Dodatak:Popis igrača Leeds Uniteda A.F.C.

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Ovo je popis nogometaša koji su igrali za Leeds United.

Ime Nacionalnost Pozicije Karijera u Leedsu Susreta Golova
Baker, JimJim Baker Flag of England.svg Engleska 36 CB 1920-1926 208 2
Frew, JimmyJimmy Frew Flag of Scotland.svg Škotska 36 LB 1920-1924 99 0
Duffield, AlbertAlbert Duffield Flag of England.svg Engleska 36 CB 1920-1925 211 0
Swann, JackJack Swann Flag of England.svg Engleska 36 ST 1921-1925 116 50
Hart, ErnieErnie Hart Flag of England.svg Engleska 36 CB 1920-1936 472 15
Harris, JoeJoe Harris Flag of Scotland.svg Škotska 21 RW 1922-1925 134 15
Menzies, BillBill Menzies Flag of Scotland.svg Škotska 21 LB 1922-1932 260 2
Reed, GeorgeGeorge Reed Flag of England.svg Engleska 21 CB 1924-1934 150 3
Townsley, TomTom Townsley Flag of Scotland.svg Škotska 21 CB 1925-1931 167 2
Turnbull, BobbyBobby Turnbull Flag of England.svg Engleska 21 RW 1925-1932 215 46
Duggan, HarryHarry Duggan Flag of Ireland.svg Irska 21 W 1925-1936 196 47
Edwards, WillisWillis Edwards Flag of England.svg Engleska 36 DF 1925-1943 444 6
Wainscoat, RussellRussell Wainscoat Flag of England.svg Engleska 36 IF 1925-1931 226 93
Jennings, TomTom Jennings Flag of Scotland.svg Škotska 36 FW 1925-1931 174 117
Potts, JimmyJimmy Potts Flag of England.svg Engleska 36 GK 1926-1934 262 0
Keetley, CharlieCharlie Keetley Flag of England.svg Engleska 36 FW 1927-1934 169 110
Cochrane, TomTom Cochrane Flag of England.svg Engleska 36 LW 1928-1936 259 27
Milburn, GeorgeGeorge Milburn Flag of England.svg Engleska 36 RB 1928-1937 166 1
Milburn, JackJack Milburn Flag of England.svg Engleska 36 LB 1928-1939 408 30
Furness, BillyBilly Furness Flag of England.svg Engleska 36 IL 1928-1937 257 66
Copping, WilfWilf Copping Flag of England.svg Engleska 36 CB 1929-1934
1939-1942
183 4
Sproston, BertBert Sproston Flag of England.svg Engleska 36 RB 1933-1938 140 1
Stephenson, EricEric Stephenson Flag of England.svg Engleska 36 IL 1934-1944 115 22
Browne, BobbyBobby Browne Ulster banner.svg Sjeverna Irska 36 WH 1935-1947 114 0
Powell, AubreyAubrey Powell Flag of Wales 2.svg Wales 36 IL 1935-1948 119 25
Milburn, JimJim Milburn Flag of England.svg Engleska 36 LB 1936-1952 220 17
Twomey, JimJim Twomey Ulster banner.svg Sjeverna Irska 36 GK 1937-1949 111 0
Cochrane, DavidDavid Cochrane Ulster banner.svg Sjeverna Irska 36 RW 1937-1950 185 32
Browning, LenLen Browning Flag of England.svg Engleska 36 FW 1946-1951 105 46
Dunn, JimmyJimmy Dunn Flag of Scotland.svg Škotska 36 RB 1947-1959 443 1
Charles, JohnJohn Charles Flag of Wales 2.svg Wales 36 CB/FW 1947-1957
1962
327 157
Burden, TommyTommy Burden Flag of England.svg Engleska 36 MF 1948-1954 259 13
McCabe, JimJim McCabe Flag of England.svg Engleska 36 WH 1948-1954 161 0
Hair, GrenvilleGrenville Hair Flag of England.svg Engleska 36 LB 1948-1964 474 2
Searson, HarryHarry Searson Flag of England.svg Engleska 36 GK 1949-1952 116 0
Iggleden, RayRay Iggleden Flag of England.svg Engleska 36 IL 1949-1955 181 50
Williams, HaroldHarold Williams Flag of Wales 2.svg Wales 36 RW 1949-1957 228 35
Kerfoot, EricEric Kerfoot Flag of England.svg Engleska 36 MF 1949-1959 349 10
Scott, JohnJohn Scott Flag of England.svg Engleska 36 GK 1950-1956 114 0
Charlton, JackJack Charlton Flag of England.svg Engleska 36 CB 1952-1973 772 95
Forrest, BobbyBobby Forrest Flag of England.svg Engleska 36 RW 1952-1959 121 37
Nightingale, AlbertAlbert Nightingale Flag of England.svg Engleska 36 ST 1952-1957 135 48
Wood, RoyRoy Wood Flag of England.svg Engleska 36 GK 1952-1960 203 0
Meek, GeorgeGeorge Meek Flag of Scotland.svg Škotska 36 RW 1952-1960 199 19
Overfield, JackJack Overfield Flag of England.svg Engleska 36 RW 1953-1960 163 20
Crowe, ChrisChris Crowe Flag of England.svg Engleska 36 W 1956-1960 98 27
Cush, WilburWilbur Cush Ulster banner.svg Sjeverna Irska 36 IR 1957-1960 90 9
Revie, DonDon Revie Flag of England.svg Engleska 36 IF 1958-1963 80 12
Peyton, NoelNoel Peyton Flag of Ireland.svg Irska 36 IL 1958-1963 117 20
Bremner, BillyBilly Bremner Flag of Scotland.svg Škotska 36 MF 1959-1976 771 115
Goodwin, FreddieFreddie Goodwin Flag of England.svg Engleska 36 HB 1960-1964 120 2
Bell, WillieWillie Bell Flag of Scotland.svg Škotska 36 LB 1960-1967 260 18
Johanneson, AlbertAlbert Johanneson Flag of South Africa (1928-1994).svg JAR 36 LW 1961-1970 200 68
Reaney, PaulPaul Reaney Flag of England.svg Engleska 36 RB 1961-1978 745 9
Hunter, NormanNorman Hunter Flag of England.svg Engleska 36 CB 1961-1976 724 21
Cooper, TerryTerry Cooper Flag of England.svg Engleska 36 LB 1961-1975 350 11
Madeley, PaulPaul Madeley Flag of England.svg Engleska 36 CB 1962-1980 724 34
Lorimer, PeterPeter Lorimer Flag of Scotland.svg Škotska 36 ST 1962-1978 616 219
Sprake, GaryGary Sprake Flag of Wales 2.svg Wales 36 GK 1962-1973 506 0
Storrie, JimJim Storrie Flag of Scotland.svg Škotska 36 FW 1962-1967 156 67
Collins, BobbyBobby Collins Flag of Scotland.svg Škotska 36 MF 1962-1967 167 25
Belfitt, RodRod Belfitt Flag of England.svg Engleska 36 IF 1963-1971 128 33
Giles, JohnJohn Giles Flag of Ireland.svg Irska 36 IF 1963-1975 525 114
Greenhoff, JimmyJimmy Greenhoff Flag of England.svg Engleska 36 ST 1963-1968 136 36
Bates, MickMick Bates Flag of England.svg Engleska 36 MF 1964-1976 187 9
Gray, EddieEddie Gray Flag of Scotland.svg Škotska 36 LW 1965-1984 577 68
Harvey, DavidDavid Harvey Flag of Scotland.svg Škotska 36 GK 1965-1979
1983-1985
446 0
O'Grady, MikeMike O'Grady Flag of England.svg Engleska 36 RW 1965-1969 121 17
Yorath, TerryTerry Yorath Flag of Wales 2.svg Wales 36 MF 1967-1976 196 12
Jones, MickMick Jones Flag of England.svg Engleska 36 FW 1967-1975 312 111
Clarke, AllanAllan Clarke Flag of England.svg Engleska 36 ST 1969-1978 364 151
Jordan, JoeJoe Jordan Flag of Scotland.svg Škotska 36 FW 1970-1978 220 48
Gray, FrankFrank Gray Flag of Scotland.svg Škotska 36 LB 1971-1979 246 25
Cherry, TrevorTrevor Cherry Flag of England.svg Engleska 36 LB 1972-1982 484 31
McQueen, GordonGordon McQueen Flag of Scotland.svg Škotska 36 CB 1972-1978 171 19
Harris, CarlCarl Harris Flag of Wales 2.svg Wales 36 RW 1973-1982 176 29
Stevenson, ByronByron Stevenson Flag of Wales 2.svg Wales 36 DF 1973-1982 110 5
Thomas, GwynGwyn Thomas Flag of Wales 2.svg Wales 36 MF 1975-1984 103 3
Hankin, RayRay Hankin Flag of England.svg Engleska 36 FW 1976-1980 103 36
Currie, TonyTony Currie Flag of England.svg Engleska 36 MF 1976-1979 124 16
Graham, ArthurArthur Graham Flag of Scotland.svg Škotska 36 LW 1977-1983 260 47
Flynn, BrianBrian Flynn Flag of Wales 2.svg Wales 36 MF 1977-1982 177 11
Hart, PaulPaul Hart Flag of England.svg Engleska 36 CB 1978-1983 223 20
Connor, TerryTerry Connor Flag of England.svg Engleska 36 RB 1979-1983 108 22
Hamson, GaryGary Hamson Flag of England.svg Engleska 36 MF 1979-1986 152 4
Dickinson, MartinMartin Dickinson Flag of England.svg Engleska 36 CB 1980-1986 119 2
Aspin, NeilNeil Aspin Flag of England.svg Engleska 36 RB 1981-1989 244 6
Sheridan, JohnJohn Sheridan Flag of Ireland.svg Irska 36 CM 1982-1989 267 52
Ritchie, AndyAndy Ritchie Flag of England.svg Engleska 36 ST 1983-1987 159 44
Day, MervynMervyn Day Flag of England.svg Engleska 36 GK 1985-1993 268 0
Baird, IanIan Baird Flag of England.svg Engleska 36 FW 1985-1987
1990-1991
192 58
Rennie, DavidDavid Rennie Flag of Scotland.svg Škotska 36 DF 1986-1989 119 7
Haddock, PeterPeter Haddock Flag of England.svg Engleska 36 CB 1986-1991 146 1
Adams, MickyMicky Adams Flag of England.svg Engleska 36 LB 1987-1989 89 3
Pearson, JohnJohn Pearson Flag of England.svg Engleska 36 FW 1987-1991 127 12
Snodin, GlynnGlynn Snodin Flag of England.svg Engleska 36 LB 1987-1992 116 13
Batty, DavidDavid Batty Flag of England.svg Engleska 36 CM 1987-1993
1998-2004
382 4
Davison, BobbyBobby Davison Flag of England.svg Engleska 36 ST 1987-1992 110 35
Speed, GaryGary Speed Flag of Wales 2.svg Wales 36 MF 1988-1996 311 57
Jones, VinnieVinnie Jones Flag of Wales 2.svg Wales 21 MF 1989-1990 53 5
Strachan, GordonGordon Strachan Flag of Scotland.svg Škotska 21 MF 1989-1995 244 45
Fairclough, ChrisChris Fairclough Flag of England.svg Engleska 36 CB 1989-1995 240 23
Sterland, MelMel Sterland Flag of England.svg Engleska 36 RB 1989-1993 146 20
Shutt, CarlCarl Shutt Flag of England.svg Engleska 36 ST 1989-1993 106 25
McAllister, GaryGary McAllister Flag of Scotland.svg Škotska 21 MF 1990-1996 294 45
Lukic, JohnJohn Lukic Flag of England.svg Engleska 36 GK 1978-1983
1990-1996
430 0
Whyte, ChrisChris Whyte Flag of England.svg Engleska 36 CB 1990-1993 146 6
Chapman, LeeLee Chapman Flag of England.svg Engleska 36 FW 1990-1993
1996
174 80
Kelly, GaryGary Kelly Flag of Ireland.svg Irska 21 RB 1991-2007 531 4
Wetherall, DavidDavid Wetherall Flag of England.svg Engleska 36 CB 1991-1999 250 18
Wallace, RodRod Wallace Flag of England.svg Engleska 36 ST 1991-1998 256 66
Dorigo, TonyTony Dorigo Flag of England.svg Engleska 21 LB 1991-1997 208 5
Cantona, ÉricÉric Cantona Flag of France.svg Francuska 36 FW 1992 34 11
Deane, BrianBrian Deane Flag of England.svg Engleska 36 FW 1993-1997
2004-2005
201 45
Palmer, CarltonCarlton Palmer Flag of England.svg Engleska 36 MF 1994-1997 130 7
Radebe, LucasLucas Radebe Flag of South Africa.svg JAR 36 CB 1994-2005 262 3
Yeboah, TonyTony Yeboah Flag of Ghana.svg Gana 21 FW 1995-1997 62 33
Harte, IanIan Harte Flag of Ireland.svg Irska 21 LB 1995-2004 288 39
Kewell, HarryHarry Kewell Flag of Australia.svg Australija 21 AM 1995-2003 242 63
Martyn, NigelNigel Martyn Flag of England.svg Engleska 21 GK 1996-2003 273 0
McPhail, StephenStephen McPhail Flag of Ireland.svg Irska 21 MF 1996-2004 97 3
Hasselbaink, Jimmy FloydJimmy Floyd Hasselbaink Flag of the Netherlands.svg Nizozemska 36 ST 1997-1999 87 42
Bowyer, LeeLee Bowyer Flag of England.svg Engleska 21 RM 1996-2003 265 55
Haaland, Alf-IngeAlf-Inge Haaland Flag of Norway.svg Norveška 36 MF 1997-2000 92 8
Smith, AlanAlan Smith Flag of England.svg Engleska 21 FW 1997-2004 228 56
Robinson, PaulPaul Robinson Flag of England.svg Engleska 21 GK 1997-2004 119 1
Woodgate, JonathanJonathan Woodgate Flag of England.svg Engleska 21 CB 1996-2003 142 4
Richardson, FrazerFrazer Richardson Flag of England.svg Engleska 21 RB 1999- 126 4
Bakke, EirikEirik Bakke Flag of Norway.svg Norveška 21 MF 1999-2006 196 21
Mills, DannyDanny Mills Flag of England.svg Engleska 21 RB 1999-2004 141 4
Bridges, MichaelMichael Bridges Flag of England.svg Engleska 21 FW 1999-2004 82 21
Wilcox, JasonJason Wilcox Flag of England.svg Engleska 21 W 1999-2004 106 6
Viduka, MarkMark Viduka Flag of Australia.svg Australija 21 ST 2000-2004 166 72
Matteo, DominicDominic Matteo Flag of Scotland.svg Škotska 21 DF 2000-2004 146 4
Kilgallon, MatthewMatthew Kilgallon Flag of England.svg Engleska 21 CB 2000-2007 95 3
Ferdinand, RioRio Ferdinand Flag of England.svg Engleska 21 DF 2000-2002 73 2
Healy, DavidDavid Healy Ulster banner.svg Sjeverna Irska 21 ST 2004-2007 121 31
Butler, PaulPaul Butler Flag of Ireland.svg Irska 21 CB 2004-2007 106 4
Sullivan, NeilNeil Sullivan Flag of Scotland.svg Škotska 21 GK 2004-2007 110 0
Lewis, EddieEddie Lewis Flag of the United States.svg SAD 21 LM 2005-2007 96 9
Douglas, JonathanJonathan Douglas Flag of Ireland.svg Irska 21 MF 2005- 115 9
Beckford, JermaineJermaine Beckford Flag of England.svg Engleska 21 FW 2006- 53 20

Pozicije[uredi | uredi kôd]

GK Vratar RB Krilni desni branič RW krilo DF Branič
IF Istureni napadač LB Krilni lijevi branič LW Lijevo krilo CB Središnji branič
FW Napadač FB Fullback W Krilo MF Vezni igrač
ST Napadač WH Krilni vezni igrač AM Navalni vezni igrač CM Središnji vezni igrač

Najvećih 100 igrača Leeds Uniteda A.F.C[uredi | uredi kôd]

Igrači koji su boldani izabrani su u najbolju momčad Leeds Uniteda svih vremena

Najbolja momčad svih vremena[uredi | uredi kôd]

Najbolja momčad Leeds Uniteda