Dodatak:Popis kritosjemenjača, Ay

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Aya[uredi VE | uredi]

Ayapana Spach[uredi VE | uredi]

Angiospermae → Magnoliopsida → Asterales → Asteraceae

izvori za vrste [1]

Ayapanopsis R.M.King & H.Rob.[uredi VE | uredi]

Angiospermae → Magnoliopsida → Asterales → Asteraceae

izvori za vrste [2]

Ayd[uredi VE | uredi]

Aydendron Nees & Mart.[uredi VE | uredi]

status nepoznat:
  1. Aydendron affinis Meisn.
  2. Aydendron laurel Nees
  3. Aydendron microbotryum Nees
  4. Aydendron obtusifolium (Kunth) Nees

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Laurales → Lauraceae [3]

Aye[uredi VE | uredi]

Ayenia L.[uredi VE | uredi]

  1. Ayenia abutilifolia (Turcz.) Turcz.
  2. Ayenia acalyphifolia Griseb.
  3. Ayenia acuminata Rusby
  4. Ayenia aemulata Cristóbal
  5. Ayenia aliculata Cristóbal
  6. Ayenia angustifolia A.St.-Hil. & Naudin
  7. Ayenia aprica Cristóbal
  8. Ayenia ardua Cristóbal
  9. Ayenia berlandieri S.Watson
  10. Ayenia blanchetiana K.Schum.
  11. Ayenia boliviana Rusby
  12. Ayenia cajalbanensis Alain
  13. Ayenia compacta Rose
  14. Ayenia conciliata Cristóbal
  15. Ayenia cordifolia Sessé ex DC.
  16. Ayenia cordobensis Hieron.
  17. Ayenia cuatrecasae Cristóbal
  18. Ayenia cubensis A.Rodr.
  19. Ayenia dentata Brandegee
  20. Ayenia donatica Cristóbal
  21. Ayenia eliae Cristóbal
  22. Ayenia erecta Mart. ex K.Schum.
  23. Ayenia euphrasifolia Griseb.
  24. Ayenia fasciculata Millsp. ex Standl.
  25. Ayenia filiformis S.Watson
  26. Ayenia fruticosa Rose
  27. Ayenia glabra S.Watson
  28. Ayenia glabrescens K.Schum.
  29. Ayenia hirta A.St.-Hil. & Naudin
  30. Ayenia incallida Cristóbal
  31. Ayenia insulicola Cristóbal
  32. Ayenia jaliscana S.Watson
  33. Ayenia jussieui Cristóbal
  34. Ayenia klugii Cristóbal & Arbo
  35. Ayenia krapovickasii Cristóbal
  36. Ayenia laevigata Sw.
  37. Ayenia latifolia Cristóbal
  38. Ayenia limitaris Cristóbal
  39. Ayenia lingulata Griseb.
  40. Ayenia luyensis Cristóbal
  41. Ayenia magna L.
  42. Ayenia mansfeldiana (Herter) Cristóbal
  43. Ayenia mastatalensis Cristóbal & N.Zamora
  44. Ayenia mexicana Turcz.
  45. Ayenia micrantha Standl.
  46. Ayenia microphylla A.Gray
  47. Ayenia mirandae Cristóbal
  48. Ayenia mollis Brandegee
  49. Ayenia nervosa Cristóbal
  50. Ayenia noblickii Cristóbal
  51. Ayenia nummularia Cristóbal
  52. Ayenia odonellii Cristóbal
  53. Ayenia ovata Hemsl.
  54. Ayenia palmeri A.Gray
  55. Ayenia paniculata Rose
  56. Ayenia parviflora Sessé & Moc.
  57. Ayenia peninsularis Brandegee
  58. Ayenia peregrina Cristóbal
  59. Ayenia pilosa Cristóbal
  60. Ayenia praecipua Cristóbal
  61. Ayenia praeclara Sandwith
  62. Ayenia purpusii Brandegee
  63. Ayenia pusilla L.
  64. Ayenia rotundifolia Hemsl.
  65. Ayenia saligna Dorr
  66. Ayenia schumanniana Kuntze
  67. Ayenia simulatrix Cristóbal
  68. Ayenia spinosa A.Rodr. & Bisse
  69. Ayenia spinulosa R.E.Fr.
  70. Ayenia standleyi Cristóbal
  71. Ayenia stipularis Planch. & Triana
  72. Ayenia subtilis Cristóbal
  73. Ayenia tenuicaulis Urb.
  74. Ayenia tomentosa L.
  75. Ayenia truncata Rose
  76. Ayenia velutina Urb.
  77. Ayenia violacea Urb.
  78. Ayenia virgata Urb. & Ekman
  79. Ayenia wrightii B.L.Rob.
  80. Ayenia wygodzinskyi Cristóbal
  81. Ayenia xochipilliae Cristóbal
nesvrstani:
  1. Ayenia echinococca K.Schum. ex Kuntze
  2. Ayenia insularis Cristobal
  3. Ayenia juzepczukii Ulbr.
  4. Ayenia montana Rose
  5. Ayenia villicocca K. Schum.

Angiospermae → Magnoliopsida → Malvales → Malvaceae

Ayensua L.B.Sm.[uredi VE | uredi]

Angiospermae → Liliopsida → Poales → Bromeliaceae

Ayl[uredi VE | uredi]

Aylacophora Cabrera[uredi VE | uredi]

Angiospermae → Magnoliopsida → Asterales → Asteraceae

Aylostera Speg., 1923[uredi VE | uredi]

status nepoznat[4]:
  1. Aylostera albiflora (F.Ritter) Backeb.
  2. Aylostera albipilosa (F.Ritter) Backeb.
  3. Aylostera deminuta (F.A.C.Weber) Backeb.
  4. Aylostera fiebrigii (Gürke) Backeb.
  5. Aylostera kruegeri Cárdenas
  6. Aylostera kupperiana (Boed.) Backeb.
  7. Aylostera mandingaensis R.Wahl & Jucker
  8. Aylostera muscula (F.Ritter & Thiele) Backeb.
  9. Aylostera narvaecensis Cárdenas
  10. Aylostera pseudodeminuta (Backeb) Backeb.
  11. Aylostera pseudominuscula (Speg.) Speg.
  12. Aylostera pulvinosa (F.Ritter & Buining) Backeb.
  13. Aylostera rubiginosa (F.Ritter) Backeb.
  14. Aylostera spegazziniana (Backeb.) Backeb.
  15. Aylostera spinosissima (Backeb.) Backeb.
  16. Aylostera steinmannii (Solms) Backeb.
  17. Aylostera tuberosa (F.Ritter) Backeb.
  18. Aylostera waltheriana (Backeb.) Y.Itô
  19. Aylostera zavaletae Cárdenas

Angiospermae → Magnoliopsida → Caryophyllales → Cactaceae

Aylthonia N.L.Menezes[uredi VE | uredi]

status nepoznat:
  1. Aylthonia graminifolia N.L. Menezes
  2. Aylthonia pulverulenta N.L. Menezes

Angiospermae → Liliopsida → Pandanales → Velloziaceae

izvori za vrste [5]

Ayn[uredi VE | uredi]

Aynia H.Rob., 1988[uredi VE | uredi]

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Asterales → Asteraceae

izvori za vrste [6]

Izvori[uredi VE | uredi]