Dodatak:Popis kritosjemenjača, Ang

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Anga[uredi VE | uredi]

, Angadenia

Ange[uredi VE | uredi]

, Angeia , Angeldiazia

Angelica L.[uredi VE | uredi]

  1. Angelica acutiloba
  2. Angelica adzharica
  3. Angelica ampla
  4. Angelica anomala
  5. Angelica archangelica
  6. Angelica arguta
  7. Angelica atropurpurea
  8. Angelica biserrata
  9. Angelica brevicaulis
  10. Angelica breweri
  11. Angelica californica
  12. Angelica callii
  13. Angelica canbyi
  14. Angelica capitellata
  15. Angelica cartilaginomarginata
  16. Angelica cincta
  17. Angelica cryptotaeniifolia
  18. Angelica cyclocarpa
  19. Angelica dabashanensis
  20. Angelica dahurica
  21. Angelica dailingensis
  22. Angelica dawsonii
  23. Angelica decursiva
  24. Angelica dentata
  25. Angelica duclouxii
  26. Angelica edulis
  27. Angelica fargesii
  28. Angelica genuflexa
  29. Angelica gigas
  30. Angelica glauca
  31. Angelica grayi
  32. Angelica hakonensis
  33. Angelica hendersonii
  34. Angelica heterocarpa
  35. Angelica hirsutiflora
  36. Angelica inaequalis
  37. Angelica indica
  38. Angelica japonica
  39. Angelica kaghanica
  40. Angelica kangdingensis
  41. Angelica keiskei
  42. Angelica kingii
  43. Angelica komarovii
  44. Angelica laevigata
  45. Angelica laxifoliata
  46. Angelica leiocarpa
  47. Angelica lignescens
  48. Angelica likiangensis
  49. Angelica lineariloba
  50. Angelica longicaudata
  51. Angelica longipes
  52. Angelica longiradiata
  53. Angelica lucida
  54. Angelica major
  55. Angelica maowenensis
  56. Angelica megaphylla
  57. Angelica minamitanii
  58. Angelica morii
  59. Angelica morrisonicola
  60. Angelica multicaulis
  61. Angelica multisecta
  62. Angelica nakaiana
  63. Angelica nelsonii
  64. Angelica nitida
  65. Angelica nubigena
  66. Angelica nuristanica
  67. Angelica pachycarpa
  68. Angelica pachyptera
  69. Angelica paeoniifolia
  70. Angelica pinnata
  71. Angelica pinnatiloba
  72. Angelica polymorpha
  73. Angelica pseudoselinum
  74. Angelica pseudoshikokiana
  75. Angelica pubescens
  76. Angelica pyrenaea
  77. Angelica razulii
  78. Angelica roseana
  79. Angelica sajanensis
  80. Angelica saxatilis
  81. Angelica saxicola
  82. Angelica scabrida
  83. Angelica setchuenensis
  84. Angelica shikokiana
  85. Angelica sinanomontana
  86. Angelica sinensis
  87. Angelica smithii
  88. Angelica songpanensis
  89. Angelica sylvestris
  90. Angelica taiwaniana
  91. Angelica tarokoensis
  92. Angelica tenuisecta
  93. Angelica ternata
  94. Angelica tianmuensis
  95. Angelica tomentosa
  96. Angelica triquinata
  97. Angelica tschimganica
  98. Angelica tsinlingensis
  99. Angelica turcica
  100. Angelica ubatakensis
  101. Angelica ursina
  102. Angelica valida
  103. Angelica venenosa
  104. Angelica wheeleri
  105. Angelica yakusimensis

Angiospermae → Magnoliopsida → Apiales → Apiaceae , Angelonia , Angelopogon , Angelphytum

Angi[uredi VE | uredi]

, Angianthus , Anginon

Angiospermae (Magnoliophyta)[uredi VE | uredi]

  • Porodice:

Acanthaceae, Achariaceae, Achatocarpaceae, Acoraceae, Actinidiaceae, Adoxaceae, Aextoxicaceae, Aizoaceae, Akaniaceae, Alismataceae, Alseuosmiaceae, Alstroemeriaceae, Altingiaceae, Amaranthaceae, Amaryllidaceae, Amborellaceae, Anacampserotaceae, Anacardiaceae, Anarthriaceae, Ancistrocladaceae, Anisophylleaceae, Annonaceae, Aphanopetalaceae, Aphloiaceae, Apiaceae, Apocynaceae, Apodanthaceae, Aponogetonaceae, Aquifoliaceae, Araceae, Araliaceae, Arecaceae, Argophyllaceae, Aristolochiaceae, Asparagaceae, Asteliaceae, Asteropeiaceae, Atherospermataceae, Austrobaileyaceae, Balanopaceae, Balanophoraceae, Balsaminaceae, Barbeuiaceae, Barbeyaceae, Basellaceae, Bataceae, Begoniaceae, Berberidaceae, Berberidopsidaceae, Betulaceae, Biebersteiniaceae, Bignoniaceae, Bixaceae, Blandfordiaceae, Bonnetiaceae, Boraginaceae, Boryaceae, Brassicaceae, Bromeliaceae, Brunelliaceae, Bruniaceae, Burmanniaceae, Burseraceae, Butomaceae, Buxaceae, Byblidaceae, Cabombaceae, Cactaceae, Calceolariaceae, Calophyllaceae, Calycanthaceae, Calyceraceae, Campanulaceae, Campynemataceae, Canellaceae, Cannabaceae, Cannaceae, Capparaceae, Caprifoliaceae, Cardiopteridaceae, Caricaceae, Carlemanniaceae, Caryocaraceae, Caryophyllaceae, Casuarinaceae, Celastraceae, Centrolepidaceae, Centroplacaceae, Cephalotaceae, Ceratophyllaceae, Cercidiphyllaceae, Chloranthaceae, Chrysobalanaceae, Circaeasteraceae, Cistaceae, Cleomaceae, Clethraceae, Clusiaceae, Colchicaceae, Columelliaceae, Combretaceae, Commelinaceae, Compositae, Connaraceae, Convolvulaceae, Coriariaceae, Cornaceae, Corsiaceae, Corynocarpaceae, Costaceae, Crassulaceae, Crossosomataceae, Ctenolophonaceae, Cucurbitaceae, Cunoniaceae, Curtisiaceae, Cyclanthaceae, Cymodoceaceae, Cynomoriaceae, Cyperaceae, Cyrillaceae, Cytinaceae, Daphniphyllaceae, Dasypogonaceae, Datiscaceae, Degeneriaceae, Diapensiaceae, Dichapetalaceae, Didiereaceae, Dilleniaceae, Dioncophyllaceae, Dioscoreaceae, Dipentodontaceae, Dipterocarpaceae, Dirachmaceae, Doryanthaceae, Droseraceae, Drosophyllaceae, Ebenaceae, Ecdeiocoleaceae, Elaeagnaceae, Elaeocarpaceae, Elatinaceae, Emblingiaceae, Ericaceae, Eriocaulaceae, Erythroxylaceae, Escalloniaceae, Eucommiaceae, Euphorbiaceae, Euphroniaceae, Eupomatiaceae, Eupteleaceae, Fagaceae, Flacourtiaceae, Flagellariaceae, Fouquieriaceae, Frankeniaceae, Garryaceae, Geissolomataceae, Gelsemiaceae, Gentianaceae, Geraniaceae, Gerrardinaceae, Gesneriaceae, Gisekiaceae, Gomortegaceae, Goodeniaceae, Goupiaceae, Grossulariaceae, Grubbiaceae, Guamatelaceae, Gunneraceae, Gyrostemonaceae, Haemodoraceae, Halophytaceae, Haloragaceae, Hamamelidaceae, Hanguanaceae, Haptanthaceae, Heliconiaceae, Helwingiaceae, Hernandiaceae, Himantandraceae, Huaceae, Humiriaceae, Hydatellaceae, Hydnoraceae, Hydrangeaceae, Hydrocharitaceae, Hydroleaceae, Hydrostachyaceae, Hypericaceae, Hypoxidaceae, Icacinaceae, Iridaceae, Irvingiaceae, Iteaceae, Ixioliriaceae, Ixonanthaceae, Joinvilleaceae, Juglandaceae, Juncaceae, Juncaginaceae, Kirkiaceae, Koeberliniaceae, Krameriaceae, Lacistemataceae, Lactoridaceae, Lamiaceae, Lanariaceae, Lardizabalaceae, Lauraceae, Lecythidaceae, Leguminosae, Lentibulariaceae, Lepidobotryaceae, Liliaceae, Limeaceae, Limnanthaceae, Linaceae, Linderniaceae, Loasaceae, Loganiaceae, Lophiocarpaceae, Lophopyxidaceae, Loranthaceae, Lowiaceae, Lythraceae, Magnoliaceae, Malpighiaceae, Malvaceae, Marantaceae, Marcgraviaceae, Martyniaceae, Mayacaceae, Melanthiaceae, Melastomataceae, Meliaceae, Melianthaceae, Menispermaceae, Menyanthaceae, Metteniusaceae, Misodendraceae, Mitrastemonaceae, Molluginaceae, Monimiaceae, Montiaceae, Montiniaceae, Moraceae, Moringaceae, Muntingiaceae, Musaceae, Myodocarpaceae, Myricaceae, Myristicaceae, Myrothamnaceae, Myrtaceae, Nartheciaceae, Nelumbonaceae, Nepenthaceae, Neuradaceae, Nitrariaceae, Nothofagaceae, Nyctaginaceae, Nymphaeaceae, Ochnaceae, Olacaceae, Oleaceae, Onagraceae, Oncothecaceae, Opiliaceae, Orchidaceae, Orobanchaceae, Oxalidaceae, Paeoniaceae, Pandaceae, Pandanaceae, Papaveraceae, Paracryphiaceae, Passifloraceae, Paulowniaceae, Pedaliaceae, Penaeaceae, Pennantiaceae, Pentadiplandraceae, Pentaphragmataceae, Pentaphylacaceae, Penthoraceae, Peraceae, Peridiscaceae, Petenaeaceae, Petermanniaceae, Petrosaviaceae, Phellinaceae, Philesiaceae, Philydraceae, Phrymaceae, Phyllanthaceae, Phyllonomaceae, Physenaceae, Phytolaccaceae, Picramniaceae, Picrodendraceae, Piperaceae, Pittosporaceae, Plantaginaceae, Platanaceae, Plocospermataceae, Plumbaginaceae, Poaceae, Podostemaceae, Polemoniaceae, Polygalaceae, Polygonaceae, Pontederiaceae, Portulacaceae, Posidoniaceae, Potamogetonaceae, Primulaceae, Proteaceae, Putranjivaceae, Quillajaceae, Rafflesiaceae, Ranunculaceae, Rapateaceae, Resedaceae, Restionaceae, Rhabdodendraceae, Rhamnaceae, Rhipogonaceae, Rhizophoraceae, Roridulaceae, Rosaceae, Rousseaceae, Rubiaceae, Ruppiaceae, Rutaceae, Sabiaceae, Salicaceae, Salvadoraceae, Santalaceae, Sapindaceae, Sapotaceae, Sarcobataceae, Sarcolaenaceae, Sarraceniaceae, Saururaceae, Saxifragaceae, Scheuchzeriaceae, Schisandraceae, Schlegeliaceae, Schoepfiaceae, Scrophulariaceae, Setchellanthaceae, Simaroubaceae, Simmondsiaceae, Siparunaceae, Sladeniaceae, Smilacaceae, Solanaceae, Sphaerosepalaceae, Sphenocleaceae, Stachyuraceae, Staphyleaceae, Stegnospermataceae, Stemonaceae, Stemonuraceae, Stilbaceae, Strasburgeriaceae, Strelitziaceae, Stylidiaceae, Styracaceae, Surianaceae, Symplocaceae, Talinaceae, Tamaricaceae, Tapisciaceae, Tecophilaeaceae, Tetrachondraceae, Tetramelaceae, Tetrameristaceae, Theaceae, Thomandersiaceae, Thurniaceae, Thymelaeaceae, Ticodendraceae, Tofieldiaceae, Torricelliaceae, Tovariaceae, Trigoniaceae, Trimeniaceae, Triuridaceae, Trochodendraceae, Tropaeolaceae, Typhaceae, Ulmaceae, Urticaceae, Vahliaceae, Velloziaceae, Verbenaceae, Violaceae, Vitaceae, Vivianiaceae, Vochysiaceae, Winteraceae, Xanthorrhoeaceae, Xeronemataceae, Xyridaceae, Zingiberaceae, Zosteraceae, Zygophyllaceae

Plantae → Embryophyta → Tracheophyta → Spermatophyta

Angk[uredi VE | uredi]

Angkalanthus Balf.f.[uredi VE | uredi]

  1. Angkalanthus oligophylla Balf.f.
  2. Angkalanthus paucifolius Balf. f. nesvrstani

Angiospermae → Magnoliopsida → Lamiales → Acanthaceae

Ango[uredi VE | uredi]

, Angolaea , Angolluma , Angophora , Angorkis , Angoseseli , Angostura , Angostylis

Angr[uredi VE | uredi]

, Angraecopsis , Angraecum

Angu[uredi VE | uredi]

, Anguillaria , Anguillicarpus , Anguina , Anguloa , Anguria

Angy[uredi VE | uredi]

Angylocalyx Taub.[uredi VE | uredi]

  1. Angylocalyx boutiqueanus L.Touss.
  2. Angylocalyx braunii Harms
  3. Angylocalyx oligophyllus (Baker) Baker f.
  4. Angylocalyx pynaertii De Wild.
  5. Angylocalyx schumannianus Taub.
  6. Angylocalyx talbotii Hutch. & Dalziel
status nije riješen:
  1. Angylocalyx trifoliolatus Baker f.

Angiospermae → Magnoliopsida → Fabales → Fabaceae

Izvori[uredi VE | uredi]