )
1999. - ? Aalborg Jesper Grønkjær (12. kolovoza 1977. - )
2000. - ? Lyngby Dennis Rommedahl (22. srpnja 1978. - )
2000. - ? Silkeborg Martin Laursen (26. srpnja 1977. - )
2001. - ? Copenhagen Christian Poulsen (28. veljače 1980. - )

Literatura[uredi VE | uredi]

Palle "Banks" Jørgensen, "Landsholdets 681 profiler fra 1908 til i dag", TIPS-Bladet, 2002, ISBN 87-91264-01-4