Dodatak:Popis igrača FC Barcelone

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Vista-xmag.pngPodrobniji članak o temi: FC Barcelona

Igrači[uredi VE | uredi]

Trenutni sastav[uredi VE | uredi]

Na dan 13. veljače 2019.

Napomena: Zastava označuje državljanstvo igrača definiranu po FIFA-inom pravilniku. Igrač može imati više od jednog ne FIFA-inog državljanstva.

Br. Pozicija Igrač
1 Flag of Germany.svg VRA Marc-André ter Stegen
2 Flag of Portugal.svg BRA Nélson Semedo
3 Flag of Spain.svg BRA Gerard Piqué
4 Flag of Croatia.svg VEZ Ivan Rakitić
5 Flag of Spain.svg VEZ Sergio Busquets
6 Flag of France.svg BRA Jean-Clair Todibo
7 Flag of Brazil.svg VEZ Philippe Coutinho
8 Flag of Brazil.svg VEZ Arthur
9 Flag of Uruguay.svg NAP Luis Suárez
10 Flag of Argentina.svg NAP Lionel Messi
11 Flag of France.svg NAP Ousmane Dembélé
12 Flag of Brazil.svg VEZ Rafinha
Br. Pozicija Igrač
13 Flag of the Netherlands.svg VRA Jasper Cillessen
14 Flag of Brazil.svg VEZ Malcom
15 Flag of France.svg BRA Clément Lenglet
16 Flag of Spain.svg VEZ Sergi Samper
17 Flag of Colombia.svg BRA Jeison Murillo (na posudbi iz Valencie)
18 Flag of Spain.svg BRA Jordi Alba
19 Flag of Ghana.svg NAP Kevin-Prince Boateng (na posudbi iz Sassuola)
20 Flag of Spain.svg VEZ Sergi Roberto
21 Flag of Spain.svg VEZ Carles Aleñá
22 Flag of Chile.svg VEZ Arturo Vidal
23 Flag of France.svg BRA Samuel Umtiti
24 Flag of Belgium (civil).svg BRA Thomas Vermaelen

Barcelona B[uredi VE | uredi]

Igrači Barcelone B koji su u tekućoj sezoni nastupali za prvu momčad

Br. Pozicija Igrač Neymar
26 Flag of Spain.svg VEZ Carles Aleñá
30 Flag of Spain.svg VEZ Oriol Busquets
31 Flag of Spain.svg VRA Adrián Ortolá
36 Flag of Spain.svg BRA Marc Cucurella
37 Flag of Spain.svg NAP José Arnaiz
39 Flag of Spain.svg BRA David Costas

Na posudbi[uredi VE | uredi]

Br. Pozicija Igrač
Flag of Spain.svg VRA Sergi Puig (u L'Hospitalet do 30. srpnja 2018)
Flag of Brazil.svg BRA Douglas (u Benfica do 30. srpnja 2018)
Flag of Brazil.svg BRA Marlon Santos (u Nice do 30. srpnja 2019)
Flag of Spain.svg BRA José Luis Trápaga (u Sabadell do 30. srpnja 2018)
Flag of Spain.svg BRA Adrià Vilanova (u Hércules do 30. srpnja 2018)
Flag of Spain.svg VEZ Juan Cámara (u Reus do 30. srpnja 2018)
Flag of Morocco.svg VEZ Mohamed Ezzarfani (u Hércules do 30. srpnja 2018)
Br. Pozicija Igrač
Flag of Turkey.svg VEZ Arda Turan (u Istanbul Başakşehir do 30. srpnja 2020)
Flag of Guinea-Bissau.svg VEZ Braima Fati (u Sabadell do 30. srpnja 2018)
Flag of The Gambia.svg VEZ Alasana Mammeh (u Sabadell do 30. srpnja 2018)
Flag of Spain.svg VEZ Sergi Samper (u Las Palmas do 30. srpnja 2018)
Flag of Spain.svg NAP Munir (u Alavés do 30. srpnja 2018)
Flag of Switzerland.svg NAP Jérémy Guillemenot (u Sabadell do 30. srpnja 2018)

Transferi 2017./18.[uredi VE | uredi]

Dolasci[uredi VE | uredi]

Ime Dolazi iz Vrsta transfera Ugovor do Visina transfera
Flag of Brazil.svg Marlon Santos Flag of Brazil.svg Fluminense Transfer 2020 € 5M
Flag of Spain.svg Gerard Deulofeu Flag of England.svg Everton Transfer 2019 € 12M
Flag of Portugal.svg Nélson Semedo Flag of Portugal.svg Benfica Transfer 2021 € 30M
Flag of Brazil.svg Paulinho Flag of the People's Republic of China.svg Guangzhou Evergrande Transfer 2021 € 40M
Flag of France.svg Ousmane Dembélé Flag of Germany.svg Borussia Dortmund Transfer 2022 € 105M + € 40M
Flag of Brazil.svg Philippe Coutinho Flag of England.svg Liverpool Transfer 2023 € 120M + € 40M
Flag of Colombia.svg Yerry Mina Flag of Brazil.svg Palmeiras Transfer 2023 € 11,8M

Odlasci[uredi VE | uredi]

Ime Odlazi u Vrsta transfera Visina transfera
Flag of Spain.svg Jordi Masip Flag of Spain.svg Real Valladolid Istek ugovora Bez odštete
Flag of Spain.svg Cristian Tello Flag of Spain.svg Betis Transfer € 4M + € 1M
Flag of France.svg Jérémy Mathieu Flag of Portugal.svg Sporting Raskid ugovora Bez odštete
Flag of Brazil.svg Neymar Flag of France.svg Paris Saint-Germain Transfer € 222M

Osoblje[uredi VE | uredi]

Trenutno tehničko osoblje[uredi VE | uredi]

Titula Ime i prezime
Trener Ernesto Valverde
Pomoćni treneri Jon Aspiazu
Tehnički asistent Joan Barbara
Kondicijski treneri José Antonio Pozanco
Edu Pons
Antonio Gómez
Trener vratara José Ramón de la Fuente
Voditelj internacionalnog skautiranja Ariedo Braida
Voditelj nacionalnog skautiranja Carles Rexach
Skauti Isidre Ramón
Jesús Casas
Jordi Melero
Jaume Torras
Psiholog Joaquín Valdés
Fizioterapeuti Jaume Munill
Juanjo Brau
Xavi López
Xavi Linde
Doktori Ramón Canal
Ricard Pruna
Daniel Medina
Sportski direktor Albert Soler
Voditelj Akademije Jordi Roura
Trener B momčadi Gerard López
Tajnik kluba Jordi Calsamiglia
Pomoćnik tajnika Maria Teixidor
Blagajnik Enrique Tombas
Tehnički tajnik prve momčadi Robert Fernández
Voditelji omladinskog pogona José Mari Bakero
Guillermo Amor

Menadžment[uredi VE | uredi]

Predsjednik FC Barcelona Josep Maria Bartomeu
Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu

Članovi odbora[uredi VE | uredi]

Titula Ime i prezime
Predsjednik Josep Maria Bartomeu
Predsjednik povjerenstva Ramon Adell
Potpredsjednik i direktor društvenog područja Jordi Cardoner
Potpredsjednik i direktor športskog područja Jordi Mestre
Potpredsjednik i direktor marketinga i komunikacija Manel Arroyo
Voditelj institucionalnog područja i sportskih odnosa Guillermo Amor
Povjerenik za 'Espai Barça' Jordi Moix
Povjerenik za 'Barça Innovation Hub' Upražnjeno mjesto
Blagajnik Enrique Tombas
Tajnik odbora Jordi Calsamiglia
Pomoćnik tajnika odbora Maria Teixidor
Direktor nogometnog područja Javier Bordas
Direktor košarkaškog područja Joan Bladé
Direktor futsal područja Josep Ramon Vidal-Abarca
Direktor omladinskog nogometa Silvio Elías
Direktor amaterskog omladinskog nogometa Xavier Vilajoana
Direktor rukometnog područja Joan Bladé
Članovi odbora Ramon Pont
Dídac Lee
Pau Vilanova
Emili Rousaud
Oriol Tomàs

Izvori[uredi VE | uredi]