Dodatak:Popis jadranskih ribljih vrsta

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži

U Jadranskom moru možemo pronaći sljedeće vrste riba:

Jadranske riblje vrste
Službeno ime Latinsko ime Druga imena
A Afrička poletuša Parexocoetus mento lastavica, letač
Afrički kostorog Stephanolepis diaspros kožasti kostorog, mihača
Arbun Pagellus erythrinus arbul, arbor, ribun, rumenac, višćica, fag
Atlantski mekousnik Melanostigma atlanticum
B Babica babaroga Parablennius tentacularis rogata babica, rogata slingura
Babica balavica Parablennius sanguinolentus velika slingura, balava slingura, hrđava babica, ruzinava babica
Babica buljooka Paralipophrys trigloides
Babica crnoboka Parablennius rouxi slingurica prugulja, babica prugasta, babica prugulja, babica kraljica, slingurica crnoboka
Babica crnoglava Lipophrys nigriceps slingurica crnoglavka
Babica dalmatinska Lipophrys dalmatinus slingura rupičarka
Babica dubinka Blennius ocellaris dubinska slingura, slingura dubljinka
Babica jadranska Lipophrys adriaticus
Babica jelenka Parablennius incognitus slingurica bljedica
Babica kokošica Aidablennius sphynx slingurica kokošica
Babica kolombatovićeva Parablennius zvonimiri slingurica mrkulja, zvonimirka
Babica kukmašica Salaria pavo slingura krunašica, huhorica
Babica mrkulja Parablennius gattorugine babica obična, slingurica, barbir, babak, baba, slingurica mramorka
Babica penjačica Coryphoblennius galerita
Babica riječna Salaria fluviatilis
Babica zebrica Salaria basilisca
Babica žutoobrazna Lipophrys canevae
Barjaktarka Aulopus filamentosus
Batoglavac Pagellus acarne divlji arbun, bajok, grbić, batelj, batokljunac, rumenac
Batovina Uranoscopus scaber bežmek, čaća, čaće, batoglav, badić, neblogled, bokainkavo, lepur, cikalo, pušac
Biseran Gonostoma denudatum
Bodeč mali Scorpaena loppei Krestavi bodeč, bodečnjak krestavi, bodeč pivac
Bodečnjak Scorpaena maderensis mali bodečnjak
Bodečnjak veliki Helicolenus dactylopterus jauk, bodenjak veliki
Bodljikava mramorna riba Siganus rivulatus bodljikavac, sigan
Bucanj mali Ranzania laevis mali mih
Bucanj veliki Mola mola pešeluna, pešibarila, bačva, misec, mih
Butor Galeorhinus galeus pas butor
Bukva Boops boops bugva, batelj, matara, matijaš, buba, boba, bugvilj, matelan, matijaš
C Cipal balavac Liza ramada plavić, brena, crnac, šupljak, samac
Cipal bataš Mugil cephalus mulj, glavaš, babaš, skakavac, javra
Cipal mržnjak Liza saliens dugaš, sisavac, slinavac, vodeni, crnac, ćifal od kurenta, kefala, korun, cabra, mulo, plaznik, šiljousti, šiljasti
Cipal plutaš Oedalechilus labeo ludaš, luskavac, pesnjak, glibavac
Cipal putnik Chelon labrosus mrena, bir, crni, plotun, kuljavac
Cipal zlatar Liza aurata zlatac, glavatac, vrecinaš, mrena puzavica, zlatan, zlatoperec, zlatulj, žutac
Crnej Chromis chromis črnac, kaliger, čančol, prajčić, šćoka, indijanac, crnjul
Crvojeguljka Chlopsis bicolor lažni ugor, falšet, dvobojni ugor
Č Čarobni patkokljunić Facciolella oxyrhyncha
D Drhtulja šarulja Torpedo marmorata mramorna drhtulja, trn, trnjevača, tresnavka, banjača, pjegava drhtulja, renjok
Drhtulja mrkulja Torpedo nobiliana ljubičasta drhtulja
Drhtulja obična Torpedo torpedo devetopjegna drhtulja , drhtulja kolobarka, botun drhtulja
Drkovna Dalatias licha mrkan, mrkalj, pas mrkalj
Drozd Labrus viridis bimba, lenica, čvrljak, civela
Dugonoska Symphodus rostratus
F Fratar Diplodus vulgaris crnoguza, baraj, crnoguz, crnorepac, frankul, pop, oluz, crnošiljac
G Gavun Atherina hepsetus veliki gavun, agun, girica, barfun, batača, batelj, brofun, čiga, gaun, brfun
Gavun oliga (mali) Atherina boyeri batelj, čiga, gaun batelj, gaun hrskavac, grčki, brfun, grima , mahača, ojiga, tupača
Gira atlantska Centracanthus cirrus
Gira oblica Spicara smaris čikavica, menula, gera, obljak, mrljanka, manula
Gira oštrulja Spicara flexuosa čipavica, matica, gavorica, samar, lužina, širolica...
Glavoč Bellotijev Gobius ater balearski glavoč/glamac
Glavoč bjelaš Gobius geniporus glavoč/glamac bilac
Glavoč bjelčić Gobius bucchichi Bučićev glavoč/glamac
Glavoč blatar Gobius niger crni glavoč/glamac
Glavoč blijedac Gobius fallax glavoč/glamac bijelac
Glavoč crnac Didogobius schlieweni
Glavoč četveropjegi Deltentosteus quadrimaculatus Glavoč/glamac četripjeg
Glavoč Dollfusijev Vanneaugobius dollfusi
Glavoč Guilletijev Lebetus guilleti
Glavoč istarski Didogobius splechtnai
Glavoč Kolombatovićev Gobius kolombatovici
Glavoč kristalni Crystallogobius linearis mliječić
Glavoč krvoust Gobius cruentatus
Glavoč leopard Thorogobius ephippiatus
Glavoč mrkulj Gobius paganellus kamenjar, porupnjak, noćar, noćnjaš
Glavoč norveški Pomatoschistus norvegicus
Glavoč pješčani Gobius roulei glamac, pješčani glamac
Glavoč pločar Gobius cobitis
Glavoč plošac Chromogobius quadrivittatus maćani glavoč
Glavoč Steinitzov Gammogobius steinitzi
Glavoč travaš Zosterisessor ophiocephalus
Glavoč uvijeni Gobius couchi
Glavoč vitkan Gobius strictus Schmidtov glavoč/glamac
Glavoč zlatac Gobius auratus
Glavoč žutac Gobius xanthocephalus zlatni glavoč/glamac
Glavočić balearski Odondebuenia balearica
Glavočić Bathov Pomatoschistus bathi
Glavočić crnobok Gobius vittatus
Glavočić crnotrus Pomatoschistus canestrinii
Glavočić crveni Millerigobius macrocephalus batoglavčić
Glavočić dvotočkaš Pomatoschistus pictus adriaticus
Glavočić kaljužar Pomatoschistus marmoratus kaljužarić
Glavočić kavkaski Knipowitschia caucasica
Glavočić korčulanski Corcyrogobius liechtensteini
Glavočić mreškan Buenia affinis
Glavočić pećinski Speleogobius trigloides glavočić od grote
Glavočić pelagični Pseudaphya ferreri pučinska mliječ
Glavočić pjeskuljaš Pomatoschistus minutus
Glavočić rašljorepić Pomatoschistus knerii glavočić Knerov
Glavočić repaš Lesueurigobius suerii
Glavočić sedlan Chromogobius zebratus glavoč/glamac kamenjarić
Glavočić šiljoglav Pomatoschistus quagga
Glavočić veleljuskaš Lesueurigobius friesii
Glavočić veleljuskaš trećeperac Thorogobius macrolepis
Glavočić vodenjak Knipowitschia panizzae
Glavočić zebrasti Zebrus zebrus glavočić šargan, kamenjarić
Glavočić zuban Deltentosteus collonianus
Glavonja Hexanchus griseus pas glavonja šestoškrgaš
Glavoperčić Clinitrachus argentatus
Gof Seriola dumerili orhan, gofo
Golub ćukan Pteromylaeus bovinus
Golub kosir Myliobatis aquila sokol, biskup, ćuk, ororaža, fratar golub, sović, viža
Golub uhan Mobula mobular
Grbavi čizmar Alectis alexandrinus
Grboglavka Brama brama
Grdobina mrkulja Lophius piscatorius vrag, rošpo, vražica, žaba
Grdobina žutulja Lophius budegassa
Gušter Synodus saurus
Gušter morski oštrozubi Saurida undosquamis
Gušteran obični Diaphus subtilis
Gušteran batoglavi Diaphus holti
Gušteran repan Notoscopelus elongatus
Gušteran rogook Ceratoscopelus maderensis
Gušteran sićušni Lampanyctus pusillus
Gušteran šiljoglavi Lampanyctus crocodilus
Gušteran tupan Lobianchia gemellarii
Gušteran tupoglav Lobianchia dofleini
H Hama Argyrosomus regius
Huj bijelac Ophidion barbatum
Huj bradati Ophidion rochei huj mačinac
Huj mrkan Parophidion vassali
Hujica golica Gymnammodytes cicerelus
I Iglan Tetrapturus belone
Iglica Belone belone
Iglun Xiphias gladius sabljarka
Iglozub Chauliodus sloani iglozub strašni, morska guja
Inćun Engraulis encrasicolus Brgljun, brfun
Iverak Platichthys flesus iver, pasara, ploča
Iverak zlatopjeg Pleuronectes platessa pašara, jezik zlatni, kalkan, platka, morska ploča, zlatopjeg
J Jadranska jesetra Acipenser naccarii jesetra tuponoska
Jajak Ichthyococcus ovatus
Jedroglavka Lophotus lacepede
Jegulja Anguilla anguilla anguja
Jera Anthias anthias matulić barjaktar, kirnjica, crvena barjaktarka, crveni crnej
Jezičac crnac Symphurus ligulatus
K Kantar Spondyliosoma cantharus kantara, kantor, manjamorta, grobar, sivac, picigamorti, kantra
Kanjac Serranus cabrilla kanj, zubuša, kanica, kanjica, giričar, pljucavac
Kavala (riba) Sciaena umbra konj, krap, kavalin, kurben, škrap, kaval, hrb
Kirnja Epinephelus marginatus kjerna golema
Kirnja bjelica Epinephelus aeneus bijela kirnja
Kirnja češljasta Mycteroperca rubra
Kirnja glavulja Polyprion americanus kirnja dubinska
Kirnja narančasto točkasta Epinephelus coioides
Kirnja zlatica Epinephelus costae dugulja, galinjača
Kirnja zubuša Epinephelus caninus kirnja šarulja
Kljunčica Capros aper
Knez Coris julis
Kokot Trigla lyra
Kokot barjaktar Aspitrigla obscura
Kokot bijelac Aspitrigla cuculus
Kokot letač Dactylopterus volitans
Kokot sivac Eutrigla gurnardus
Kokotić Lepidotrigla dieuzeidei
Kokotić oštruljić Lepidotrigla cavillone
Koljuška Gasterosteus aculeatus
Komarča Sparus aurata orada, podlanica, dinigla, lovrata, ovrata, sekulica, štrigavica
Kopljozub Evermannella balboi
Koraf Umbrina cirrosa
Kosirica Symphodus (crenilabrus) roissali
Kosirica mjesečica Symphodus (crenilabrus) melops
Kostelj Squalus acanthias Squalus blainvillei azja, košćak, kucin, kučak, pas kostelj, pas kostić, pas košćenjak, pena
Kostelj crnac Etmopterus spinax
Kostelj dubinac Centrophorus granulosus
Kostorog Balistes capriscus Balistes carolinensis
Kovač Zeus faber petrova riba, Sveti Petar, šanpjer
Kučak Isurus oxyrinchus
Kučina Lamna nasus
Kuglakož Sphoeroides pachygaster četverozupka, napuhača
L Lampuga Coryphaena hippurus
Lastavica balavica Trigla lucerna
Lastavica glavulja Trigloporus lastoviza
Lastavica prasica Trigla lyra
Leptirica (riba) Gymnura altavela
List Solea vulgaris Solea solea švoja, zalistak, platuša
List bradavkar Pegusa lascaris
List bradavkar Solea lascaris
List crnorub Solea kleinii
List egipatski Solea aegyptica
List hrapavac Monochirus hispidus
List jadranski Solea impar
List nosan Solea nasuta
List pečatar Microchirus ocellatus
List piknjavac Buglossidium luteum
List prugavac Microchirus variegatus
Listić bijelac Symphurus nigrescens
Lojka Alosa alosa Alosa fallax
Ljuskotrn Ruvettus pretiosus
Lokarda Scomber japonicus plavica
Lubin Dicentrarchus labrax agač, levrek, brancin, smudut, dut, vuk
Lubin točkasti Dicentrarchus punctatus
Lumbrak Symphodus tinca salnjača, lepa, smokvica, zelenbać, pešnjić, pirka
M Mač srebrnjak Trachypterus trachypterus
Mačinac crveni Cepola macrophthalma
Mačinac crveni Cepola rubescens
Mačka bljedica Scyliorhinus canicula
Mačka crnousta Pristiurus melanostomus
Mačka mrkulja Scyliorhinus stellaris
Malousna jegulja Polyacanthonotus rissoanus
Manjić morski Molva dypterygia dypterygia
Martinka Symphodus (crenilabrus) ocellatus
Matuličić Apogon (apogon) imberbis
Matuljić Callanthias ruber
Mediteranska pauk riba Bathypterois dubius
Mediteranska tabinjka Lepidion lepidion
Mediteranski dugorepac rilaš Caelorinchus mediterraneus
Miš Coelorhynchus coelorhynchus
Miš bodljaš Nezumia sclerorhynchus
Mišić Callionymus lyra
Mišić crnopjeg Callionymus maculatus
Mišić dubljinčić Synchiropus phaeton
Mišić poprskanac Callionymus risso
Mišić repaš Callionymus pusillus
Mišić sedloprug Callionymus fasciatus
Mliječ ružični Aphia minuta
Mlat Sphyrna zygaena jaram, bat
Modrak Spicara maena traglja, tragalj
Modrulj Prionace glauca modri kučak, pas modrac, pas modrak, pas modrulj, zupka
Morska pastrva Salmo trutta trutta
Morski konjić Hippocampus hippocampus
Morski konjić Hippocampus ramulosus
Morski štakor Chimaera monstrosa
Morski vepar Plectorhinchus mediterraneus
Moruna Huso huso
Murina žutošarka Muraena helena
Murina crnka Gymnothorax unicolor
N Nevjesta Lampris guttatus
Nosočica bljedica Cyclothone braueri
Nosočica mrkulja Cyclothone microdon
O Obrvan Aphanius fasciatus
Okan Pagellus bogaraveo
Okatica Mora moro crnkinja, okatica veleljuska
Oslić Merluccuis merluccius magarcic, magarčić, mol, murluc, oslic, tovar, ugota
Ovčica Lithognathus mormyrus arkaj, mormora, aršan
P Pagar Pagrus pagrus parag, pagra, pagarić, albun, crvenac, fag, hvag
Pagar barjaktar Pagrus coeruleostrictus
Palamida Sarda sarda palovnić, pastirica, polamida, polanda, smucaš, šarica
Papalina Sprattus sprattus sardelina, srdelica, srdelin, belac, gavica, pistač, šarakina
Papigača Sparisoma (euscarus) cretense
Pas lisica Alopias vulpinus
Pas ljudožder Carcharodon carcharias velika bijela psina
Pas mekuš Mustelus asterias
Pas mekuš Mustelus mustelus
Pas mekuš Mustelus punctulatus
Pas tupan Carcharhinus plumbeus
Pas zvjezdaš Echinorhinus brucus
Pastir batoglavac Schedophilus ovalis
Pastir krilaš Cubiceps gracilis
Pastir šiljoglavac Centrolophus niger
Pastirica atlantska Orcynopsis unicolor
Pastuga Acipenser stellatus
Patarača Citharus linguatula
Patarača crnopjega Lepidorhombus boscii
Patarača oštronoska Lepidorhombus whiffiagonis
Patkokljunić Nettastoma melanurum
Pauk bijelac Trachinus draco
Pauk crnac Trachinus araneus
Pauk mrkulj Trachinus radiatus Pauk šarac
Pauk žutac Echiichthys vipera
Pešac ljuskavac Acantholabrus palloni
Pešnjić crnorepi Symphodus melanocercus Inac (Hinac) crnorepi
Pešnjić dugoprugi Symphodus doderleini Hinac dugoprugac
Pešnić sivi Symphodus cinereus Hinac sivi
Pic Diplodus puntazzo pič, špic
Pilan Pristis pectinata
Pirka Serranus scriba
Pišmolj Merlangius merlangus
Pjevčić oštronosić Tripterygion tripteronotus
Pjevčić sićušni Tripterygion melanurus
Pjevčić žuti Tripterygion delaisi
Pjevčina pučinka Luvarus imperialis
Plavi trnobrk Carnax crysos
Plosnata bljedica Arnoglossus laterna
Plosnatica barjaktarka Arnoglossus thori
Plosnatica krunašica Arnoglossus imperialis
Plosnatica tamnuša Arnoglossus kessleri
Plosnatica veleoka Arnoglossus rueppelli
Plotica morska Stromateus fiatola
Podujka Symphodus (crenilabrus) mediterraneus
Pojas Regalecus glesne
Poklopac kosmati Phrynorhombus regius
Poletuša mediteranska Cheilopogon heterurus
Poletuša modrulja Exocoetus obtusirostris
Poletuša lastavica Exocoetus volitans
Poletuša crnokrilna Hirundichthys rondeletii
Polukljuna iglica Hemiramphus far
Prasac Oxynotus centrina
Priljepak skriveni Apletodon incognitus
Priljepnjak grboglavić Diplecogaster bimaculata
Priljepnjak kamenjarić Lepadogaster lepadogaster
Priljepnjak sićušni Opeatogenys gracilis
Priljepnjak somčić Gouania wildenowi
Priljepnjak veliki Lepadogaster candollei
Priljepuša Remora remora
Priljepuša australska Remora australis
Priljepuša golema Echeneis naucrates
Proskok Scomberesox saurus
Psina golema Cetorhinus maximus
Psina zmijozuba Odontaspis taurus
Psina zmijozuba kvrgorepa Odontaspis ferox
R Razok Bothus podas
Raža Raja fullonica
Raža crnopjega Raja montagui
Raža crnožiga Raja polystigma
Raža kamenica Raja clavata
Raža modropjega Raja miraletus
Raža smeđa Raja circularis
Raža tuponska Raja radula
Raža vijošaraka Raja undulata
Raža zvjezdopjega Raja asterias
Ražopas Rhinobatos rhinobatos
Sapunar Leiognathus klunzingeri
Romb Scophthalmus rhombus
Rumb Psetta maxima
Rumenac okan Pagellus bogaraveo
S Salpa Sarpa salpa salpuc, salpuša, salpušica, sapa, sapica, sopa
Sjekirica Argyropelecus hemigymnus
Sklat sivac Squatina squatina
Sklat žutan Squatina oculata
Skuša Scomber scombrus škombra, vrnut
Skušac pratibrod Naucrates ductor
Smokva Labrus bimaculatus figa, pika
Srdela Sardina pilchardus sardina, srđela, šardela, štijavica, žir
Srdela golema Sardinella aurita
Srebrna plotica Pampus argenteus
Srebrnica veleoka Nansenia oblita
Srebrnoprugac Kyphosus sectator
Srebrnjak Argentina sphyraena
Srebrnjak malozubi Glossanodon leioglossus
Srporiba srebrenica Zu cristatus
Strijela bjelica Lichia amia
Strijela modrulja Trachinotus ovatus
Strijela šarulja Campogramma glaycos
Strijelka Pomatomus saltator
Strmorinac trbušasti Carapus acus
Strmorinac vitki Echiodon dentatus
Svjetličica bucmulja Vinciguerria poweriae
Svjetličica vitkulja Vinciguerria attenuata
Svjetlogubac Diaphus metopoclampus
Š Šarag Diplodus sargus sargus sarag, sarak, serag, serah, šarak
Šarko crveni Xyrichthys novacula
Šarun Trachurus trachurus sarun, šnjur, širun, šarun blatar
Šarun golemi Trachurus picturatus
Šarun mediteranski Trachurus mediterraneus
Šilce grebenkljuno Nerophis ophidion
Šilo Syngnathus acus
Šilo crnoboko Syngnathus taenionotus
Šilo dračavo Syngnathus phlegon
Šilo kratkokljuno Syngnathus abaster
Šilo oblokljuno Nerophis maculatus
Šilo tankokljuno Syngnathus tenuirostris
Šilo tupokljuno Syngnathus typhle
Šiljorepan Notacanthus bonapartei
Škarpinica Scorpaena notata bodeč crveni, bodečić crveni, škrpinica
Škarpina Scorpaena scrofa škrpina, crveni škrpun, logrnja, skarpina, skrpina
Škarpina ružičasta Scorpaena elongata
Škarpun Scorpaena porcus
Šljuka Macroramphosus scolopax
Šnjur golemi Trachurus picturatus
Šnjurak Pseudocaranx dentex
Špar Diplodus annularis kolorep, baraj, češljić, šparac, bili špar, šparma, špijun, frankul, šparmić, barić, haluz, prstenac, kolorepi šarag
Štrljun Acipenser sturio
Štukan Sphyraena sphyraena
Štukovčica Lestidiops sphyrenoides
Štukovčica Notolepis rissoi
Štukovčica Paralepis coregonoides
Štukovčica Paralepis speciosa
T Tabinja bjelica Phycis blennoides
Tabinja mrkulja Phycis phycis
Tabinjak Gadella maraldi
Tabinjčica kratka Cataetyx alleni
Tabinjčić Bellottia apoda
Tabinjčić bodljaš Benthocometes robustus
Tabinjčić crnac Oligopus ater
Tankorepac okač Hymenocephalus italicus
Trbobrošić Maurolicus muelleri
Trbobrošić vitkan Valenciennellus tripunctulatus
Trlja blatarica Mullus barbatus barbun, batoglavac
Trlja kamenjarka Mullus surmuletus barbun, trlja od kamena, tralja
Trnobraz Schedophilus medusophagus
Trup Auxis rochei
Trup crnopjeg Euthynnus alletteratus
Tunj Thunnus thynnus tuna, tun, obična tuna
Tunj dugokrilac Thunnus alalunga
Tunj prugavac Katsuwonus pelamis
Tupousna barakuda Sphyraena chrysotaenia
Turčin Peristedion cataphractum
U Ugor Conger Conger grongo, školjar, gruj
Ugorac glavan Echelus myrus
Ugorić usnavac Gnathophis mystax
Ugorić zlatar Ariosoma balearicum
Ugorova majka mrkulja Gaidropsarus mediterraneus
Ugorova majka pečatnica Gaidropsarus vulgaris
Ugorova majka zubuša Antonogadus megalokynodon
Ugotica Trisopterus minutus
Ugotica pučinka Micromesistius poutassou
Ugotica pučinka Micromesistius poutassou
Ugotica srebrenka Gadiculus argenteus
Ušata Oblada melanura oćada, crnorep, češalj, mrkulja, ukuljata, ušatka, ušetka, usata, čarnorep, crnošiljac, črnorep, osata, ukuljat, hlamina, ušati crnorep
V Veleokan crni Epigonus telescopus
Veleokan smeđi Epigonus denticulatus
Veličanstvena iglica Tylosurus acus imperialis
Vladika arbanaška Thalasoma pavo
Volina mrkulja Dipturus batis Volina
Volina bjelica Rostroraja alba Volina balavica
Volina klinka Dipturus oxyrinchus Klinka
Volonja Heptranchias perlo
Vrana Labrus merula
Vretenac Trachyrincus scabrus vretence, vreteno
Vučić Serranus hepatus čučin, mišić, kanjić, vuk
Z Zdur šiljoglavac Lappanella fasciata
Zdur tupoglavac Ctenolabrus rupestris
Zelenočica Chlorophthalmus agassizii
Zmija crnonoska Apterichthus anguiformis
Zmija dugonoska Apterichthus caecus
Zmija gušavica Dalophis imberbis
Zmija riđoglava Ophichthus rufus
Zmija zubuša Ophisurus serpens
Zmijičnjak repaš Lepidopus caudatus
Zmijičnjak sabljaš Trichiurus lepturus
Zmijozub Stomias boa
Zubačić rumeni Dentex (polysteganus) macrophthalmus
Zubatac Dentex dentex
Zubatac krunaš Dentex (cheimerius) gibbosus
Zvjezdook Hoplostethus mediterraneus
Ž Žaboglav biseran Myctophum punctatum
Žaboglav buljook Hygophum benoiti
Žaboglav okan Benthosema glaciale
Žaboglav sićušni Hygophum hygomii
Žaboglav tupoglavi Symbolophorus veranyi
Žaboglav vitkorepi Gonichthys coccoi
Žaboglav zdepan Electrona rissoi
Žutousna barakuda Sphyraena viridensis
Žutuga Dasyatis pastinaca
Žutuga dračorepa Dasyatis centroura
Žutuga ljubičasta Pteroplatytrygon violacea